Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

EET - tipy pro malé podnikatele


MJSytic

Recommended Posts

Blíží se doba, kdy to budou muset mít i ostatní živnostníci. Musím dát dohromady řešení pro mamku. Mají s tetou malý obchod s textilem. Moje představa je následující. Každá bude mít aplikaci v MT (obě mají Lumie s WP) a budou sdílet tiskárnu (ideálně ne baterkovou). Ještě doplním, že budou tisknout dohromady v průměru 50-60ks účtenek za den. Zvlášť když se bude muset tisknout za každou drobnost ... 
Máte někdo tipy na řešení? Ideálně tedy něco vyzkoušeného :myslim Dávám přednost jednorázovým nákladům oproti paušálnímu řešení :nevim 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak trochu faktů, ale napřed otázky? Oni mají každý svojí živnost?

Jinak k MT s OS Windows, pokud je mi známo není na tento OS k dispozici žádná aplikace. Takže by přicházela v úvahu jen nějaká On-line, ale to je dost problematické.

Jinak je jednodušší koupit jakýkoliv MT s Androidem a použít třeba Profi účtenku od idoklad.cz

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každá má svou živnost. Ve windows storu jsou https://lilka.cz/cs/ a "profi účtenka" možná další. Ještě jsem to moc nezkoumal ...
Samozřejmě, že když to nepůjde, tak se zařídí jinak, ale chtěl bych nejdříve využít toho, že obě mají telefony s internetem ... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tohle řešení se asi nabízí - vzít od nich ten základ s tiskárnou + licenci navíc pro druhý telefon, ale tak nějak jsem myslel, že toho bude v nabídce víc :D 
Nebo případně doporučit nějaké jiné/lepší/výhodnější řešení :myslim Jak to třeba budou řešit ostatní zdejší podnikatelé?

EDIT: Trochu se jen obávám té tiskárny, zda zvládne denně ten nápor účtenek. Ty malé jsou asi dělané pro menší zátěž :myslim 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest minimaxa

Ja to taky řeším, ale u nás jen proběhne aktualizace prodejniho softwaru a bude. 

Máme denně asi 80-120 účtenek a neumím si ani v nejhorším snu představit, že bych to dělal z mobilu. Zase je tu ale. Máme cca 9000 položek a k tomu nám slouží PC s programem a tiskárna jehlička na 76mm papír.

Neměli by komfortnější nějakej dotykovej minotor a k tomu tiskárnu? Ten mobil bude fakt za trest. Ten si umím představit pro zelináře na trhu na 20 účtenek za celý den.

Upraveno uživatelem minimaxa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To máš naprostou pravdu. Je to určené pro ty co prostě za den vystaví pár účtenek. A většinou jen částku a daňovou skupinu (pokud je plátce DPH) a finito. Žádný ceník, žádný sklad.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest minimaxa

Je potřeba mít na paměti, že samotná účtenka EET nenahrazuje doklad o zakoupení! 

Tedy k tomu lístečku z mobilu stejně musí vypsat, už třeba ručne doklad o zakoupení, který bude mít náležitosti dle zákona o ochraně spotřebitele. A kontroly ČOI butou toto kontrolovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vendo to nehrozí, v této fázi, kdy už prakticky všechny restaurace, hotely a pod jsou pod evidencí, rozhodně ne. Otázkou je co zvolit.

V první fázi mám za sebou několik instalací systému EET pro - ale jak píše MotoMoto reklama není povolena. Nicméně je třeba uvažovat jak velký je objem prodeje a podle toho se řídit. Dostupné jsou systémy od nejjednodušších, které prostě pošlou k fiskalizaci konečnou čásku za prodej rozdělenou podle druhu DPH tedy 10,15,21 nebo 0% až po kompletní pokladní resp. ekonomický systém včetně skladů, sledování zásob, slevových akcí apod. Nicméně, pokud obchodník již používá nějaký pokladní či ekonomický SW, tak bych s v první řadě obrátil na autora (dodavatele) s dotazem, zda pro EET do svého SW vytvořil nějaký modul a samozřejmě také za jaké peníze.

Ale je tady jeden docela vážný zádrhel, zatím co finančáku stačí pouze souhrnná účtenka za celkovou částku připojená k daňovému dokladu, tak ČOI požaduje na EET účtence kompletní rozpis zakoupeného zboží. Takže je tady zásadní rozpor a dohoda mezi těmito dvěma institucemi zatím není a bohužel ani zákon v tomto ohledu nic neřeší. Jaké tady hrozí nebezpečí obchodníkovi asi není nutné rozebírat.

P.S. Pro uživatele platebních terminálů - existuje možnost doinstalování aplikace pro EET přímo do terminálu a dále už není co řešit.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...