Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

LED světlomety p 406 + ostřik světel


vlado345

Recommended Posts

Zdravím,

pokud by někdo chtěl přestavět světlomety na LED, mám tu jeden návod - pošlu foto. H7 žárovky ven, namontovat bi-xenon čočku, žádné HID, osadit LED výkonové žárovky 6000K, 4800 lm/ks. Klasická H7 má asi 1500 lm/ks. Naprostá spokojenost. Budu ještě vylepšovat. Chce to namontovat taky ostřiky světel, jdou tam nomontovat ostřiky na passat B6 + čerpadlo na extra spínač bez stěračů, jinak budete furt nalívat kapalinu. Na stojícím autě to ostříká i okna...:-)

Směle to konkuruje xenon světlům a světlo je bělejší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Parabola se toho (naštěstí) neúčastní, když do toho namontuje čočku. Úprava světel s doděláním čočky už tu kdysi někde byla, dokonce hodně dávno. Samozřejmě to jde jen do světel s čirým sklem/plexi, takže do staré 406 s vroubkovaným ne, resp. by se muselo vyměnit nebo vybrousit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady je to foto. Parabola je v pohodě, ale musí se trochu upravit. Seřízení je stejné jako u původního světla. O oslnění nemůže být řeč, ještě na mě nikdo neblikal. Regloskop nepotřebuju, světla nastavím očima. Kolikrát jsem je musel po seřízení přeštelovat, svítily do země. Světla musí svítit aspoň 40 m dopředu. Na fotkách je vidět jasná hrana světla.

Uvažuju o tom, že bych udělal ještě to samé u dálkových - pak by byly 4x tlumená i dálková, 4xbi-xenon (bi-led). To by byla bomba. Moderní LED světlomety mají taky 2 zdroje na světlomet. Návod klidně pošlu... To levý světlo ještě musím narovnat, je trošku zešikma (není to problém)

 

WP_20170207_13_14_49_Pro.jpg

WP_20170207_18_27_18_Pro.jpg

WP_20170207_18_32_33_Pro.jpg

WP_20170207_18_33_41_Pro.jpg

WP_20170207_13_14_00_Pro.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 16 hodinami, vlado345 napsal:

Moderní LED světlomety mají taky 2 zdroje na světlomet.

To mají ale každý pro jinou funkci mají 2 různé čočky nebo paraboly, každá dělá jiný tvar světla pro potkavacku. 

 

Meril jsi teplotu ve světle a kolik má ta ledka?  4800lm uchladit... No nejsem si jistý.........

Upraveno uživatelem minimaxa
úprava volných řádků
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono to 4800 lm mít nebude, to je možná teoretická katalogová špičková hodnota těch LEDek v laboratorních podmínkách, klasický čínský trik... Sázej na to, že nikdo nemá integrační kouli a nemá tak jak to ověřit. Realita bude tak polovina, ale i to je dost rachot. Ono by pro začátek stačilo změřit proud, co do toho teče, už to dost napoví - jestli je to fakt těch 40W.

Jinak koukám, že nabízej čočky přímo pro to, já myslel, že se použijí nějaké z auta, co je má.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je jasný, že ty lumeny nikdo nezjistí. Dlouho jsem zjištoval, jakou si vybrat. Podstatný bylo, jaký má dioda čip. Nejlepší bývají CREE čipy, R4 má mít čip od Philipsu.

Proud jsem měřil a pohybuje se kousek pod 3A. Dal jsem tam měnič na 24V na zkoušku a proud je kolem 1,5 A. Takže ty watty tam budou. Vsadil jsem na to a spokojenost. Ostatně mám všechny světla (blikače, koncové, brzdy) kromě mlhovek v LED, ale pouze CREE, ostatní nesvítí, nebo je to nanic.

Aktuálně mají nejnovější typ LED R4S s výkonem 45W/ks, 5200 lm - to si asi vezmu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To už je celkem fuk... Ve světlech je mám cca 2 roky a funguje to. V těch čipech se tolik nevyznám, i když jsem byl i na stránkách cree. Každopádně ta R4 má 6 nebo 8 svítících bodů na každé straně... Co se týče svítivosti by podle mě mohly být tyto led žárovky (PY21, BAU15 atd.) schváleny pro provoz. Nevidím v tom problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle pro provoz nikdo neschválí, v čočkách to sice funguje, ale v parabolách je to peklo, ona ta ledka je furt znatelně větší než to původní vlákno, takže retrofit z toho oficiálně neudělaj. To spíš, když se časem podaří ty ledky ještě zmenšit, ty auta, kde by to připadalo v úvahu, mezitím vymřou.

Mě by to možná zajímalo jako náhrada xenonu, ale nechce se mi za to dát pomalu víc než za samotné výbojky a ještě přebastlovat patici, aby to tam sedělo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady v těch parabolách s paticí nemusíš dělat vůbec nic. Prostě tam vložíš tu ledku a nasadíš zajišťovací pérko a je to. Parabola je připravená na H1. Navíc v těch ledkách jsou připravený redukce na H7. Z paraboly světla se jenom odloupne původní prostupka s pružinouna H7 a je hotovo. Jestli budu dělat i ty dálkové, zkusím nafotit. Cena R4S je cca 50 dolarů/2 ks. Výhodou je žádný nebezpečí výbuchu výbojky a není ani ballast s velkým napětím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...