Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Studené štarty


TommyC4

Recommended Posts

moje pozorovanie, 508 mam prvu zimu, ale doteraz som nemal problem so startovanim...prvykrat to bolo po silvestri na orave, kde mohlo byt v noci aj -20...auto stalo 3 dni...startovanie bolo zdlhavejsie, ale nabehlo nakoniec a bez buchotania ako na videu...teraz opat mame -15 a menej a prve starty po noci su podobne...pri -10 nemam problem...tankujem na shell a davam vif...cize bude to podla mna naftou a velmi nizkymi teplotami

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

autem jsem jel naposledy v pondělí, takže do dneška stálo před barákem, dnes ráno minus 20 :)--abych řekl pravdu, po dlouholetých zkušenostech s diesely jsem šel k autu s obavami, ale motor chytil okamžitě, jako by bylo léto :super, je opravdu vidět, že nějaký pokrok se za ty roky udál :potlesk

motor 1.6 HDi 84kw, dávám VIF po celý rok

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, jsem tady nový. Jsem majitelem a nepodařilo se mi před chvíli nastartovat auto. Auto stojí venku, teplota kolem -9, včera poslední jízda. Před odjezdem jsem si zapnul webasto a těsně po vypnutí ohřevu startuji, jen něco začalo cvakat v palubce, budíky se proběhly po přístrojovce a nic, zkusil jsem to asi tak 2x, potom to začalo hlásit chybu poruchu motoru, servis a už mi ani nešlo zamknout auto a nereagovalo na dálkové ovládání, přistrojovka částečně rozsvícená a kontrolka aktivovaného wevasta svítila. Průšvih byl, že ani nešlo zamknout, tak jsem valil domů pro náhradní klíč, ale bez reakce, tak jsem na chvíli odpojil baterii a auto zase začalo reagovat na klíč. Nevím co s tím, nejspíš vybitá baterie. Zítra si půjčím nabíječku a zkusím ji dobít a uvidí se. Jen nevím, jak zamknu auto, když mám bezklíčkové zamykání na dálku, vím, že je v něm klíč a zamknu s ním řidičovy dveře, ale co ostatní? Děkuji za radu. Ps.: auto mám půl roku a baterie v něm nejspíš nikdy měněna nebyla.

508 SW motor 2.0 HDi 120 kw, rok výroby 2012 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

uz som pisal pristav  ine funkcne nastartovane  auto

prepoj baterky startovacimi kablami a zamkni alebo skus nastartovat  

 ale baterku  nechaj  dobijat aspon 15 minut z pomocneho auta

Upraveno uživatelem krtek 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Webasto vycucne baterku, jako nic. Předchozí majitel tu origo po 2 letech taky oddělal. A teď tam je nějaká 77Ah a zatím se pere statečně. I po týdnu stání na mrazu ustála 30min webasto a následný start s přehledem ;)  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U nás bolo dnes v noci asi -17 silný vietor pocitovo aspoň -25. Ráno som nenaštartoval, auto má 3000km. Príznaky podobné ako Chose. Najprv chytilo normálne a po 10s zdochlo. Pri druhom štartovaní hláška chyba motora a nutný servis, chytilo na tri valce zdochlo po 3s. Potom už nechytilo vôbec ani pri dlhšom točení. Do predošlej 407 som lial VIF ale tankoval som v Tescu. Do tohto len Slovnaft bez aditív (niekto ma strašil, že kvôli záruke radšej do nafty nič nedávať, prípadný rozbor by mohol byť dôvod na neplatnosť záruky). Na obed sa oteplilo na -13. Povedal som si, že skúsim štartovať. Chytalo stále na 3 valce ale čím ďalej tým lepšie. Asi pri piatom štartovaní už motor nezdochol a po minúte už bežal normálne. Hneď som šiel tankovať teraz samozrejme aj s VIFom. Prehrial som poriadne motor a vyjazdil starú naftu zo systému, snáď bude zajtra kľud.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...