Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Motor plive olej


Mathew1

Recommended Posts

Zdar borci už sem to tu někde psal, z víka kam se nalívá olej mi jde olej ven , zkontroloval jsem hladinu oleje i těsnění víka ventilů i to víčko samotné, dokonce i odfuk z klikové skříně a už fakt nevím co bych kontroloval, ještě jsem to v životě neviděl. Podotknu , že jsem měnil olej + olej. filtr a vzduchový filtr a dával jsem nový výfuk. Nikdy před tím mi to nedělalo . Jestli někdo něco ví budu rád.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj, většinou se tak u motorů projevují hlavně pístní kroužky. Dál mě ještě napadá zaslepené odvětrání klikové skříně, snad i prasklá hlava, těsnění...

Možná jsi si toho ale spíš nevšiml dříve. Že by to začalo výměnou oleje je dost nepravděpodobné i když teda ne úplně nemožné. Nikdo přesně takhle na dálku neví, co se s autem dělo (nastartování bez náplně, použití nevhodného oleje, poškození hlavy příliš dlouhým šroubem... např., ale to se doufám nestalo)...

Trochu odbočím, ale vzpomněl jsem si (a je to už dávno) na následné hledání závady po tom, co si majitel sám údajně jen vyměnil kontakty v rozdělovači. Nic se nedařilo objevit, dokud nezmínil, že dával i nové těsnění pod karburátor. No, samozřejmě při výrobě těsnění zapomněl na tu hlavní díru...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to Peugeot 106 1.4 i 55kw rv. 2000. Před výměnou nežral olej a jezdil půl roku bez závad , proto mě to děsí. Zkusím to dát mechanikovy a ten snad bude vědět. Hlavu jsem nedělal a šrouby už vůbec ne, odvětrávání z klikovky je průchozí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co si pamatuju, tak u Feldy 1.3l ani Oktávky 1,6l podtlak "pod víčkem" rozhodně nebyl. Naopak, funělo z toho vždy pěkně. Těch Felicií bylo víc, dokonce u mé vlastní mně po zpuchření těsnění víčka ten tlak víčko vystřelil za jízdy pryč - nebylo šroubovací. Ujel jsem tak 200km, naštěstí jsem v cíli z nějakého důvodu kouknul pod kapotu a uviděl tu spoušť. To mně došlo, co byla ta divná rána někdy ze začátku jízdy:D Podotýkám, že motorově byla všechna ta auta OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ještě jinak, emisní předpisy už od euro I (1993),  požadují po výrobci motorů prokazovat těsnost klikové skříně zkouškou.  Ta zkouška probíhá v několika režimech. Určitě při volnoběhu bez zatížení motoru, při simulované rychlosti na brzdě při různém zatížení motoru a pro každý z těchto stavů musí být v klikové skříni tlak menší jak atmosferický= podtlak. Nevím jestli platí pro naftové motory ale pro benzín určitě.

Osobně mám motor EW, který je známý v zimě zamrzáním odvětrání. To pak vyhází všechen olej měrkou. Odvětrání mám OK a když povolím víčko, tak zůstane na fleku a neodskakuje a neodfukuje. Na tachometru mám bambilion = moc :myslim.

Marhew1: ještě mě napadá, u tohoto motoru je mezi ventily a víkem ventilů krycí plech. Máš ho tam nebo pod víčkem oleje vidíš rovnou na ventily?

Upraveno uživatelem Midloch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 hodinami, Midloch napsal:

Tak ještě jinak, emisní předpisy už od euro I (1993),  požadují po výrobci motorů prokazovat těsnost klikové skříně zkouškou.

Jak prokazování probíhá :myslim

 

Ten meziplech mně taky napadl....

Upraveno uživatelem Hafity
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám tam ten krycí plech ale včera jsem jel cca 16 km do města a zpět a spustila se sahara , mám dojem , že se motor přehřívá a tudíž jde voda do oleje nebo naopak .Když jsem se díval po jízdě na vicko a naklonil ho stekalo po něm pár kapek tekutiny připomínající rez a stekalo to rychle , olej by se táhl , takže je asi jasno...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...