Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

"Cvirikanie" pri jazde


shiro

Recommended Posts

Zdravim,

Pocas jazdy, ked sa auto pohybuje, tak pocujem nieco ako neustale "cvirikanie" iduce od predku....akoby spod kapoty, spoza palub. dosky, pedalov, a pod. Hlavne ked idem po rovnej ceste. Ale staci ze volant otocim tak centimeter do nejakeho smeru a prestane to. Je fuk ci je motor teply, ci studeny.

Chcel by som sa informovat ci je na pricine homokineticky klb v riadeni, alebo stlpik riadenia...alebo nieco ine? Musi sa tam nieco nutne vymenit a co sa moze stat ked to budem ignorovat a nevymenim to? Diky za kazdu radu ci nasmerovanie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud necítíš žádné vůle ani vibrace ve volantu, tak jedině ložiska nebo posilovač řízení (přepouštěcí ventil), to by se dalo zjistit i při stojícím nastartovaném voze při otočení volantem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nie to nieje nic ako cinkanie ci nejaky kovovy zvuk. Ale doslova ako cvirikanie nejakeho vtaka, resp. tak tam nieco piska, akoby vtak cvirikal :-)

Ked auto stoji tak to nepocut a takisto ani ked otacam volantom pri stojacom aute. Nieje to ani velmi silne, staci ze si pustim radio na normalnu hlasitost a prehlusim to. Pripadne ako testnut ten posilovac? Neviem ci posilovac daco robi ked netocim volantom, resp. drzim ho v jednej polohe - rovno. A staci ked s nim pohnem o centimeter vpravo ci vlavo a "cvirikanie" prestane.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Může to dělat i  tepelný štít výfuku který někde o něco dře nebo je někde uvolněný a stačí nějaká změna vibrací a přestává to. Je třeba to prohlédnout a podívat se jestli se to někde nedotýká kde by to mohlo zpívat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto cvirikanie mi robi uz niekolko rokov ale az teraz som to zacal riesit. Stit vyfuku (plech okolo miesta kde vyfukova trubka je privarena k vystupu z motora) mi drncal pred par mesiacmi a dal som ho privarit, odvtedy je klud. Bol to uplne iny zvuk ako toto cvirikanie. Ale skontrolujem.

Zvuk je velmi podobny tomuto, povedal by som ze je to to iste. Mozno este o par tonov nizsi zvuk. Pocut ho tam slabo, ale je tam. Na jar asi pojde auto do servisu na komplet kontrolu napravy. Na co by som sa mal pripravit, ak dakto vie?

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak když už to dělá roky, tak to nebude vážná závada ale spíš hvízdání vzduchu za jízdy způsobené nějakým plastem, který dobře nesedí. S tou nápravou, pokud nemáš někoho spolehlivého kdo to prohlédne, tak radím zajet na STK a nechat zjistit závady a podle toho objednat  co je třeba. Tak to vyjde nejlevněji, jinak ti vymění kde co a budeš zbytečně platit i to co není třeba. Na STK zaplatíš určitě méně než v kterémkoli servisu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...