Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Aditiva do nafty


kire55

Recommended Posts

Ta jednorázovka je zajímavá. Má obsah 0,125l, takže 125ml? - počítám správně? To velké balení má 500ml a má se ředit 1:1000.
"přípravek se dávkuje v poměru 1:1000 do nádrže automobilu před tankováním (jedna nádobka 500ml postačí na ošetření 500 litrů motorové nafty). Odměrka v uzávěru usnadňuje dávkování. Její objem je 20 ml a vystačí k ošetření 20 litrů motorové nafty" 
Takže podle tohohle výpočtu, by to jednorázové balení mělo vystačit na 125 litrů nafty. Ale uvádí, že je na 50-60litrů. Možná jsem na ZŠ zrovna chyběl, proto mi to nevychází a nebo je v tom nějaký chyták v podobě jiné koncentrace produktu :myslim 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MJSytič:

je to naředěné v té lahvičce, benzínem pro benzínový motor a naftou pro naftový motor, takže za ty prachy kupuješ nižší koncentraci. Ta dávka paliva v lahvičce je asi to nejdražší palivo na světě. Jen pro představu: ta lahvička by měla stát jen 20 korun, zbývajících 20 je za to ředění palivem. Paliva je tam 62,5 mililitru. Pro zjednodušení počítejme 50 mililitrů. A do jednoho litru se jich vejde 20 x 50 ml. To je 20 x 20 korun, to jest 400 korun za litr paliva. A to je slušný vývar. Vnímám to jako grandiózní oj.b na zákazníka a proto kupuji ten v plechovce.

Distributor to zdůvodňuje lepší manipulací, lepší stékavostí. Mě to přijde jako bych si objednal polívku a číšník za cenu plné porce přinesl porci poloviční a v hrnku převařenou vodu na zapití, aby mi polívka lépe klouzala do krku.

Upraveno uživatelem Mirekdoda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není to divné, je to běžné, hodně aditiv zhoustne už při cca -7. To není chyba, ale v tomhle stavu do nádrže nepatři, je potřeba ho nejdřív zahřát. V principu mu to ale neškodí, po zahřátí a zkapalnění je normálně použitelný. Při smísení s naftou je vše v pořádku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...