Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

307 1.6 hdi neštartuje, pípa, cvaká, bliká


.kubo

Recommended Posts

Zdravím,

pred pár dnami som sem písal ohľadne výmeny palivového a vzduchového filtra, ktoré som včera vymenil. Naštartoval som, auto normálne naskočilo. Dal som naspäť všetky plasty. Naštartoval som znova, šiel som sa previezť či auto nebude trhať, alebo či neskape. Išlo výborne, išlo hladšie ako predtým (filtre neboli menené dlho). Auto som zaparkoval. Asi o 4 hodiny som chcel ísť preč, dal som kľúč do zapaľovania, prvá poloha, všetko sa normálne načítalo. Išiel som naštartovať a auto len začalo pípať, cvakať kadečo začalo blikať, palubák sa resetol a naspäť do francúzštiny. Čím viac som to skúšal, tým menej vecí sa dialo v aute, z čoho mi vyplynulo, že asi skapala baterka. Dnes som baterku odmeral, v kľude má 12,9V pri štartovaní klesne na 7 až 8 voltov, tak som si myslel, že je to baterka. Tak som to skúsil naštartovať od kamaráta, no stále to isté, len cvaknutie, keď som to nechal zapojené 10 minút, tak sa auto zmohlo na rýchlejšie cvakanie a viac vecí sa zasvietilo, tak sme skúsili nezapojiť plusko na mojej baterka a káblom sme to hodili na  jeho baterku akurát mínusko zostalo chytené o svorku mojej baterky a stále to isté. už som pomerne bezradný, môže to byť ešte lacnými káblami? Baterka má rok a pol. Exide Premium 64Ah. Prikladám videá ako sa to správa. Môže byť, že vyslovene treba vymeniť baterku?

//Svetlá zopne len parkovačky, aj to len niekedy, ako chcem dať stretávačky, tak sa všetko vypne.

 

ďakujem

 

 

Upraveno uživatelem .kubo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak když už jsi měl po ruce dobrou baterii měli jste to zkusit přehodit a ne to startovat přes tu pravděpodobně vybitou nebo zkratovanou, napětí by při startu nemělo klesnout pod 9 V.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vždyť píše, že pak měl plus jeho baterky odpojené a jelo to přes kabely. Bohužel ty levné mívají při tom startovacím proudu úbytek i několik V. Proto jak tu radí, raději přehodit baterky a pak budeš chytřejší. Startér nemusí být v pořádku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...