Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Diera v narazniku - oprava


shiro

Recommended Posts

Zdravim,

nikdy som sa o toto nezaujimal, tak sa chcem opytat. Mam v zadnom narazniku na P307 cca 10x6cm dieru, vznikla po jednom tukanci. Zvysok narazniku je OK.

Chcel by som to nejak vyplnit a zatmelit. Rozmyslam, ze ako vypln tam nalepim ci inac upavnim nejaky kus plastu, ktorym sa diera zakryje. A nasledne na to nanesiem nejaky tmel. Viete dakto poradit aky tmel by bol na toto najvhodnejsi, nejake tipy a triky? Dakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud jsi laminát a lepidlo nedržel nikdy v ruce, tak sežeň jinej.....

schnout to bude nejlíp vodorovně ,tudíž sundat ....ošmirglit ,laminovat ,schnout , nakitovat zaschnout ,plnič a  lak na plasty proschnout , lak dle auta do plechovky ( musíš stříknout celej,jinak to razí ,když je to lokální ) , bezbarvý lak na závěr ze správné vzdálenosti ,zaschnout ,rozleštit ,ideální počasí ,malá vlhkost......rozleštit ,nasadit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Nech sa hraju" - a ty platíš... tomu nerozumím. Oprava vyjde tak na 2000 a lak na 2500 až 3000, takže 5000.

Z vrakáče bys ho měl za 1000 až 1500. Krom toho bys měl výměnu okamžitě, zatímco v případě opravy a laku budeš týden bez auta.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Samozrejme im tam nevysypem 200eur...tak 20 max za zatmelenie tej diery. Ak povedia viac, riesim si to sam. Uz ako sa mi podari. Nejaky vrakac tu mame, maju aj pekne spraveny vyhladavaci online system, ale narazniky tam nemaju. Tiez, radsej budem mat naraznik vo farbe auta s malou skvrnou po tmeli, ako ho mat novy, no cely nenalakovany, co bude bit do oci. Pochybujem ze zozeniem prave v mojej farbe. Uvidime. Auto ma beztak 16 rokov, kupovane ako jazdene, kadeco je tam uz oskrete. Nejaka skvrna od tmelu na narazniku mi nevadi. Nedaleko parkuje modra 307micka s menenym prednym naraznikom, ma ho v default sivej farbe, bez laku...no hnus. Nechcem aby aj moje tak vyzeralo.

Upraveno uživatelem shiro
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je plno firem které se zabývají opravami plastů, takže bych určitě hledal tam, bude to levnější než v servisu a zbytek bych si udělal sám. Není problém nechat si namíchat barvu do spreje a přestříkat. Mně to vyšlo při opravě prasklého nárazníku na 2t.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

N1a1nuT.jpg

Nemam teraz ako odfotit, tak som oznacil na fotke ze kde je diera.Je to na tej vodorovnej casti naraznika, oznacenej cervenou. 

Zatial co som nasiel tak by mal byt na to vhodny tmel so sklennymi vlaknami. Po 20min schnutia ho uz mozno brusit. Alebo pouzit daco ine?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajímavý postoj tazatele shiro. Asi 10 lidí se tady shodne na řešení (koupit starší nárazník ve stejné barvě), a shiro pořád vede svou.

Tmel budeš muset koupit, smirek taky, i lak. Díra bude vypadat jak gypsové koleno, ten tvar určitě netrefíš, bude to poznat. Lak bude mít flek. Auto bude odstavené několik dní.

Ale dobře. Když si opravdu stojíš za svým, že vlastní oprava je nejvýhodnější, tak potom sem uveď skutečné náklady (zbytek tmelu, barvy vyhodíš, ředidlo atd) a skutečný strávený čas, a případně fotku výsledku.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já si myslím, že účelem tohoto fora je poradit, k čemuž stačí zpravidla jedna odpověď :myslim, ovšem když vidím, že dotyčný si mele pořád tu svou, tak je zbytečné ho přesvědčovat o své pravdě (i kdyby to objektivně pravda byla)

prostě, ať si to teda udělá podle svého a nabije si třeba hubu (obrazně) ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Samozrejme si vasich rad vazim. Ak nebude inej moznosti, tak budem riesit novy naraznik. Len mi pride, ze tmelenie je ovela menej narocne na pracu a cas. No vysvetlim preco to riesim tak, ako to riesim:

Auto ma 16r, som stvrty majitel, ma uz kadeco oblamane, odreniny na naraznikoch, atd. Ma uz svoj vek, nabehanych 160tisic, myslim ze ma pravo vyzerat opotrebovane. Posledne sa mi napr. utrhla ta cierna lista zo zadnych dveri pri ich otvarani - proste otvorim a pocujem "prask" ....som cumel, ze ako je to mozne. Asi sa nejako musela pohnut, opriet o predne dvere a pri otvarani sa to vypacilo. Nieje tam totiz vela miesta. Nastastie odletela iba jedna zo zapadiek, aby to neodletelo cele, prilepil som to chemoprenom. Za novu listu (pol metra plastu) nedam 10eur.

Dalej nemam predny deflektor pod naraznikom - nebol tam uz pri kupe, v zadnom podblatniku je diera, po kupe noveho zadneho stieraca mi po tyzdni uletela krytka pod ktorou je srouba - samostatne neobjednatelne, novy stierac za 20e kvoli tomu kupovat nebudem....proste kopa malych blbosti, ktore proste ale neriesim, lebo vzhladom na zohnatelnost dielov za to vysypem 100e. Vzhladom na vek auta radsej dam tych 100e do tlmicov, motora, atd. Nie do kozmetickych plastovych blbosti.

Takze nejake strasne kozmeticke veci, aby auto vyzeralo ako cukrik vobec neriesim. Staci, ze vyzera nejak obycajne, standardne, a netaha naraznik po zemi. Neusilujem o ziadny tip-top vzhlad. Mozem nafotit :-) Preto mi nevadi ze budem mat na narazniku 10x5cm flak vo farbe tmelu, co ja viem, zelenej, zbruseny do hladka zarovno s naraznikom. Na taky kusok sa mi nedoplati ani riesit nejake striekanie farby. Na druhej strane, do oci bijuci naraznik v inej farbe ako zvysok auta je uz moc, mam svoje limity :-) Pisal som ze mi staci vzhlad v ramci normalu, ale zase nech auto nevyzera ako pozliepany vrak od nejakeho Fera z Hornej-dolnej.

Ohladom vrakacu - v zivote som karosarske rozoberacky nerobil, nemam ani kamosa s ktorym by som si na vrakaci mohol nieco rozoberat. Preto je nutne aby vrakac mal diely uz odmontovane. Mam rad podobne dielenske prace ale nemam to kde robit. A pokial to mam robit medzi inymi autami na parkovisku medzi panelakmi, kazdemu na ociach a neefektivne, to tam veru saskovat nebudem.

Takze preto to chcem hlavne spravit sam a co najjednoduchsie. Preto riesim najprv ako to zatmelit, s cim je ovela menej prace. A nedavat nejake velke $$ do noveho naraznika, kde mam navyse starosti este potom s lakovanim. Tiez som si vedomy moznych rizik. Ked sa to nepodari, tak mi potom neostane nic ine ako naraznik vymenit a budem si buchat hlavu o mur ze som bol hlupy :-)

 

Upraveno uživatelem shiro
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, neviem teda kde to chceš tmelit a striekať, musí to vyzriet a tvrdnut, potom schnúť.

Na parkovisku sa ti tiež nebude len tak ľahko robiť. Len keď zratam veci tak som na 50€, a to som nerátal vlastnu robotu a stratu času. 

Sprej vo farbe auta cca 14€, tmel, resp laminát 10 az 30€ podľa použitia, brusny papier, 5€, odmastnovac 5 až 10€.

Za takúto sumu najdes naraznik vo farbe auta, výmena je otázka 1/2 hodinky.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vrakoviště není to místo, kam se vozí auta na šrot a jdou do lisu, a kde by sis musel něco vyhlídnout, vyprosit a sám vymontovat.

Vrakoviště se zabývá vyhledáváním starších aut, jejich rozebíráním, skladováním a prodejem. Zákazníka si váží. Možná jsi na takové ještě nenarazil, ale existují a nárazníků mají spoustu, v různých barvách. A za lákavé ceny - protože kdyby neprodali, tak je celá jejich snaha nanic. Právěže ceny jsou tak nízké, aby jim to neleželo, ale prodalo se.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Popravdě, moc vrakovišť, kde by si zákazníka kdovíjak vážili, jsem tedy zrovna moc neviděl. Zvláště ne takového, co přijde jen tak z ulice, to je pro ně spíš hejl, kterého je podle ksichtu potřeba oholit více či ještě více. Navíc je oblíbeným koloritem, že pokud mají díl v přesně požadované barvě, cenu zákazníkovi trochu "osolí", protože přeci ušetří za to lakování. Plus je často onen díl plný šrámů od skladování a manipulace, zvlášť u těch starších, levnějších a ne už plně perspektivních aut. Takže jo, taky by se snažil sehnat nárazník v barvě, zvláště když zadních všude zůstávají mraky a moc se neprodávají, ale úplně 100% bych na to nesázel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...