Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Špatné dobíjení autobaterie


Tony Stark

Recommended Posts

No ono pokiaľ spadne napätie pri chode motora a nie je voľný ani pretrhnutý remeň, tak musí byť chyba v dobíjaní. Mal som raz podobný problém po repase alternátora (Mitsubishi), keď mi z ničoho nič vyhodilo najprv hlášku na displej, no a netrvalo dlho a rozsvietila sa prístrojovka jak vianočný stromček (vtedy som ešte nevedel, že to si sám počítač preventívne odpája okruhy pretože zaregistroval nesprávne napätie, a všetko čo povypínal sa rozsvietilo na prístrojovke)  a už som stál. Trvalo dosť dlho kým som zistil že chybný je regulátor (NOVÝ), ten si jednoducho robil čo sa mu zachcelo, raz nabíjal normálne, inokedy vôbec, ale tuším že tam občas hádzal aj cez 17V, a to už sa začal brániť aj centrálny počítač aj zopár žiaroviek si to odnieslo. Keď som ten alternátor bol reklamovať (ešte som presne nevedel kde je problém) tak samozrejme jak na potvoru nabíjal správne, neskôr doma s pripojeným voltmetrom som si všimol že reaguje na pohyb konektoru vodiča k regulátoru, pritom konektor bol v perfektnom stave, bol nový, nezoxidovaný, neopálený, proste stuďák v telese regulátora. Nakoniec som ho ani nestihol opraviť, mal som možnosť zohnať veľmi lacno zachovalé a silnejšie Valeo, tak som neváhal.

Dôležité je uvedomiť si, že auto nás o poruche informuje neskoro, až keď už je napätie na batérii kritické, nesignalizuje nám okamžite kontrolka, že nabíjanie nenabíja, tak ako to bolo u starých áut. Takže ak chceme zistiť, čo sa vlastne deje (a kedy), je nevyhnutný voltmeter. V motorovom priestore používam klasický multimeter, v kabíne počas jazdy voltmeter do zásuvky zapaľovča.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes rano som nastartoval auto, nameral som 14.3V, kym som zaniesol auto k mechanikovi (cca 200m) uz alternator prestal dobijat. Teraz mi volal mechanik, ze on ked nastartoval uz od zaciatku to ani nedobijalo. Cize repas alternatora nas caka. Samotne ten pokazeny alternator je este original od vyrobcu, ma najazdenych 270 000 km a 16 rokov, takze niet sa comu cudovat. Prisla jeho chvila.

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je celkom slušné na dnešnú dobu, asi už mu aj uhlíky končia, ale keďže dnešné alternátory majú zvyčajne uhlíky práve ako súčasť toho regulátora, a nie vždy sa dajú vymeniť samostatne, tak sa vlastne tak či tak mení celý regulátor. Samozrejme už aj nové ložiská, púzdra, začistenie kontaktov, celkové vyčistenie. Po správnom repase by alternátor už mal to auto prežiť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...