Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ukazovatel rychlosti


huno74

Recommended Posts

Mam problem  ked otocim klucikom do  druhej polohy tak mi zacne ukazovatel rychlosti behat od 0 do  130   potom zacne kopat pedal ako pri ABS  a  este  aj  cerpadlo posilovaca  riadenia zacne hucat  a mam poruchu  abs esp tam mam snimac zly vie dakdo poradit co to moze robit? a robi to aj po nastartovani ale ekd sa pohnem a zastanem tak uz  to prestane 

Upraveno uživatelem huno74
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O to ani tak nejde , dobrá , nefunguje ti ABS , protože máš vadný snímač na jednom kole , ale údaj o rychlosti posílá do budíků dál , akorát vypočítaný ze zbývajících tří čidel . Jestli ti po zapnutí klíčku do druhé polohy sepne servo a začne lítat tachometr , tak si to auto musí myslet , že jedeš , což je nesmysl a může to právě způsobovat vlhkost v konektoru ABS nebo vadná jednotka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobre dakujem  to musim ist na  zdvihak  a  tak kuknut  potom dam vediet a  este  taka vec  rano   ked je primrznute   tak mi  nelieta  tachometer   ani   servo  sa nezopne

Upraveno uživatelem huno74
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 měsíců později...

Mám taky dotaz na rychloměr / tachometr. Nějak se divně "zadrhává". Občas, když nastartuju a rozjíždím se, tak rafička místo aby šla plynule nahoru tak divně poskočí (nahoru, dolu) a pak ukazuje o něco méně. Dnes se mi stalo, že vůbec nereagovala, takže jsem jel 50 km/h a tachometr ukazoval nulu. Pak začal cosi ukazovat. Když zastavím, ručička sjede na spodní doraz (který není vidět, ale někde tam je) a pak následně ukazuje asi o 10 km/h míň.

Varování:

Zkouknul jsem youtube, jak se lámou plastové osičky u ozubených koleček ve strojku tachometru u peugeotu 206 a vytáhl jsem budíky z auta a ten strojek jsem rozebral = blbej nápad. Jak je to na zacvaknutí, tak mi ta zadní stěna toho strojku vylítla a někam uletělo to (asi) feromagnetický kolečko, který točí rafičkou. Asi po 20 minutách jsem ho našel (asi 3 mm v průměru). Taky se mi podařilo ohnout ty jádra cíveček ("magnetovody"), které vedou magnetický tok k tomu kolečku. Rozebráním jsem zjtil, že osičkám nic nebylo (než jsem do toho začal rýpat), protože jsou (narozdíl od 206) ocelové. Sice jsem to poskládal dohromady, ale asi to už nebude fugovat :-(. Zítra asi budu muset skočit na vrakáč do Holubic a koupit nové budíky.

 

Nevíte čím to občasné přeskočení rafičky tachometru může být?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

snímače ABS na kolesách, resp. konektory, aj v tomto vlákne sa to rieši... diagnostika by mala ukázať ktoré kolesá, ak ich je viac naraz tak problém skôr v počítači. Až budeš zháňať nové budíky tak hlavne nech nemajú viacej km ako máš na tvojom aute. Najmenej pravdepodobné je, že je to problém budíkov, tie iba preberajú údaje z RJ a tá zase od senzorov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyzkoušel jsem ty mnou vyladěné budíky a pochopitelně tachometr se ani nehnul....rozmontovat = mrtvý.

Tak jsem na vrakáči v Holubicích sháněl něco jiného. Bohužel prý benzínových budíků moc není, tak mi technik donesl dva přístroje. Jeden vypadal jako můj, ale po připojení divně blikal a po nastartování se otáčkoměr ani nehnul. Ten druhý byl z CC ... hmm bílé budíky. Ten se choval překvapivě dobře, akorát palivoměr nefugoval. Tak jsem ho vzal. Protože byl celý špinavý (i pod sklem). Tak jsem ho rozebral, vyčistil a při té příležitosti jsem zjistil, že ručička palivoměru je zarezlá (v místě kde je to kolečko, které točí ručičkou je ten plastový strojek potečený rzí). Normálně, když ty rafičky postrčím, tak se hnou, tahle se ani nehne.

V práci jsem si půjčil Garmina a po cestě zpět, jsem porovnával tachometr s rychlostí na navigaci. Kupodivu to docela sedělo. Takže rychlost to ukazuje, ale stav paliva nee.

Uvidím jestli to bude blbnout obdobně jako ty původní budíky a pak bych zkoušel konektor k ABS. Třeba to ABS přežije :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo ještě drobnost s kilometry. Protože mám najeto poctivých 404 000 km (prostě jenom v neděli do kostela a zpátky :-)), tak jsem se těšil, že s novými budíky to bude míň (třeba jenom 200 tis.). Houby, velký počitadlo ukazuje přesně tolik co před tím (ani kilometr neubral), akorát to malé ukazovalo jinak, tak jsem ho normálně tlačítkem vynuloval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo ještě další drobnost, zjistil jsem, že mi na budíkách z CC funguje ukazatel teploty oleje. Takže palivoměr je sice rozbitý a neukazuje, zato vidím teplotu oleje. Nemáte náhodou kontakt na někoho, kdo by byl schopný přehodit strojek z palivoměru z původních budíků na nové?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pružnými plíšky je přichycený celý "sdružený přístroj" = všechny budíky. Ty strojky pro jednotlivé rafičky jsou asi naletované do tištěného plošného spoje. Letování předpokládám ze strany od rafiček. Takže když sháním někoho kdo by mi vyměnil ten strojek pro palivoměr, tak asi bude muset sundat opatrně rafičky, pak může odělat panel na kterém jsou namalované budíky a vytáhnout desku plošného spoje dozadu. Pak je taky problém nahodit ty rafičky zpět, protože se  musí nasadit stejně jak byly, aby ukazovaly stejně.

Upraveno uživatelem luk1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zkouším vložit fotky.

Jenom tedy upozornění, co se týká nastavení polohy rafiček, tak bych řekl, že přes diag to nepůjde, protože po každém vypnutí rafičky sjedou na dolní doraz a pak vyskočí na nulu. Takže hádám, že se musí nasadit stejně jak byly.

Na fotkách jsou ty původní budíky. Protože na těch z vrakáče je zaseknutý palivoměr, asi by mi pomohlo přehodit ten bílý strojek z palivoměru z těchto budíků do těch co mám z vrakáče.

Tacho1.JPG

Tacho2.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem zkoušel ty rafičky stáhnout, ale brání se :-). Tak jsem zkusil rozebrat ten strojek zezadu, ale tím jsem ho zničil. Na budících na obrázku nefunguje rychloměr. Vyhodnotil jsem že je pro mě lepší vidět rychlost než stav paliva :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...