Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Těsnění víka ventilů


Vachyx

Recommended Posts

Zdravím, chtěl bych vás poprosit o radu. Odešlo mi těsnění pod víkem ventilů u P 406 1.8 16V 81kW. Těsnění jsou dvě jedno pod víkem s nalévacím otvorem a druhé pod víkem bez otvoru. Jenže známý, kterému jsem dal auto do opravy mi řekl, že se tyto těsnění v náhražce nevyrábí a že byl tedy přímo v Peugeotu, kde mu řekli, že těsnění se prodává pouze v sadě i s víky a to je cena kolem 4500,-Kč. Dají se někde ty těsnění sehnat, nebo jak to vyřešit? Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To přední víko, kde se dolívá olej stojí 3700,- (0248 E6) a to zadní stojí 490,- (0248 E7) Pokud by byly rozměrově shodné, tak by šlo třeba přehodit. Spíš si ale myslím, že tam půjde použít nějaký tmel, ne? :myslim 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tmel zkusili, ale vzniká tam mezera asi 1 mm, protože kvůli osazení nejde víko k bloku pořádně stáhnout, aspoň tak mi to řekl. Já za známým sjedu do servisu, mluvili jsme jenom po telefonu. Uvidím, co mi k tomu řekne. JEstli má ta stará těsnění, tak je porovnám s odkazem od oddieho.

Upraveno uživatelem Vachyx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty těsnění co se na internetu tváří jako pod víko ventilů, tak nepasují, bylo mi divné, že by si je mechanik nedokázal najít, v servisu je měl a bude je vracet. V originálu se jedná o těsnění bez ok na šrouby, těsnění jde po rovné ploše po obvodu. Náhražka tedy není. Originál od Peugeotu je již na víku a při utažení šroubů se tlakem roztáhne, proto to prodávají jako sadu i s víky. Zkusím těsnění vyrobit z teflonové gumy a uvidím. Koupě originál vík nechám jako poslední možnost. Díky všem za reakce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...