Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Otevírání kapoty


Mira2B7

Recommended Posts

O víkendu jsem řešil problém a možná tímto pomůžu pár lidem předejít nepříjemnostem.

Postihl mě defekt tak jsem chtěl vyndat hever a nasadit rezervu. Zatáhnu za páčku otvírání kapoty z kabiny řidiče a překvapil mě jen lehký odpor a žádné cvaknutí odskoku kapoty. Zkouším podruhé, potřetí, nic. Teď přeskočím paniku jak vyměnit kolo a jak otevřít zámek který je nedobytný cca 40cm v motorovém prostoru, tak jsem zjistil že problém vytvořil bovden který se vysunul z drážky a neměl oporu takže lanko neplnilo funkci. Provedl jsem lehkou úpravu vytvořením dvou dírek a stažením páskou a snad do budoucna stejný problém nenastane.

 

kapota.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otvírání kapoty je kapitola sama pro sebe,musel to vymyslet nějaký zoufalec,pod klapkou kterou se odjišťuje kapota je směrem do bowdenu trychtýřek,krásně tam nateče a v zimě pokud parkuješ venku to zamrzne a nejde otevřít.Já to tedy po rozmrznutí vyfoukal a naplnil nějakou vazelínou ve spreji,ale stejně to dobrotu nedělá,opakuju to každou zimu.Letos už snad mrznout nebude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky uz mi to zamrzlo... kdyz jsem cistil svetla, tak jsem bovden vyndal a prolil ho kompletne olejem, tak snad to neprimrzne tak, aby s tim neslo hnout... 

Jinak, kdyz to je zamrzly, a kapota nejde odjistit (presne to se mi stalo, nesikovne jsme se otazel, prorazil kolo a potreboval ho vz ime na snehu vymenit a nemohl k heveru) tak s drobnejsi rukou se da pod nadzdvihlou kapotou sahnout az k zamku a odjistit ho... ale je to pakarna, zvlast kdys si clovek nepamatuje, jak to tam vypada...

 

Honza

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jednoduchá rada a myslím si že účinnější než každý rok mazat a čistit to lanko v bovdenu. Na ten háček jsem přivázal kus umělohmotného provázku (takový jako používají dlaždiči k vyměřování) na druhém konci jsem udělal očko a to očko jsem volně zasunul do spáry mezi světlo a tu příčku na které drží to originální odjišťování kapoty. Pokud ji dokážeš odemknout z kabiny tak tím provázkem ji odjistíš pokaždé.  Funguje to druhou zimu excelentně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak túto zimu som mal tiež tu smolu že mi zrejme zamrzlo zrovna ráno pri -19 no nie lanko na packu v aute ale to krátke čo je pod kapotou a žiaľ páčka to nevydržala urval som ju. Tak som tam dal motuzik ktorým som vždy zatiahol a otvoril. To bolo však len dočasne, páčku som spojil - preplatoval tenkým nerez plechom a lanovod spojazdnil.

Dal som tam olej snáď to už nezmrzne a prinajhoršom to natrem medenou pastou.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...