Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kapání oleje a ztráta výkonu


jarda007

Recommended Posts

Zdravím,

mám velkou prosbu, tedy dvě. Před pár měsíci mi byl měněn olej, bohužel tak, že někdo utahoval stylem výpušťák, až rupla olejová vana. Vyměnili mi za novou, ale po cestě a zastavení, vždy vykape nějaká ta kapka oleje. Když auto stojí, tak se nic neděje. Údajně to byl výpušťák málo dotažený, poté těsnění a pak že to může být něco okolo čidla. Nebaví mě už ale pokus/omyl, takže každou radu uvítám, plus doporučení někoho v okolí Lysá nad Labem/Milovice/Nymburk/Mladá Boleslav, případně i Praha. No a další věc je, že když nyní jedu, jakoby odešlo turbo, Na dálnici a opravdu mírný kopeček, skoro ani ne, plyn na podlaze a když jsem zkoušel atakovat 150 na tachometru při předjíždění, nic. Čím vyšší rychlostní stupeň, tím více línější v otáčkách, ale o dost, kdysi jsem zabral a auto jelo. Tady jim to pro změnu hodilo chybu na diagnostice s elektromagnetickým ventilem, ale domluvili jsme se, ať to zatím nechají být, takže i zde budu rád za jakoukoli radu a doporučení. 

Díky a fajn víkend. 

Jarda

Upraveno uživatelem jarda007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jestli vana pořád teče, tak tam dali asi znovu tu tvoji prasklou :), protože po výměně těsnění pod výpust. šroubem není možné, aby to tudy stále teklo

když diag. ukázala vadný elmag. ventil, tak bych ho nechal vyměnit a pak auto vyzkoušel, zda výměna měla smysl :myslim

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně jak píše Ozzy56, pokud to ukazuje na špatný elmag. ventil, nech ho vyměnit. Mně to před několika lety dělalo také. Auto jelo normálně, ale jakmile jsem potřeboval vyšší výkon, spadlo do nouzáku a netáhlo. Při diagnostice to ukázalo špatný elmag. ventil řízení turba. Nechal jsem ho vyměnit a od té doby mám klid. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpovědi. Vana vypadá, že je skutečně nová, tamto naprasklé tam již není a kde mi jí měnili, tak tam jim věřím. Ten ventil bych i vyměnil, jen se bojím, aby to mělo smysl a pomohlo to a opět to nebyl pokus/omyl, nemáte nějaké doporučení někoho, kam jezdíte? Díky moc. J.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Ahoj, no jako že jim věřím, že to vyměnili, ale asi na to nejsou úplní odborníci... Každopádně děkuji za další info, já jsem nakonec zajel přímo do Peugeota a prý to mělo být prasklé víčko u olejového filtru, vyměnili, stejně kape... Výkon je turbo v háji, vůbec není žádný tlak, atd, takže nyní přemýšlím co s tím.. A olej vlastně stejně nepořešili, už mi nějak dochází nervy...

Fajn víkend všem.

Jarda

Upraveno uživatelem jarda007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...