Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Hasičák v autě


dagustino

Recommended Posts

Zdravím, zajímalo by mě co si myslíte o hasičáku v autě a zajímalo kolik z vás ho má :) Já osobně ho mám (sice jen 1kg) a myslím si že by měl být v povinné výbavě, i když o účinnnost takto malého hasičáku nebude nic extra. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také ho mám já i dcera a měl jsem ho dosud ve všech svých autech. (pro rejpaly - samozřejmě, že hasičáky po cca 5ti letech měním)

Kdysi jsem ho i použil, ale nebyl to požár auta, jen kdosi asi odhodil nedopalek či něco jinak žhavého a před barákem nám hořel koš. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám teda jen malej sprej asi 500ml, ale je na něm napsáno "nevystavovat teplotám nad 50 °C". Tak mě napadlo, jestli je bezpečný ho nechávat v autě přes léto? Myslím, že v létě 50°C v autě není problém. Je toto varovaní i na těch větších, klasických hasících přístrojích?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já se přiznám že v každém autě jsem hasičák vozil. Ve stodváce jsem měl nějakej plynovej asi kilo váhy byl sice historičtější než auto ale táta v té době dělal na hasičárně a tvrdil že lepší v autě být nemůže. Pak felicie tam bylo kilo práškový a sprej když jsem dal feldu pryč tak jsem oboje přendal do berlinga. V 807 mám dvoukilo práškový a sprej. Vlastně dva spreje jeden je už prošlej tak jsem vloni koupil novej ale ten prošlej jsem ještě nevyndal. Pamatuju si dobu kdy hasičák byl v povinné výbavě. A myslím si že by měl být znovu povinný. Co vím tak třeba poláci ho mají povinně a když jedeš do polska a ukážeš policajtovy sprej tak se ti vysměje že pěnu na holení vidět nechtěl.  A co mi říkal táta tak minimum je fakt to kilo prášku a ještě musíš mít hodně štěstí aby jsi chytnul požár v počátku aby jsi ho ukočíroval a sprej to je tak když ti začoudí kabeláž pod palubkou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám 1.2kg práškový :) A zachránil mi auto, když mi kápl TEC na teplej motor a začalo hořet pod všema těma plastama na bloku motoru.. :( 

Takže pro mě povinná výbava :) ty 500ml jsou k ničemu, doporučuji aspoň 1kg ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen by mě zajímalo na jaký  místo, kam ho dát aby neprekážel ale byl stále při ruce ,už víckrát jsem měl v nějakým marketu v ruce a přemýšlel jsem co s ním kam s ním 

malej,menší a velkej,kterej by byl asi nejlepší, nedokážu si představit, zmačknout ten malej,těm musí být hned prazdnej 

A kdybych si ho koupil, tak mě nic nenapadá, kam s nim,no 

Odesláno z Samsung J 5

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty 500 ml jsou dobrý tak akorát na prvních 10 vteřin hoření pak už je maléj.. 

Takže 1l nebo 1,2 už maj větší smysl.. 

Jinak mám nějaký prošlý hasicaky na vyřazení - můžu vzít na nějaký sraz a kdo bude chtít může si s tím zkusit zahasit... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám to dvoukilo s originálním držákem v 807 naležato přišroubované k sedadlu spolujezdce uprostřed mezi přední sedačky a ten sprej v kapse dveří. ( fotka je v mojí galerii) V berlingu byl na středovém tunelu v nohách spolujezdce a ve Feldě jsem ho měl zepředu na příčce pod sedadlem spolujezdce. Bohužel s přibývajícími roky zjišťuju že tyhle místa už pro mě nejsou nejvhodnější protože se pro hasičák přes cejchu blbě ohýbám. Takže budu i v 807 hasičák  přemisťovat dozadu k pátým dveřím tak jak to má na fotce Haryk. Myslím si že je potřeba aby hasičák ale i lékárna a vesta s trojúhelníkem byli umístěný tak aby byli okamžitě po ruce a aby když se člověk dostane k nějakému průšvihu a pošle pro tyhle věci třeba cizího člověka tak aby mu stačilo říct otevři pátý dveře a tam je všechno. A nemuselo se štrachat v kufru.

V práci nám do autobusů budou montovat něco podobného : http://www.pozary.cz/clanek/41696-kobra-112-hasici-system/   je to reakce na ty shořelé autobusy v minulosti.  Trochu si pohrávám s myšlenkou že bych to taky do auta nainstaloval.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
doplnění textu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...