Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů


proreo

Recommended Posts

Keď už som na tomto živom fóre, PSA, pochválim sa Xantuškou.

Je to moja prvá break. Celkovo tretia.

Pred tým som mal 66kW HDi Millèssime 2000, ktorá k nám prišla z Belgicka ako troj ročná. Stále jazdí u známeho a už jej tiahne na pol milióna. Stále to je však spoľahlivé auto, ktoré nemusí na servis častejšie ako raz ročne.

Simultánne s ňou som mal asi rok benzínový dvojliter s automatom. To auto bolo super akurát ho napadol kutil... Tak išla do sveta. Mne poslúžila uctyhodne.

Táto krásna červená break k nám prišla od iného fanúšika s pokazenou vodnou pumpou. On sa o ňu celkom staral, ale predsa sa na nej hneď úvodom našli investicie... Auto má byť bezpečné a v poriadku. A na servis nechodiť častejšie ako ročne.

Táto je zvláštna tým, že je jedna z posledných a už plní normu euro 3. To prinieslo zmeny k lepšiemu. Protikorozna ochrana je na najvyššej úrovni, motor sa neprehrieva, airbagy stále fungujú, má iné poistky a nádrž má uzamykatelne viečko, asi aby sa musel vypnúť motor pri tankovaní. Má iné sedačky, ja osobne si myslím, že najlepšie, aké sa dávali. 

Vozidlo nás po Prahe a okolí, mimo sa už veľmi nedostaneme. Asi pred troma týždňami som mal príležitosť a Xantiu som zobral do Nemecka ( neďaleko od miesta, kde bola predaná ako nová, zhodou náhod). Bol som veľmi milo prekvapený, išla krásne, ani nič nebolelo, je nádherné pohodlná. Akurát ja som už rozmaznaný a chybal tempomat teda :P

Najviac ma mrzí ten blatník. To sa stalo ešte pôvodnému majiteľovi, nejaký 'ujo' v dodávke mu to oškrel a ušiel... Kozmetiku na karosérii neriešim, v Prahe to ani nemá zmysel...

Páčia sa mi ešte klasické tvrdé nárazníky. Tie vydržia hodne :) Musím zaklopať, všetky škrabance, ktoré pribudli, boli na zaparkovanom aute. Ani ja a ani pani proreová sme to nikde neodreli. Ťuk ťuk :papa

9747_6310_img-20170206-wa0007.jpg

9746_6310_img-20170206-wa0008.jpg

Upraveno uživatelem proreo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som tu Xantiu kupoval s tým že je jedna z posledných a že vydrží. A tak sommju aj servisoval. No ale pani proreová sa jeden krásny januárový víkend preriekla, ani nie mesiac po servise a STK, a tak som zistil, že jej sa vlastne nepáči... Nie je to ale len kvôli laku. No tak dostala C8 s automatom, no... :-) Čo by som pre ňu neurobil, však :-)

Upraveno uživatelem proreo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No asi máme rozdílný názor na to, co je "kosmetika na karoserii" .. Ono fotky skrejou leccos, ale auto jsem viděl naživo a asi takhle - leccos bych já osobně na autě teda nesnesl (aspoň ne dlouhodobě), minimálně kytování/rozstřik u těch větších věcí. Nebo alespoň zastříknout, ať to tak nebije do očí. Samozřejmě v Praze (ale obecně kdekoliv kde je horší situace s parkováním a/nebo pověstná nákupní centra) to tolik smysl nemá - může se stát, že jednu věc člověk poopraví, dvě nové se časem objeví.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A to je presne dovod, preco som to neriesil. Dokonca som mal ponuku, ze mi jeden rodinny prislusnik zaplati novy lak. Ale naco? Za prvy vikend v Prahe pribudli 2 skrabance, po jednom mesiaci clovek strati prehlad... Nad to som sa povzniesol...dolezite su pre mna tie ostatne veci:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...