Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Diagnostika Fap / parametre


Peter 1983

Recommended Posts

Ahojte dnes som si zakupil novy obd2 adapter v alze ktory funguje s programom Fap predosli siel s Torque ale s fap nie( program fap litle sa da najst na google play) plna verzia kupena z amazonu. Len na rychlo som si auto skontoloval a zopar veci ma celkom "zdesilo". Dopredu prepacte za viac otazok a dlzku :-( prispevku. Prikladam printscreeny na sirku aj na vysku nakolko na vysku nieje kompletny.

Ak si to pozrie clovek co sa vyzna vidi tam nieco v neporiadku ci divne?

Mna zaraza teplota nafty je cervena, myslim, ze je vysko, ci? Ak ano kolko je normalna a problem hladat v cidle teploty paliva? Po pripade v programe?

Dalej ma zaujima polozka total Fap aditive a aditive injected. Pred 2 mesiacmi som v servise dolieval aditivum po tom co sa v aute rozsvietila depolution system. Doplnili ale ked mi to resetovali robil to strasne dlho a skor som mal pocit, ze maze/resetuje vsetko co sa dalo. ( ze sa do toho nerozumel ) aj ked servis to je zabehnuty. Ak spravne rozumiem aditivum sa dolieva do nafty po natankovani na zaklade vahy / ci podobneho principu. Cize ak mne ukazuje 0 znamena ze tam bude nejaky problem? Alebo to znamena mnozstvo priamo vo Fap filtri, nie v nadobke a kedze mi ukazuje 565km od poslednej regeneracii ( asi som vypol motor pocas regeneracie alebo neprebehla uspesne? ) sa to aditivum priamo vo fap filtri minulo? Po pripade je to len hodnota, ktora sa zobrazi len po tom co zacne regeneracia a vtedy sa vstriekne mnozstvo aditiva a postupne minia? Hladal som samozrejme na nete odpovede k programu toho moc nieje a v helpe je to len " total quantity in grammes of aditive deposits that remain in fap"

Dalej prepacte viem, ze je toho vela ale moc ma to zaujima aj ked som uplny amater milujem auta a vsetko co sa naucim posuniem dalej.

Cinder count in Fap ak spravne rozumiem bordel (nejaky popol, prach) ktory uz sa neda spalit pri regeneracii. 80% zaplnenie tak to urcite tych predpovedanych 300000km co pise program v kolonke lifetime je mimo ci? Kolko by tato hodnota mala byt samozrejme zalezi od vela faktorov, auto pise 130000 km na tachometri je to realne aby bol na 80% zaplneni a mal by este tak vela vydrzat?

Dalej ma zaujima kolonka Fap pressure. Tento tlak by mal byt viac ci menej umerny k zaplneniu / upchatiu fap filtra nemilim? Nieje ta hodnota prilis vysoka? Viete mi prosim povedat kolko by to malo optimalne byt? 

Tiez prosim tlaky turba, je nejaka priblizna hodnota pri nejakej rychlosti nieco coho sa drzat? 

Potom tie korekcie vstrekovacov, 99% korekcia? Nieje to moc? Ci to je nejaka opacna hodnota? A ten rozdiel u prveho, druhe a tretieho a stvrteho v min a max korekciach napoveda to niecomu? Tu vobec neviem co to znamena ta korekcia ale to si nastudujem.

Este prosim to Egr throtle valve v helpe je "open ratio of Egr throtlle control electrovalve." Co to prosim znamena?

A este posledne Aircpress cize tlak v okruhu klimy po zime mi prestala ist mimule leto som plnil. Ked pozeram 1.82 bar, cital som tu na fore ze okolo 5 by mala byt, cize asi unik?

 

Zaujimalo by ma toho viac ale uz teraz je to dlhy prispevok a budem vsetkym vdacny za akekolvek info a pozretie toho.

Viem, ze je to lacny program a najlepsie je ist na poriadnu diagnostiku ( chcem coskoro si kupit lexiu a diabox ) no tam mechanikovi stat za chrbtom a sledovat hodnotu po hodnote je asi nerealne. Po pripade neviete poradit kam na dobru diagnostiku v okoli BA, kde by len nepresiel chybove hlasky ale pozrel to aspon ako tak poriadne?

Auto mam 407 sw 2.0 hdi 135 2006 r.

Este raz dakujem za pozretie a vsetky odpovede. Rad sa naucim ak pisem hluposti.

Screenshot_2017-04-15-22-15-05-614_com.fap.c.fap.png

Screenshot_2017-04-15-22-18-01-107_com.fap.c.fap.png

Screenshot_2017-04-15-22-18-11-129_com.fap.c.fap.png

Upraveno uživatelem Peter 1983
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...