Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna středového tunelu 405


Marcel505

Recommended Posts

Jsou středové tunely lehce záměnné? Jde mi o to za ruční brzdou, u Kouďáka jsem sundaval ten větší (s vypínači) s odkládací přihrádkou a na kastli byl ještě nějaký plech. Půjde mi to na 405, kde je ten menší střední tunel (ten bez vypínačů)?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky a budu doufat. Přišel mi ten plech dost velkej, aby na to padl ten menší plast... No budu doufat.

Protože kdyby šel ten plech sundat, vzal bych jej, ale patrně byl nabodovanej nebo přinejtovanej a koberec na tom dost držel...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Mám starej model. Problém bude v tom, že to tam nebude na co přichytit. Malej tunel je chycenej vzadu, velkej na plech ze stran.

Kdyby to šlo, tak jsem to z toho auta sundal, ale přišlo mi, že to tam je heftnutý nebo nanejtovaný... Jenže koberec držel fest, tak jsem to nebral. Každopádně už tehdy jsem si říkal, že tak velkej plech se těžko schová do malýho tunelu... :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

Zkouším vyndat ten středový tunel na novém modelu. Mám ho včetně loketky a přepínačů u ruční brzdy. Povolil jsem dva šrouby vzadu na boku, dva vepředu pod manžetou řadicí páky. Ručku zatáhnul do nejvyšší polohy. Odpojil konektory A stejně to nejde vyjmout. Rvu do všech stran a nic :myslim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak už jsem si poradil. Hrubou silou. Po celkové demontáži středové konzole vybavené loketní opěrkou jsem zjistil, že konzola drží ještě dalšími 2 šrouby k podlaze.

 

V návodu od Haynes se to nedozvíte, ani v servisboxu. Je potřeba šroubovákem vyloupnout tu odkládací přihrádku, co je potažená takovým semišem (VIZ OBRÁZEK Č.16). Je pod madlem ručky, když je brzda uvolněná. Pod ní jsou pak dva šrouby, co drží L-konzolu z ocelových trubek a je k ni připevněna ta loketní opěrka.

Poté pujde konzola přetáhnout přes ručku, která je v nejvyšší poloze (zabržděno). Byl to celodenní boj, ale už jsem to naskládal zpět. Vše jen kvůli 2 žárovkám v displeji zobrazující čas/teplotu :). Kdo si hraje...

 

 

krytka_konzola.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musí se povolit dva šrouby vpředu pod rádiem. Pak dva šrouby vzadu na boku konzole. Jsou přístupné po odsunutí sedadel. To vše je popsané v Haynes příručce. Jenže to platí jen pro konzolu bez loketní opěrky. Pokud je loketka, musíš povolit další dva šrouby, co drží kovovou L-výztuhu k podlaze. Šrouby jsou schování pod krytem viz. obrázek výš č.16.

A to jsem nikde nevyčetl, tak jsem za to rval, až to povolilo. A pak zjistil, že tam byly ještě jiné šrouby.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...