Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Bydlení v Praze


Rotorhead

Recommended Posts

U těch Letňan , co se týče mhd jak ze sídliště přiléhající k Tupolevově ulici tak z druhé strany " Staré Letňany" se dá říct že ve špičce BUS v intervalu 3-6 mim. Což neplatí v okamžiku kdy je prů..r na Cínovecké(konec D8) do centra/k jižní spojce protože to pak se pak všichni hrnou na Tupolevovu a ta sice pobere dost vozů ale následně ty kvanta vozů nepobírá průjezd Prosekem do centra.  Ale zase se nesmí zapomínat na to že metro  ( C ) stejně jako na " Áčku " jezdí v pásmovém provozu takže mimo špičku je tam delší interval. Ano je to dobrá rada vybrat lokalitu aby jsi přestupoval co nejméně bohužel nikdo nedokáže říct jestli přestupní vazby mezi jednotlivými linkami mhd vydrží v podobě v jaké fungují v tento čas ještě po změně jízdních řádů ( bývají dvě velké za rok v Dubnu a v Prosinci) jinak jsou korekce v jízdních řádech dělány průběžně celý rok někdy i několikrát za měsíc ale to jsou změny které buď cestující ani nepostřehne nebo se týkají výluk atd. a ty jsou zveřejňovány.  Jinak  radnice Letňan se chlubí že je v jakémsi průzkum hodnocena jako nejpřívětivější úřad v práglu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Áčko má pásmový provoz pouze na konci mezi Motolem a Petřinami, to stejně nemusí brát moc v úvahu, v dochozí vzdálenosti od metra v Motole nic moc rozumného není. Max ten úplný vršek u Weberovy, těsně pod nemocnicí, tam je blok nízkých paneláčků s garážemi vespod, ale podle mě se dá vybrat líp, je to sice vedle parku, ale furt se smradem z Plzeňské, a ceny jsou tu taky dost vysoké.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

oddie: zkusím vysvětlit. Berme zhruba tři pojmy:

Sídliště Letňany - hlavně paneláky z 70-80tých let 

Staré Letňany - převážně domy kolem továren Letov, VZLÚ a části továrny Avia. Domy cca první pětiletky 50tých let

Nové Letňay - nové developerské projekty na polích směrem na Kbely, Čakovice či kolem bývalé továrny Avia

Letňany jsou všeobecně dobře dostupné MHD, hlavně Sídliště Letňany - aktuálně se řešilo cestování do Starých Letňan a Nových Letňan - moc lidí, málo spojů. I přes občasné problémy je to snad lepší.

Není problém zde nakoupit - Tesco, Albert, Lidl, Penny - vše v docházkové vzdálenosti Sídliště Letňany ( okolí ulic Krausova, Tupolevova, Bechyňská, Veselská . . . . )  Ale opět v oblasti Starých Letňan a Nových Letňan nemáš pořádně kde nakoupit, a to se určitě ještě nějakou dobu nezmění.

Ale, hlavně s otevřením tunelu Blanka stoupla doprava hlavně ve špičkových hodinách. Když je ucpaná Kbelská, jezdí se po Tupolevce - někdy i TIR, když je ucpaná Liberecká, zkouší to řidiči opět po Tupolevce na Prosek. S dopravou přišel i prach. 

Osobně mám dojem, že s úklidem si Letňany taky moc hlavou nelámou. Navíc po změně vývozce tříděného odpadu - platí to obec, je i daleko větší nepořádek kolem svozových nádob.

S postupnou dostavbou Nových Letňan zde také přibylo hodně nových lidí. Někdo nové byty pronajímá zahraničním dělníkům - Ukrajina, Rumunsko, Moldávie aj. a to samozřejmě i v panelových bytech. Tím pádem se dost mění skladba obyvatel. 

Ano, asi horší to bude na tom Černém mostě, podobné na Stodůlkách, ale určitě lepší to je na Červeném vrchu, Dědině. Myslím, že i Malešice jsou na tom celkově lépe.

Teď jsem si ještě vzpomněl - Výstaviště Letňany neboli PVA. V případě každé větší akce se parkuje naprosto všude. PVA má sice vlastní parkoviště, ale placené, tak proč nezaparkovat jinde a zadarmo. Toto je v podstatě pravidelný kolorit na www stránkách obce. Proto Letňany ten průměr. 

Upraveno uživatelem Honza z Nera
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V ‎13‎. ‎2‎. ‎2017 at 11:06, Vena garážmistr napsal:

Já trochu chápu tu Pe.Tr  poznámku auto si do prahy neber. Z osobní zkušenosti vím co udělali slavné modré zóny na parkování jak na 6 tak nahoře na 8 a pokud by šel do pronájmu tak je dost složitý získat " parkovací kartu" nehledě k tomu že to že zaplatíš ještě neznamená že zaparkuješ. A v podstatě okolo většiny stanic metra kde se dalo parkovat se udělali nebo brzo udělají zóny. V Kobylisých a okolo Ládví to udělali na podzim a asi málokdo z těch plánovačů modrých čar si uvědomil co to udělá. V ulicích které před čárami k parkování použil málokdo se najednou parkuje na každém volném místečku čímž trpí i provoz MHD protože tyhle ulice se využívali při operativních objížďkách dnes se dají využít ale problém je že parkující vozy znemožňují plynulý obousměrný provoz. To samé je na konečných kde nebýval problém tak tam se dnes doslova přetahujeme alespoň o to nejnutnější místo k odstavení a otočení busu.  Brácha bydlí s babou u Bulovky tam se taky mohutně čmáralo a aby mohl zaplatit za " parkovací kartu" rozumnou cenu tak auto převedl na ní protože ona tam má trv. bydliště.

Tak co se týče parkovacích zón tak v tom případě je Arbesák asi jediná vyjímka. Dříve nebylo možné kdykoliv zaparkovat a ted od zavedení zón sem neměl nikdy problém zaparkovat..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Monday, February 13, 2017 at 10:32, Pacho69 napsal:

Hele Weri, kdys přestala jezdit metrem?

Z Chodova na dejvickou 30 minut? To tedy ani náhodou, je to s přestupem. Skalka/Dejvická aspoň pět minut přidej, z Želivárny na Motol je to 34min jen v metru.

Stodůlky/Butovice nejsou tak úplně pitomé, je to 10minut na metro Motol a 10Minut metrem na Dejvickou, Řepy jsou na dva přestupy, ve špičce by se to asi dalo docela rozumně, ale žádná výhra. Petřiny budou drahý jak Dejvice. Jinak všude u metra, pokud nemáš svoje parkování se parkuje blbě. A to i dost daleko od metra, zajištěné parkování je rozhodně velký bonus. Jinak celá Praha, původní paneláková zástavba čelí záplavě "pracovní síly" z východu, domluvíš se spíš rusky než česky. Starousedlíků (česky hovořících) ubývá, stěhují se do novostaveb nebo za Prahu. Platí to prakticky pro všechny oblasti.

 Proč jsou Řepy na dva přestupy ? na dpp.cz vidím přímý autobus 180 na Dejvickou, a pak 380 s přestupem na M Motol, obojí kolem 20-22 min. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bral jsem spíš tramvaj (Motol) odtud na metro (nemocnice Motol).

380 je linka snad z Berouna, to jede jednou dvakrát za hodinu, na to bych se spoléhat nechtěl. 180 je bus, sice má pruh, ale spoustu míst, kde může uvíznout. Je tam to blbé místo Motol/Nemocnice Motol, další nahoře na křižovatce na Vypichu, u střešovické vozovny, na Prašným mostě. Podle jízdního řádu je to z Řep teoretických 25minut, reálně se obávám, že +(5-10) podle aktuálního provozu. Ale nevím, nejezdím tam. Už kvůli tomu, že z Motola jede každý druhý metro a dojet na Petřiny na přestup je blbost. Ono spolehnout se na bus je poslední dobou dost riziko, se nastěhuješ, Ropid vyhodnotí a autobus přestane jezdit nebo pojede jinam. Za poslední rok se mi na zastávce před barákem tak pomíchaly autobusy, že některý ani nevím, kam jedou. U tramvajových kolejí a metra je riziko výrazně menší. V nejhorším tě může potkat výluka ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On 12. 2. 2017 at 8:47 PM, Rotorhead said:

Zdravím forum,

Mám dotaz hlavně na pražáky. Uvažuji o dlouhodobém pronájmu / případně koupi bytu v Praze. Potřebuji být denně v lokalitě Dejvická. V týdnu jsem několik bytů na P6 a P5 viděl, ale dojem byl, že ceny bytů v těchto městských částech jsou neúměrné stavu ve kterém se nabízejí.

...

Taky sháním. Uvažuju spíš o těch okrajových částech Prahy, ale s tím, že budu dojíždět autem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 2/12/2017 at 20:47, Rotorhead napsal:

Mám dotaz hlavně na pražáky. Uvažuji o dlouhodobém pronájmu / případně koupi bytu v Praze. Potřebuji být denně v lokalitě Dejvická. V týdnu jsem několik bytů na P6 a P5 viděl, ale dojem byl, že ceny bytů v těchto městských částech jsou neúměrné stavu ve kterém se nabízejí. ...

Ono zejmena u prodeje tvori cenu mnohem vic lokalita nez stav baraku... a lokalita Dejvická - Dejvice, Podbaba, Bubeneč - nepatří mezi ty levné - důvody už tu zazněly. Ale bydlí se tam pěkně, zeleň před domem, parkování za barákem, hřiště co by kamenem dohodil, na metro dochozí pěšky a vlak do centra jezdí furt a za 5 minut jsem na Masaryčce, za 9 v Libni... jo, zapoměl jsem na ten výhled na pražskej hrad, i když poslední tři roky tam raději nekoukám :D

Zkus Roztoky - vlak na Podbabu v rychlém taktu, pak tři zastávky na Dejvickou tramvají - nebo se podívej na Libčice, dopravně by to mohlo být vlakem rozumné - upozorňuji že jsem tam byl jen dvakrát a to za tmy ...

Z těch lokalit na západ bych se podíval na Hostivici - ale tam teda jedině pronájem, kupovat něco tam je nesmysl, většina dnešní zástavby jsou hnusné satelitní řadovky bez toho že by odpovídalo posílení silnic atd. - s tím že na Dejvické nádraží jezdí jednou za hodinu vlak. Rychlé spojení proti autu ale musí se počítat s tím že to jezdí občas.

Suchdol je docela dobrý místo ale tam na pronájem asi moc není, většinu si dřív rozebírali studenti tamní univerzity nebo univerzit v Dejvicích.

Kolik si tam představuješ platit za pronájem? Sousedům na Podbabě se letos mají odstěhovat nájemníci, měli pronájem než dostaví...

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...