Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dilema ramena


Usiak;

Recommended Posts

Zdravim vas, tak pri prehodeni kolies z letnych na zimne som zistil, ze silentblok predneho ramena je uz pekne rozzviakany a nedrzi na svojom mieste. Teraz tam mam ramena znacky MOOG, vydrzali necelych 40tis. km. Kebyze dam vymenit len ten zly silentbok, zaplatim mechanikovi robotu ako pri vymene ramena. A o par mesiacov odide zasa spodny cap ramena, ktory je pri 2.0HDi nevymenitelny samostatne a mozem platit tu istu robotu znova. Takze co usetrim vymenou len silentbloku, to zas pojde za robotu. Druha vec je, ze dnes sa uz neda nicomu verit. Mechanik povedal, ze len tak provokacne objednal ramena znaciek FEBI, MOOG, TRW a LEMFORDER, ze si vyberie, ktore sa mu budu pacit a ostatne vrati. Ked ich porovnal, tak ta ista chyba odlievacej formy sa opakovala na vsetkych, presne na tom istom mieste. Z toho vyplyva, ze to slahaju niekde v jednej fabrike a davaju si to len do svojich krabiciek, samozrejme s roznymi cenami.

Vela chval tu citam na diely Meyle HD od badisaka. Je to naozaj taka vyhra oproti RTS? Ked mi servisak potvrdi fakturu Meyle HD, ze to odborne namontoval, bude mi platit zaruka vymeny? Lebo na nasich slavnych cestach je niekedy nemozne netrafit jamu, lebo sa nieto kde vyhnut. Stabilizacne tycky, capy riadenia su zatial ok, ale tie ramena klepkaju po prejazde nerovnosti a auto akoby plava. Blizim sa ku 100tis. km, vymenil by som potom naraz aj kotuce a platnicky. Vzadu je bubnova brzda, myslite, ze bude tiez na vymenu, ked jazdim vacsinou prazdny? Dakujem za nazory, uvitam aj badisakov postoj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ano, je pravděpodobné, že některé díly ramen odebírájí firmy u jednoho dodavatele a pak do nich lisují svoje čepy nebo silenty, je to dnes celkem normální, vždyť na jedné lince se dnes montuje třeba pět značek ledniček, praček...,nemusí se nám to líbit, ale to je tak vše, co můžeme :)

když ti servis potvrdí výměnu dílu, budeš mít na něj záruku, ovšem není to tak, že automaticky dostaneš nový díl,:bojim, jak jsou na tom zadní brzdy nech prověřit u výměny předních brzd, protože bubny bude třeba asi stočit (po 100 tis. KM)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...