Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Disky pro 307 sw


romcx75

Recommended Posts

To je fajn, že ses zúčastnil a odlehčil toto trudné téma. Mohl bys, prosím, ještě upřesnit, jak stoupá počet smajlíků s tím, jak nepasuje kolo? Např. když dám o dva palce užší, tak použiju šest smajlíků?

Případně zda nevadí rozdíl v průměru kola, nebo dokonce v rozteči šroubů? Se to vyplní smajlíky a natluče kladivem?

Anebo tedy vážně, nakolik je u tebe tolerance, kdy se to na STK vyřeší úsměvem?

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

romcx75: mohl bys pak, prosím, sdělit, zda kola na fotce byla 6,0 nebo 6,5? Docela by mne zajímalo, zda vyrábějí 6,5 s těmito otvory.

Mám ve skladu mnoho (desítky) kol z Peugeotů, 6,0x15 ET 18, 6,0x15 ET27, 6,5x15ET27 a rozeznávám je právě podle otvorů, tzn. kdysi jsem je zkontroloval a pak už je přiřazuju na auta podle otvorů. Zatím vše 100% vychází.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na STK mají nápis: "Vozidlo musí mít sundané poklice kol". Velikost disku se kontroluje při STK i při EK (evidenční, při prodeji).

Docela se divím, že staří mazáci, ozzy i Milan, zde poskytnete radu, která neodpovídá předpisům, a ještě si za to kliknete plus. Náklady za takový "omyl" mohou činit např. 250 za dopravu při koupi, 600 za přezutí auta a vyvážení, asi 500 za zmařenou STK včetně dopravy a času a následně asi 250 za dopravu při prodeji nepasujících. Tzn. celkem asi 1600 Kč, plus čas. Stojíte si za svojí radou natolik, že tyto peníze tazateli uhradíte, když bude mít problémy? Anebo jen pošlete smajlík?

Když poskytuju radu, tak především tak, aby nezhoršila bezpečnost, a aby nezpůsobila zbytečné výdaje.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oldo :), myslím, že zbytečně vyšiluješ, nikdo nepřišel o jedinou korunu, tazatel se v prvním příspěvku ptal, zda uvedené disky budou pasovat, odepsal jsem, že budou a mám pravdu, on se VUBEC neptal na legislativu, jinak bych mu odepsal, že pasovat budou, ale podle předpisů je nesmí použít, nakonec sám tazatel napsal, že na předpisy kašle, tak nevím, o co ti jde :myslim

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hlavně sis to před sebou omluvil, nesprávnou radu. Nemáš odvahu přiznat, že rada byla chybná.

"nepřišel o korunu" - no pokud by opravdu byly 6,5, tak by na běžné STK určitě o ty koruny přišel. A nemáš odvahu napsat, že bys mu ty náklady uhradil - podobné "neprojití" se může stát i za několik let, takže kdyby se na tebe za 4 roky obrátil, tak se vysměješ.

Navíc - ještě nebyly koupené, takže není nejmenší důvod mu schválit koupi nepasujících, když si za stejné peníze může koupit správné. Tvoje odpověď tím více byla nesmyslná.

A že na předpisy kašle, to mu nemusíme schvalovat. Po zkušenostech s STK jsem nanejvýš opatrný, několikrát jsem musel řešit chyby úředníků, které jsem nezavinil, a to i na nových autech.

"Vyšiluješ" - když ti došly argumenty, tak se pouštíš do osobních útoků - zlehčování. Od slova "šílet" - nešílím, snažím se dodržet předpisy a nezpůsobit zbytečné výdaje - pro tebe asi šílená snaha.

 

PS: romcx75 - tak jsem si procházel údaje 307-ček. Mám ve firmě 4 ks, doma 2 ks a další 2 jsem pomáhal známým koupit. Existují i 307, 2,0HDI SW, na které kola 15" vůbec nejsou přípustné a ani nejdou zapsat - a hlavně asi ani namontovat, protože mají velké brzdiče a nevešly by. Takže se řiď jedině podle toho, co máš ve tvém TP.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:) já to tady ukončím, právě jsem našel doma v šuplíku odvahu a proto se velice omlouvám členu -romcx75- za uvedení v omyl, opravdu jsem mu (neúmyslně) špatně poradil v jeho dotazu ohledně disků kol :mad:

PS už to nikdy neudělám, slibuju na svou čest, omlouvám se i tobě Oldo, že jsi měl se mnou tolik trápení, nezlob se,prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...