Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nevyžádané SMS a telefonáty od různých "nabízečů"


brixtr

Recommended Posts

Dneska mi přišla zpráva od Jakéhosi Kubeše že mi může poskytnout půjčku 150 000 že stačí prozvonit. Dle jeho čísla jsem si to dohledal na netu že se jedná o společnost kufin.

Neví někdo co to je? A hlavně odkud vzali moje číslo?

Upraveno uživatelem minimaxa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest minimaxa

Neřeším, zvednu, vyslechnu, pokládám. Včera volali z jedne nejmenované energetické společnosti s nabídkou energií. Plyn i elektro. Já na to, že nepoužívám, mám vlastní zdroj, pán už neřekl nic, jen poděkoval a položil. Číslo hned do blokovaných.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já používam na to aplikaci která mě nikdy nezklamala ale tohle mi přímo v sms... což mám také blokované.. takže to asi zatím moc systém nezná.. Jinak pro ostatní co jsem našel na netu tak je to klasická nebankovní půjčka bez dokazování přijmu ovšem se zástavou nemovitosti.. nic víc jsem ohledně toho nenašel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Appku na to nepoužívám ... Zpravidla po žádosti o krátký rozhovor odvětím, že jsem v zaměstnání, poprosím o kontakt později, položím, uložím číslo jako "Nebrat" a hotovo ..

Upraveno uživatelem StibTo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tady nejde tolik o apku jako takovou ale o to aby si ostatní na to daly pozor.. není to tak dlouho co to bylo i v novinách jak krásně se dají z lidí vymámit peníze. kort co se týká určitých čísel které vám začnou při příjmutí hovoru automaticky žrát peníze

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na tohle jsem viděl nějaký video, jak se správně tyhle čísla mají brát, vzít to, a jakmile se někdo ozve že něco nabízí, tak začít sténat jako při sexu, a podobně. Bylo to docela dobrý video :D

Jinak já to vezmu, odvětím že nemám zájem, popřeju pěkný den a položím. Naposledy včera volali na nějakej průzkum, a před měsícem jsem automaticky vyhrál víno, a kam mě ho mají poslat, tak jsem jim řekl že jsem v kriminale v Kuřimi, a že to mají nechat na vrátnici. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To brixtr: Kde vzali Tvoje číslo? Na to je jednoduchá odpověď - kšeftování s databázemi zákazníků je dneska velice výnosný "Džob" a bohužel to platí nejen pro různé internetové obchody ale i pro operátory. Zkus se zamyslet nad tím, kam všude jsi svoje telefonní číslo uvedl. Dalším zdrojem jsou hackeři.

To Šalda: Tvoje "Kriminální" odpověď zaslouží 100 bodů.:super

Jinak, na Black Listu mám pomalu víc čísel než v seznamu a funguje to. A co se týká čísel, která okamžitě po zvednutí začnou tankovat váš kredit či paušál - začínají vždy devítkou, stačí tedy jen prostě nezvednout. A mám ještě jednu zásadu, skryté číslo taky nikdy neberu. 

Upraveno uživatelem FrantaCV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest minimaxa

Já skrytá čísla ano. Není to tak dlouho, co mi volala hodná paní z FÚ a jen tak lehce a nenápadně mi sdělila, že bych měl cosi zaplatit, že už je čas... :super (nebudu psát konkrétně co, mysleli by jste si, že jsem vůl :D )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Paní zaslouží velkou "Studentskou pečeť" za ochotu a práci nad rámec svých povinností - mohla Tě v tom nechat vymáchat. Ale pro úplnost, stalo se mi něco podobného, jen v daňovém přiznání a také mi paní zavolala, ale přes GSM bránu a nebyl problém. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tím, že přijmu hovor a nikam nezavolám mi žádné peníze neseberou. Můžeš uvést nějaký konkrétní odkaz, kde se to dočtu?

Jinak skrytá čísla - také mi volala jednou paní z FÚ kvůli daňovému přiznání. Jsem rád, že skrytá čísla beru a zajímal by mě jediný důvod, proč je nebrat. Kromě "principu", že mají zavolají z čísla, které se zobrazuje, protože to ten pracovník neovlivní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skrytá čísla používají státní instituce takže tam je to dost dvojsečný nevzít. Jinak já mám taky  trik když volá ženská že něco nabízí a jestli mám čas na krátký rozhovor tak jí řeknu že jo že já si udělám čas teď a ona že si čas udělá večer a pozve mě na večeři většina těchto hovorů končí jasně slyšitelnou ránou sluchátka o stůl. Když volá chlap tak mu řeknu že se určitě dovolal špatně a že čas budu mít v roce 2032 30 února.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady je to koukám samej expert na vyjebavani s telemarketakama :D Pred mnoha lety jsem v jednom místním callcentru dělal na brigádě a docela dlouho takže tyhle tipy me vždycky kvalitně pobaví.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...