Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dotaz - jaká náplň do nádrže FAP na Peugeot 807?


DanaM

Recommended Posts

V 17. 12. 2016 at 15:00, Laďa napsal:

Nezlob se, ale to není autem;)

Myslím, že je, protože tam blbne šaltpáka a když tam vrazím zpátečku, občas se zasekne ten kroužek a pak mi tam nejde jednička, a i když ho dám dolů, prostě to tam visí a já pak na semaforech zazmatkuju a snažím se rozjet i za cenu, že tam narvu cokoliv. Přitom jsem jezdila s daleko většími auty naprosto bez probémů (tranzit, Peugeot partner tepee), jen tohle mi prostě nějak nesedlo, navíc mi občas zůstala hlavice řadící páky v ruce. Manžel se to snažil přilepit, ale ta zpátečka prostě pořád blbne. Nevíš náhodou,  jestli se dá někde sehnat takové to uchycení hlavice na řadící tyč, a jak se to jmenuje?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 18. 12. 2016 at 0:48, oddie napsal:

Neměla by tam být pojistka? Jinak bych to poslal dál, tohle ani není nic extra motor, jestli je to ta stará 2,2hdi 94kW.

Nevím, jaká pojistka, ale ten pán v servisu mě uklidnil tím, že motor je v pořádku, a kdyby pod autem neklepaly tyče stabilizátoru, žeje auto v pěkném stavu a nemusím se toho bát... Jo, je to 2.2Hdi, 94 kW, ale prý záleží na údržbě, a když se k tomu autu budeme slušně chovat a tankovat kvalitní naftu s aditivy, že ten motor něco vydrží, tak nevím...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 18. 12. 2016 at 9:11, Vena garážmistr napsal:

Zpátečka je jištěná takže pokud je řazení v pořádku tak ji tam nedostaneš. Jo že se povede 3 místo 1 při rozjezdu to se může stát ale R ani náhodou.  A pokud máš s tím autem takové problémy se sžít tak bych se postavil do řady za oddieho a poradil poslat auto dál do světa. Na druhou stranu už jsi do té káry nasypala  dost peněz tak by možná stálo za to zkusit se ní sžít, protože když ji pošleš do světa tak ty nasypaný prachy těžko dostaneš zpátky. Asi bych si sednul a na papír napsal neduhy všech současných povozů v domácnosti a to které je v nejhorší kondici bych oželel. Nechci se Tě nějak dotknout ale po tom co jsi zde napsala si myslím že jsi zářný příklad toho že kupovat auto "svépomocí" by měl opravdu člověk pouze pokud se v autech vyzná. A že i když se rozhodne člověk koupit sám bez pomoci tak nákup auta není záležitostí na dny ale spíše na týdny protože to chce nějaký čas na příprav aby věděl jaké auto chce a pak týdny hledání vhodného kousku a až teprve pak koupení vozu. Ono koupit auto podle toho že se mi líbí výbava to bych dokázal pochopit u mladýho kluka kterej chce frajeřit ale u dámy " dříve narozené " bych to moc nečekal.  Ale nezoufej když nic jiného tak pozitivní je že jsi potkala toho servismana ze kterého jsi tak nadšená a myslím si že zdejší parta taky není k zahození. Teď jen záleží na Tobě jak s naložíš radama kterých se Ti tady dostalo.

Ahoj Veno,

u té zpátečky se totiž zasekává ten kroužek, a proto když tam chci dát jedničku, zase tam vlítne ta zpátečka, ale manžel si s tím v práci trošku pohrál a prý už je to v pořádku, tak nevím... Co se týká výběru, každý večer po dobu 2 měsíců jsem seděla x hodin u netu, tipovala auta, pročítala recenze a už jsem z toho byla na palici a všechno mi to už splývalo v jeden celek. Věděla jsem jen, že hledám diesla prostorově podobného Espasu a max. do 100.000,-Kč, a takových v nabídce moc není, takže proto jsem nakonec šla do Peugeota. No a dopadlo to tak, že se tomu autu snažím vyhýbat a jezdím si dál svým Espáskem, na kterého jsem zvyklá, a manžel jezdí touhle károu (popravdě - když jsem s tím autem jela zkušební jízdu po sídlišti, zase až tak nadšená jsem z něj nebyla, ale manžel mě přesvědčil, že je dobré a že pažouty jsou držáky a tento navíc v luxusní výbavě, takže jsem na to kývla s tím, že uvidím časem). Koukala jsem, že se tento typ a ročník prodává od 80tisíc výš v základní výbavě, a my ho koupili za 72 a vrazili jsme do něj zatím 15.000,-Kč (zimáky, náplň toho blbýho filtru a nový olej),  takže to asi fakt nebyl špatný kup, ale na courání po Praze to fakt není. Možná se s ním sžiju v létě, až zase začneme jezdit 100 km na chatu, a po dálnici jede fakt dobře, tak uvidím, zatím úplně nehážu flintu do žita :-)

A opravdu jsem mile překvapená, jak funguje zdejší peugeot-club a jaká je tu pohodová parta, to fakt smekám a všem děkuji :-)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha tak už vyřešeno, jsi rychlá ... nebo manžel ;-)

Na ježdění jen po městě motory s filtrem fakt moc nejsou  .. i když po Praze se dá jet s místa A do místa B i hodinu a to už se stihne filtr i zrecyklovat (pokud to potřebuje) - u nás v okresní vsi motor po městě ani řádně neohřeju - jedna cesta max 10 minut a to přejedu z jedné strany na druhou

Trasa 100km na chatu mu bude vyloženě "chutnat"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 20 hodinami, RichVa napsal:

Aha tak už vyřešeno, jsi rychlá ... nebo manžel ;-)

Na ježdění jen po městě motory s filtrem fakt moc nejsou  .. i když po Praze se dá jet s místa A do místa B i hodinu a to už se stihne filtr i zrecyklovat (pokud to potřebuje) - u nás v okresní vsi motor po městě ani řádně neohřeju - jedna cesta max 10 minut a to přejedu z jedné strany na druhou

Trasa 100km na chatu mu bude vyloženě "chutnat"

Ahoj, popravdě nevím, jestli to manžel opravil, protože se tomu autu vyhýbám jako čert kříži a i když mě manžel denně přesvědčuje, abych s tím začala konečně jezdit, stále dávám přednost mému starému, věrnému a vyčochtanému espásku :-) Ale zase vzhledem k tomu, že bych s pažoutem jezdila do práce po Praze cca 8 km tam a 8 zpět, je pro něj lepší, když s ním jezdí manžel - sice asi 25 km denně, ale aspoň po dálnici :-) Ale musím uznat, že když jsem s ním jela na nákupy do Berouna po dálnici, tak byla jízda s tou plnou výbavou a 6 rychlostí super, i když mi jednou zůstala hlava šaltpáky v ruce, protože Peugeot má perfektně pohodlné  sedačky, což se o Renaultech říct nedá :-) A už se těším, až bude konec března a zase budeme vyrážet na chatu po D1, to si toho Peugeotka konečně vychutnám, protože nebudu muset pořád přeřazovat jako v Praze a budu si užívat svištění po dálnici :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 18. 12. 2016 at 21:12, Milan+ napsal:

Chtělo by to promazat ten bowden co tahá za pojistku,hodit dolů manžetu kolem páky a nějaký řídký oil nakapat. A kouknout se i dolů ke špajzce a také promazat vše at to chodí lehce.

To všechno manžel už udělal, ale asi budeme muset koupit novou hlavu nebo celou šaltpáku, protože tu hlavu tam jen přilepil (původní majitelé tam měli lepenku a tu hlavu na to narazili, takže pořád vypadávala) a když tam vrazíš zpátečku, tak se pod ten kroužek dostane vždycky nějaký kousíček z toho lepidla a pak to začne blbnout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...