Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vyfuk


shiro

Recommended Posts

Caute,

tak mi vcera za jazdy uhnil jeden zo zavesov vyfuku (ten blizsie k jeho konci na tlmici) a vyfuk som par metrov tahal po zemi, nez som zastavil - koncom trubice, co je uplne na konci tlmica. Uchytil som ho stahovackami okolo povodneho prasknuteho gumeneho drziaku a s rapotajucim autom ala traktor som sa dokotulal 500m do garaze :-) Tlmic sa nesuchal po zemi. Auto ide na zdvihak a uvidime ci staci vymena tlmica alebo aj trubky vyfuku, kedze auto rapoce, niekde tam je diera. Pravdepodobne spoj trubky a tlmica. V suvislosti s tymto vyvstalo par otazok.

1. ako sa vlastne prejavuje deravy ci inac vadny vyfuk? Ubera to z vykonu auta? Robi to nejaky problem motoru?

2. co vsetko sa moze na vyfuku pokazit okrem toho ze sa prederavi / prehrdzavie? Vie sa tam daco upchat?

3. Dokaze vymena vyfuku za nejaky sportovy zdvihnut vykon aj obycajnemu autu s obycajnym motorom? Alebo je to iba fama sirena tuning fanusikmi, ci ako sme mohli vidiet v need for speed hrach? Alebo je to zalezitost zavodnych aut?

4. Co znamena ked je vyfuk "vysypany" ? Par krat som to tuna videl, znamena to deravy, hrdzavy?

 

Dikes :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dakujem :-)

A je nejak mozne aby som kvoli zlemu vyfuku nepresiel na emisnej kontrole? Myslim to tak, ze ci vyfuk, ktory ma nejaky iny vnutorny problem, ktory nieje vidno,(je vysypany a podobne) nejak ovplyvnuje hodnoty merane pri EK. Alebo je vyfuk vyslovene len na to aby tlmil hluk a vyvadzal spaliny za auto, nic ine s nimi nerobi?

Upraveno uživatelem shiro
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mal som ten problém keď som to auto kupoval (jazdené), bol prehnitý spoj medzi stredným a koncovým tlmičom a emisnú to ovplyvnilo do takej miery, že neprešlo, po vyvarení OK, emisie hlboko pod limtmi, takže to môže mať veľký vplyv aj na emisie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes auto na zdvihaku...prehrdzavena trubka na jej konci, kde je stiahnuta svorkou s natrubkom tlmica. A ten je v tom mieste natrubku prehrdzaveny tiez, cize vymena tlmica aj trubky.

Akurat sa chcem opytat ohladom tesneni: na zaciatku, hned za motorom, kde sa trubka pripaja za katalyzator a lambdu je nejake tesnenie. Je to ono? V prilohe mam screen zo serviceboxu, malo by to byt sucastou polozky c.14.

http://eshop.autotechna.sk/Article/proauto-tesniaci-krúżok-pre-výfuk-trubku-výfukový-systém/003600330030002D0031003900340023_002D00310035003200300036_003100360031_003200300034_003100360031?typeId=2&vehicleId=16182

A medzi koncom trubky a tlmicom je to podla serviceboxu spojene len kovovou svorkou. Tam uz nieje tesnenie ziadne, len ta svorka? Tiez prikladam obrazok, tam by to mala byt vec c.2.

Dakujem.

 

002.jpg

Svorka trubky a tlmica vyfuku.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ano, je to jak píšeš--vepředu je těsnění, je to taková drátěnka :), po dotažení šroubů vymezí případnou mezeru mezi potrubím

vzadu je jen ta objímka č.2, bez těsnění

není od věci koupit sadu č.14, někdy to nejde povolit, nebo matku strhneš atd., jsou to speciální šrouby s osazením plus pružiny--je to tzv., pružné spojení, nemůžeš dát dva obyč. šrouby a dotáhnout je :bojim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vedel by mi niekto este povedat, cim by bolo dobre nastriekat novu trubku + tlmic vyfuku proti hrdzi? neviem ci je to uz dacim striekane z vyroby, oba diely su od POLMOSTROW...vzhladom na cenu pochybujem ze to dacim striekaju. Resp. na kolko sa ta trubka + tlmic moze zahriat za jazdy, nieze zhorim :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...