Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vybíjení baterie HDI 2.0


Brizan

Recommended Posts

Neřešil jste náhodou někdo podobný problém jaký mám já? Stále se mi samovolně vybíjí baterie. Ve čtvrtek jsem dal novou baterii a až do soboty vše bez problémů. V pondělí ráno přijdu k autu a baterka byly total vybytá, při odemknutí se mi ani nenarovnali zrcátka. Samozřejmě při startování jen zacvakali relátka, ale startér se ani nepohnul. Nastartoval jsem tedy přes kabely a ujel za cca hodinu asi 40km. Pak Jsem zkusil nastartovat a chytlo to krásně a i to dost rychle točilo, což znamená že mi to dobíjí a baterka se stačila trochu oživit a nabít.  

Pravděpodobně mi tedy baterku při stání něco stále vybíjí. Vše jsem samozřejmě zkontroloval a nikde není nic zapnutého...

Vím že bez dia a dílenské kontroly to nevyřeším, ale spíš by mě zajímalo jestli někdo neměl podobný problém a mohl mě nasměrovat na co se mám zaměřit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ideálny je na kliešťový ampérmeter. Odpojíš ,pripojíš ,tak je jasné ,že sa preberie ,čo sa týka uspania myslím že viac ako 3 minuty to netrvá.

Niečo napríklad takéto ,kde si môžeš odsledovať ako bude BSI prechádzať do sleep modu ,alebo ako sa tomu hovorí.

IMG_20141124_140508.jpg

Upraveno uživatelem baffy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klešťový ampérmetr bohužel nemám. Mám jen obyčejný digitální multimetr. Předpokládám správně, že ho připojím mezi + pol baterie a + svorku od auta. Pak  budu sledovat ampéry které auto odebírá a přitom postupně zkoušet vyndávat pojistky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus měřit "podél" kabelu. Voltmetr přepnout na milivolty (ideálně takový, který sám přepíná rozsahy), jeden pól voltmetru na plus baterky pomocí dlouhého kablíku, sedni do auta, zavři, nechej vše usnout a pak měř napětí na pojistkách. Někde naměříš 12V (pojistka je bez napětí), někte čistou 0,000 V (pojistka má 12 V ale nic neteče), no a někde nějaké milivolty - a tam to teče. Některé pojistky jsou pod kapotou, ty taky změř.

PS: tento způsob málokdo používá, ale je krásně jednoduchý. Proud na kabelu vytvoří úbytek, např 0,2 mV, přitom tento úbytek je naprosto stálý, a nemůže vzniknout jink, než průtokem proudu.

Jiné řešení: co je na autě neoriginální? Případně, odkdy to dělá, nebyl tam nějaký zásah, oprava?

Pro jistotu zkus, jak jsem psal jinde:

Všeobecný postup hledání všeobecně při závadě baterky, altíku, startéru, je:

1. zkontrolovat nabíjení, tedy při nastartovaném autě a zapnutých světlech, na volnoběh, musí být na baterce 14,5 V – jinak je vadný altík

2. změřit odběr auta po usnutí, tedy zavřené dveře, vše vypnuto, otevřená kapota, počkat asi 5 minut, pak musí být odběr z baterky do 20 mA, jinak tam něco žere

3. půjčit si jinou baterku, a den nebo dva jezdit

4. pokud i přesto špatně startuje, je vada ve startéru (samotný startér se těžko měří při startu, tečou tam stovky ampérů, ale nevíš, jestli je to slabší baterkou, nebo špatným startérem který žere moc (zadrhává) anebo málo (nedoléhají uhlíky))

Konec citátu.

Uvedený postup je optimalizován z hlediska ztráty času a zmarněných nákladů na jinou baterku, altík, startér.

Důležité: udělej kroky tak jak jsou napsané, není to moc práce, ale je přeci blbost opravovat startér, když je vadný altík.:D

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za detailní vysvětlení a navržení řešení. Budu postupovat přesně tak jak píšeš a pak sem napíšu postřehy z měření.

Co se týká neoriginálního příslušenství tak tam mám dodělávaný dvd přehrávač napojený na obrazovku RT3 a couvací kameru taky napojenou na RT3. Jinak je vše origo a původní.

Teď jsem nechával měnit na předku spodní i horní čepy a jedno čidlo ABS, tady problém asi nebude...

O alternátoru či startéru bych asi taky pochyboval. Když auto nechám stát krátkodobě tak bez problémů nastartuju, ale přes noc (a déle) je baterka mrtvá. Když nastartuju přes kabely a ujedu nějakou delší vzdálenost tak se baterka dobije a zase to pěkně startuje a točí to rychle. Z toho usuzuju že i dobíjení i startér jsou v pořádku, protože dle pozorování dochází k vybíjení baterie jen když je auto v klidu. Teď pro jistotu na noc odpojuju baterku a tím pádem ráno úplně bez problémů nastartuju.

Baterka je nová a kupoval jsem minulý týden EXIDE Premium 77Ah a jestli jsem se správně dočetl, tak baterky Exide jsou velmi kvalitní. Samozřejmě může být vadný kus, ale stejně mi to dělalo u předchozí baterky Varta blue dynamic která byla asi 4 roky stará a tak jsem předpokládal, že je v háji...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, HonzaZ napsal:

Ahoj, od kdy máš tento problém? Kdy jsi tam dodělával neoriginální příslušenství? Jak je ten DVD přehrávač napájen?

Ahoj Honzo, mám to tam už spousty let, dělal jsem to asi před pěti lety a celou dobu to bylo v pohodě. Každopádně jsem dvd teď odpojil a uvidím ráno jak na tom baterka bude. DVD mám napojené na zesilovač JBL jak permanentní 12V tak i spínané.

Ještě jsem si uvědomil, že jsem měl v diagnostické zásuvce OBD bluetooth diagnostiku přes mobil a nevím jestli to nedělala ona. Teď to je obojí odpojené a uvidíme ráno.

Proměřoval jsem baterku jak psal P607Olda a při nastartovaném motoru mi to ukazuje 14,1V.

 

Odpojení RT3 taky zítra večer vyzkouším pakliže nebude po dnešním ránu nějaká změna.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na tu BT ELM diagnostiku pozor. Jednou jsem ji zapoměl v autě v konektoru co vlastně umí zobrazit na mobilu... a za cca 6 hod. alarm. Auto se taktak dálkou otevřelo. Předpokládám, že to nevytřískala přímo ta diagnostika, ale asi to udělalo nějaký bordel na sběrnici a v uspání auta...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mohlo by to být obojí, jak to OBD tak i DVD, ale divné je že obojí mám už pěkně dlouho a i tu diagnostiku jsem měl v zásuvce více méně stále a nikdy nebyl problém, stejně tak DVD bylo také stále zapojené. Samozřejmě se to taky mohlo podělat a vycucávat baterku...

No jako první se zaměřím při proměřování na tyto dvě možnosti.

Každopádně díky za postřehy a nápady. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se zdá že problém je prakticky vyřešen. Dnes ráno jsem bez problémů nastartoval. Jak jsem psal, odpojil jsem to DVD a samozřejmě vyndal diagnostiku ze zásuvky. Teď už jen musím přijít na to jestli diag nebo DVD baterku vybouchalo a zahodit to.

Nicméně proměření jak psal P607Olda stejně o víkendu provedu ať mám klid, že je vše v pořádku.

Díky všem za rady :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě to začalo dělat někdy na podzim. Do té doby jsem s tím jezdil každý den a teď už s tím jezdím jen občas o víkendu. Stačí cca 3 dny stání a už ani neodemknu DO - totálně vytřískaný, že ani nerozsvítí displej v palubce..  První jsem vyměnil baterku za novou (origo) a cca týden v poho a pak to samé. Startér je ok, nabíjí také normálně - zkoušel jsem různě měřit a bohužel nic se neukázalo, prostě to neukazovalo v klidu žádný odběr. Kabelama jsem startoval už asi 10x a radši už odpojuji baterku (pak je to ok). Jednou jsem odpojit zapomněl a cca po týdnu stání naskočilo bez problémů, tak jsem to nechal a za 3 dny opět uplně vytřískaný. Neorigo tam dodělávaný nic není, na pátem okně mi nejde spínač na otevírání (jen DO), ale ten nešel nikdy (auto mám cca 6 let) - občas v létě, když jsou vedra, tak nejde DO odemknout auto - musím u toho zmáčknout otevírání kufru a pak se otevře - tak že by tohle mohlo mít spojitost..kdo ví.. Až dostanu opět náladu a chuť, tak chci zajet za elektrikářem, aby proměřil (třeba bude šikovnější než já a mý známí)..  Vzhledem k času, který jsem s tím už strávil a řešení jsem nenašel, tak je bohužel jednodušší odpojovat baterku:roll

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Ahoj Honzo, byl jsem na horách a tak jsem nemohl psát.

Předtím jsem tam tu diagnostiku zapojenou neměl, teď jsem jí tam dal a už třetí ranní start byl bez problémů. Navíc auto více jak týden stálo a stejně jsem hned nastartoval. Tím pádem je jasné, že to byla vina toho DVD a problém je vyřešen i bez zdlouhavého proměřování a laborování nad tím co je kde za problém :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...