Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Utáhne origo rádio Clarion v sedanu new. model repro. JBL ?


FALC

Recommended Posts

Zdravím,

už se nějakou dobu chystám na výměnu reproduktorů. Proto mám dotaz zda někdo z Vás už podobnou výměnu dělal. Nebo je třeba sehnat i nějaký zesilovač nebo celé rádio za nové??

Díky moc:)

Upraveno uživatelem FALC
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A proc by to neutahlo? Spis budes mit vetsi vykonovou rezervu na repru, ale chrchlat to bude na max stejne. Radio na max nehraje, ale mrmla. Proste tam je uz zkresleni a neda se to poslouchat.

Napr. radio s vykonem 40W na kanal a repro 100W sinus. Schvalne co se stane?

Bude to hrat stejne. Ted neberu v potaz kvalitu repra, ale vystupu z radia. Potrebujes proste zesik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chrcet to může právě kvůli přebuzení rádia, který už při vyšších hlasitostech zkresluje. Toho se zbavis buď reprakama s vyšší citlivosti, nebo zesilovačem. Se zesilovačem to bude hrát lip i při nižších hlasitostech. Sám bych tomu nevěřil kdybych si to nevyzkousel. Taky ti tam můžou drncet plasty a plechy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jsem tak uvažoval porovnat nové rádio a origo Clarion RD3 01 (i když nevím kolik přesně dává). Přece mi neříkejte, že by to jbl repro hrálo stejně, když nové rádio dává 4x50 W. Což bude pravděpodobně více než dává Clarion. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

4x50 je univerzální číslo, který se píše na rádia za 500, ale i na rádia za 15k... Stačí trochu matiky, proč to 4x50 mít nebude - na všech rádiích je pojistka 10a = 10*14,6 (bereme-li v potaz maximální možné bezpečné napětí v autě), to je 146, 4x50 je 200, což je spálená pojistka během první vteřiny hraní... Nehledě na to, že z toho napájení ti jde něco do zesilovače antény, pohonu CD mechaniky, podsvícení a všech možnejch ptákovin. Věc druhá je účinnost "zesilovače" v tom rádiu, která dneska u digitálních býva cca 75-80%, odečti si všechno todle, vyděl a dojdeš konečně k RMS výsledku, cca 15-18W na kanál. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně, takže je na nic tohle všechno podnikat a raději nechat co tam je, protože bych zlepšení nedocílil. Leda že bych měl k srovnání hodnoty z originálu, které by byly nižší :) 

Upraveno uživatelem FALC
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Pokud chces lepsi a cistejsi zvuk a nejde ti o to, aby te slyseli z pul kilometru tak doporucuji dat nove radio (idealne s vicepasmovym EQ a vice volbama nastaveni) a pak vymena repro a idealne k tomu vytlumeni. Ted jsem to resil na svem aute, protoze to hralo naprd. Dal jsem nove radio (Pioneer AVH-X7800BT), nove kvalitnejsi repro a komplet vytlumeni dveri. Ted to hraje cisteji,muzu vyse s hlasitosti protoze tam neni takove zkresleni a vysledek je super a to i bez zesilovace.

 

Jen pro zajimavost, to radio ktere mam je 4x50 MOSFET, ale dava 22.5W RMS. A hraje to paradne.

 

 

Odesláno z mého EVA-L19 pomocí Tapatalk

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to zacni vytlumenim dveri. Uz to udela hodne. Bitumenove pasy sezenez z odkazu nahore (na plech a uzavreni dveri) kolem kosu muzes dat opet tyto pasy a pres to pastu Braxx. Je jen na tobe kolik zainvestujes a pro co se rozhodnes. Moji variantou ziskas stredy hloubky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chci koupit 1DIN, s tím panelem to je až moc a ani bych to nevyužil.. :D Lada78 - vytlumení jsem nejprve vyzkoušel trochu po domácku mirelonem a vida, změna markantní. Ale to tlumení výše zmíněné bude fakt dobrý, alespon podle recenzí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pokud 1DIN, tak co třeba něco takového 

Alpine CDE-185BT

Pioneer DEH-X8700BT

Alpine toho nabízí docela hodně,jen jsem se ve specifikacích nedočetl jestli přehrává FLAC (což Pioneer umí). 

Jinak souhlas s Lada78, vytlumení udělá opravdu hodně a pokud to dobře nevytlumíš, tak ti nepomůže výměna rádia ani repro. Měl jsem to stejně,vyměnil jsem repro (pouze přední +výšky) a rádio. Zlepšení tam bylo,ale nic závratného. Ale po kompletním vytlumení dveří to bylo o něčem jiném. Ikdyž já to mám možná trochu specifické.protože mám 307CC a tam jsou dveře dlouhé a navíc bezrámové. U tebe to bude o něco jednodušší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...