Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

407 coupe 2.7 hdi nepravidelný chod motora pri štarte + video


Igor010

Recommended Posts

Čaute,

mám problém, že občas po naštartovaní má motor nepravidelný chod. Aby som problém popísal bližšie. Vonkajšia teplota pri ktorej som štartoval bola +6 stupňov. Deje sa mi to (čo som si všimol) vtedy ak mi žhavenie iba preblikne a žhaví krátko. (od mechanika ktorý pracuje v peugeote mi bolo povedané, že auto aj napriek tomu žhaví ďalej) V zime sa mi to stávalo menej často aspoň som mal ten pocit, ale motor som stále žhavil na 2x. Auto neštartuje zdĺhavo a naskočí hneď. Ak sa motor trocha nahreje štartuje bez problémov. Počas jazdy je výkon motora ok, nevynecháva a neblbne. Problém je iba pri štarte. Napádajú ma žhaviče, alebo vstreky. Vie mi niekto poradiť, alebo mal podobný problém?

Video:

 

Upraveno uživatelem Igor010
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík. Zájdem s tým do servisu. Chcel som sa iba poinformovať či s tým nemá niekto skúsenosť, alebo či by niekto podľa videa nevedel o aký problém sa jedná. Dúfam, že to budú iba žhaviče.

Upraveno uživatelem Igor010
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Naposledy som zdvihol otáčky a problém neprestal. Musím trocha zahriať motor (najlepšie krátkou jazdou) a je to v pohode. Následný štart je  so zahriatým motorom je potom Ok. V podstate mi to robí problém už od konca leta. Ak bolo skoro ráno alebo večer trochu chladnejšie, inak nevnímam aby bol problém s motorom počas jazdy. Nerobí mi to stále. Niekdy mi to naskočí v pohode bez problémov a niekedy mi to robí toto ako vo videu. Čo som počul tak problém so vstrekmi sa objavuje pri zahriatom motore, auto stráca výkon a padá do núdzového režimu. S tým problém nemám. Jediné čo ma napadá je pri rozbehu/cúvaní, že plyn mi zaberá až v nižšej pozícii. Musím ho zašliapnuť nižšie.      

Upraveno uživatelem Igor010
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Me to dela uplne to same. Davam tomu za pricinu natankovani nekvalitni nafty! Coz u nas v cr je velky problém. Za me je to jen a jen naftou. Také nemam zadne chyby v rj, zadne kolisani tlaku, zadny nouzak, jen nepravidelny chod při studene nafte.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík,

tak tá nafta ma nenapadla. Pri pruchodu vzduchu tiez by to mohlo byt tým. Dam sa mechanikom pozriet na EGR ventil. Za dnešok si auto zasa slo svoje. Teplota 7 stupnov. Tá teplota sa mi už nezdá na žhavenie. (tento zvuk je po prejdení vzdialenosti cca 3km)

 

 

Upraveno uživatelem Igor010
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Okolo auta sa chodilo. Vo videu to asi nie je až tak veľmi počuť, ale motor mal veľmi nepravidelný chod a čosi v ňom klepalo. Ako keby sa nevedeli zosúladiť valce. Neviem to presne popísať nie som mechanik. Každopádne ide auto zajtrajškom na servis, kde mi majú pozrieť žhaviče, riadiacu jednotku  žhavenia, egr a dám asi urobiť aj test vstrekov. 

Upraveno uživatelem Igor010
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čaute,

takže mám prvé info. zo servisu. Žhaviče sú OK. Predný EGR ventil je OK. Potrebujú sa dostať ešte k zadnému EGR ventilu a skontrolovať ho. Odhadovaná chyba je chybný ventil na palivovom čerpadle cca 270€ ... Ďalšiu chybu na ktorú prišli (pomocou diagnostiky) je chyba snímača na plynovom pedály. Ako som spomínal plyn mi pri rozbehu zaberá v nízkej pozícii. Uvidím čo mi povedia ešte zajta.

Agrafik - áno asi aj húpanie, alebo nepravidelnosť a ako keby rapkanie.

Upraveno uživatelem Igor010
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...