Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

207 - denne svietenie - problem


Návštěvník

Recommended Posts

Návštěvník

Ahojte. Mam nasledujuci problem.

 

Peugeot 207. Pri kupe auta nebolo aktivovane denne svietenie, fungoval len svetelny senzor (korektne). Nasledne sme diagnostikou povolili denne svietenie, po aktivacii sa zdalo vsetko funkcne.

Na druhy den, zjavne po odpocinku RJ sa stalo nasledujuce:

- denne svietenie fungovalo (svetla sa rozsvietili, svietili budiky, zvysok zhasnuty)

- ked sa zotmelo, aktivoval sa senzor a palubovka sa chcela, upozornujem chcela, rozsvietit - vysledok bol, ze preblikoval cely interier

- po prepnuti z AUTO na manual vsetko svietilo vporiadku

Rozhodli sme sa skusit vypnut denne svietenie, pre pripad, ze sa to nejako bije so senzorom, vysledok:

- denne svietenie vypnute, senzor zapnuty

- ked sa zotmie, je to 50/50 ci sa senzor zopne (palubak vobec neinformuje o tom, ze je automaticke svietenie zapnute, dovtedy to robilo), ale v statuse funkcii sa da najst, ze je aktitovany

- ak sa zopne, tak preblikava cely interier vratane vonkajsich parkovaciek

- prepnutie na manual funguje

Nasledne sme povolili skrz PP moznosti cez displej radia aktivovat denne svietenie aj automaticke.

Aj ked som denne svietenie uplne vypol a chcel som ponechat len senzor, nie je to mozne. Stale sa to sprava tak, ako keby to nahodne zaplo/vyplo aj ked je povolene. Packa ma kontakty vporiadku. Senzor snima vporiadku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Denne svietenie sme deaktivovali vsade kde sa dalo. O to vpodstate teraz ani nejde. Aj ked ho aktivujem skrz palubny PC tak funguje. Problem nastava s tym senzorom, ktory z nejakeho dovodu sice ide, ale sposobuje to, ze auto zacne blikat :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...
Návštěvník

Nech robim co robim, konfiguracia v BSI sa zda byt dobra. Ale cela BSI akosi blbne. Casto sa stava, ze parkovacie senzory piskaju ked nic za nimi nie je alebo naopak nereaguju na nic, inokedy idu korektne. Svetelny senzor je momentalne odstaveny, bud nefungoval vobec a svetla nezapol alebo ak ich zapol tak blika cela pristrojovka a vonku blikaju parkovacky. Pisal som so strakym, ze by mozno stalo za pokus aktualizovat BSI.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Tak nejaky ten update :D podarilo sa mi pripojit s diagboxom. Celkovo ci diagbox alebo pp2000, auto nekomunikuje dobre s diagnostikou. Ide pripojit len obcas a aj to sa dostanem zvacsa len do BSI lebo ta je ako prva v pripojovani a po jej detekcii zas pripojenie padne. Neviem co sa deje .. Kazdopadne, s diagboxom sa mi podarilo spustit meranie dat a na obrazku je dolezity prvy graf a (kedze sa mi to podarilo zle screenshotnut) tak je to nieco ako stav "automatickeho rozsvietenia svetiel po zotmeni". Teda rozsvietenie svetelnym senzorom. Robil som to vecer ked sa zopnut mal. Aj sa zopol, ale blikalo vsetko ako blaznive. Graf ukazuje, ze sa vlastne svietenie zapinalo/vypinalo. Z uvedeneho mi vyplyva, ze senzor je OK, pretoze cez den nezopne, az ked sa zotmie, ale z nejakeho dovodu BSI vypina/zapina svietenie .. po prepnuti packy na "rucne svietenie" to prestane samozrejme. Keby som vladal, tak to auto hodim o zem :D

 

edit: s tym pripojenim k autu, este skusim popozerat lepsie za svetla socket na obd, cital som, ze 207 mali problemy s pinmi a dost sa to sypalo, mozno v tom bude problem ..

diag.png

Upraveno uživatelem Falco
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 10 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...