Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna budíků Pažout 406 1.8, 1997


FanysCZ

Recommended Posts

Zdravím Vás, zkušenější kolegové,

na stará kolena, ve svých nedožitých 27 letech jsem si pořídil svou prvotinu, pežota 406, 1.8; vyrobeného LP 1997.
Autu není co vytknout - garážovka po dědkovi. Nicméně jednou z mála věcí co mě štve, jsou analogové hodiny na přístrojovce. Proto jsem za mrzký peníz pořídil budíky s otáčkoměrem - na stejné auto, dokonce i stejný rok výroby podle nálepky.

Nyní k samotné otázce - počet najetých kilometrů na digi tachoměru - zůstane původní hodnota mého popojíždědla, nebo uvidím po namontování hodnotu z nově instalovaných budíků? Vidím že se to na zdejším fóru už řešilo, ale pokaždé je tu odlišná odpověď. Někdo říká že se neukládá do displeje, někdo že ano; někdo říká že lze displej s uloženou hodnotou vyměnit, někdo že ne. Kde je pravda? A co na to Jan Tleskač?

Díky za rady a připomínky. O víkendu jdeme montovat a zkoušet, tak dám vědět jak jsme dopadli - do té doby budu převelice rád za vaše postřehy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to jsem si myslel... a jak je to s tou výměnu dispeje digitálního tachometru? Jde nějak normálně vyměnit displej s pamětí najetých km do jiných budíků? Nebo bych se pouštěl do předem ztraceného souboje s technikou? :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na začátek ti přeji hodně štěstí s autem :). Když jsem tu stejnou 406 koupil já, tak jsem taky měnil budíky s hodinami za ty s otáčkoměrem(od čakoma) A přitom jsem si přidal asi 60000km a stejně mi je jasné, že to neodpovídá realitě a auto má určitě najeto mnohem víc. A řešení to má asi dvě, někdo by ti to mohl stočit na hodnotu jaká se to líbí, nebo zkusit předělat tu elektroniku předpokládám, že je stav km uložena na nějaké paměti, takže je to teoreticky možné, ale nevím o tom, že by to tu někdo řešil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vítej v P-C:papa. Co se týká paměti počtu ujetých km, tak se Ti objevý počet km ujetých v nových budících. Vyměnit to nejde a ani jinak ,,měnit". Musíš vzít nové budíky a zajít za někým, kdo umí měnit počet km na displeji. Mě to dělal autoelektrikář, který mi nastavil (přidal) počet km, abych měl vše v originálu. Zkus se poptat v okolí a nebo jsou i inzeráty, kde mění kilometry.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...

@stefan24:  tady se řeší rok 97. Podle podpisu máš rok 01. Na 97 je uplně jiná elektrika než na 01. Nemám žádnou zkušenost z 01 ale co jsem tak slyšel tak se km zaznamenávají v budíkách a v jednotce BSI. Pokud se jedna z těchto věcí vymění naskočí tam automaticky ten vyšší počet km. 
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...