Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Bydlení v Praze


Rotorhead

Recommended Posts

Nevím, já tím směrem nejezdím, synátor jezdil do práce na Hradčanskou, kde byl za 20 minut, nestálo mu za to, přestoupit na metro. Autobusů ve špičce 10 za hodnu, jinak 4 - 5. Motolský kopec není žádná krize, 10 minut (to se dá pomalu dojít i pěšky), to už musí bejt, autobus navíc jede spodem a skoro každej ho pustí. Horší je spíš nájezd na Bělohorskou. Těch spojů do Motola z různých částí JZM jezdí víc. Objet to přes město, k tomu bych se uchýlil jen v případě, že zas někde něco rozkopou.

Celkem nechápu, proč před motolskou nemocnicí nechali ten přechod na tlačítko, když je tam bezbarierový podchod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Pacho69 napsal:

To jako na muzeu za minutu přestoupíš? To si raketa...

Myslím, že ve špičce to jezdí pomalejc, euroschody na přestupech by člověk nejraději roztlačil. Myslím, že dát to pod 30minut ve špičce je docela akční. Ale nevím. těch 10 minut z muzea na dejvickou, no budiž, daleko horší časy jsou dál, směr Motol..

Apky prej nelžou.. :D

 

image.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm tak 22 minut včetně 1 minuty přestupu .. Když si dá Chodov > Dejvice klasicky do dpp.cz určitě Ti to NENECHÁ pouhých 60 sekund na přestup, to je nesmysl. Takže je to prostě 25 minut a fertig. Aneb zase se tu dohadujem o píčovinách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Weri: jojo, mě taky apka radí, jak mám jet do práce, zajímavý, že tím busem to metro nikdy nestihnu a když dojdu na to metro pěšky (abych jel podle apky), tak mi ten bus, co jsem měl stihnout na Florenci vždycky ujede (a to pádím po rychloschodech nahoru). Asi jsem pomalej...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 hodinami, Charlie 1 napsal:

Tak to na to prdim,to bych mohl tak do HK....

Nesmíš jim taky vše věřit,kámoš má zděděnou garáž někde na Pankráci,zděná řadovka ,uzamykatelný vjezd do arealu,celý den tam někdo je a za mega by to nebylo prodejný. Raději to pronajímá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jako já jsem spokojen na Ládví (metro, vybavenost, zeleň, lesopark), ale na Dejvice by ti to nevycházelo dopravně (autem Blankou nebo na kole přívozem za Zoo nebo přes Stromovku).

Teď nevím, kdo z vás ostatních se na to ptal, ale za 2,5M by se tu něco sehnat dalo ;-)

Jinak na Praze špatná hlavně ta Praha. A v centru turisti (naštěstí jsem tam jen málo).

Upraveno uživatelem Veverka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hlavně by měl problém s parkováním jak v těch Dejvicích, tak možná už i na Ládví. Když jsem se tam naposledy motal, už tam byly zónový značky, jak to tam vypadá. Ale časově pokud by byl někde u metra, tak to bude podobné, jako z Chodova.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se připojím. Letňany: Dobrá dopravní dostupnost s centrem ( metro C ). Bydlím v Letňanech, musím tedy na konečnou do Letňan, a pak tři stanice busem. Pokud bych počítal cestu na Dejvickou, tak reálný čas by byl tak cca 40min. Na Anděla cca 30min. Autobusy z Letňan jezdí na metro C Letňany, Vysočanskou ( metro B ), Palmovku ( metro B ) či Holešovice ( metro C ) nebo Skalka ( metro A ), ale to je už je projížďka.

Bydlení jako takové není špatné. V mém případě nonstop Tesco před barákem. S tím je ale spojená zvýšená hlučnost - auta, autobusy a myslím, že i všeobecně bordel než ve vnitřních Letňanech. 

Poslední dobou je u nás větší koncentrace Rusů a Ukrajinců - vlastní či pronajímají byty. Letňanům se také začalo říkat malý Kyjev :) Nicméně kriminalita bych řek, že není o nic větší než třeba na Stodůlkách nebo Chodově.

Parkování je všeobecně mizerné. Hlavně v době konání velkých výstav na PVA Letňany je to přímo u nás hodně blbý.

Ceny panelových bytů šli až nesmyslně nahoru. Nedávno jsem koukal na podobný co jsme kupovali v roce 2013 a cena byla skoro o milion větší :bojim Samozřejmě je otázka za kolik to bylo reálně prodáno, ale fakt je jasný - ceny jsou hooodně nahoře.

Letňany všeobecně hodnotím průměrně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedna rada - ať už kdekoliv, je optimální na tvé nejběžnější trase omezit přestupy MHD, tzn. nejlépe přímá linka metra v dochází vzdálenosti nástupní i výstupní stanice. Ještě tak jeden přestup metro-metro (zase bývá dost narváno) nebo na páteřní linku tramvaje s krátkým intervalem 3-4 minuty. Jinak fakt propřestupuješ tolik času, že to hezký není...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Letňany všeobecně hodnotíš průměrně??? To znamená tak někde zhruba v půlce všeho? To by mě fakt zajímalo, která skoro půlka Prahy je v tom případě podle tebe horší než Letňany, když ty mají být "průměrné" :D Horší je snad už jen Černej Most...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...