Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pískání brzd


hanys

Recommended Posts

Ahoj všem,

mám dotaz, byly mi vyměněny brzdové kotouče i destičky na 307, od začátku při pomalém dobrzďování na křižovatce silné pískání, v servisu vyčištěno, nicméně pískání trvá dál a je dost hlasité, nejeto cca 200 km.

Může se to časem srovnat, nebo jaká je pomoc?

 Děkuju-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

musí se zkoušet, co vlastně pomůže--co auto, to jiný postup...,zkus jemně pomazat desky zezadu měděnou vazelínou, perfektně vyčistit ocel. kartáčem uložení desek ve třmenu, nebo srazit hranu na obvodu brzd. kotouče, rozchodit vodítka třmenu a promazat, někdy si to po čase sedne a přestane hvízdat, někdy pomůže jen výměna desek za jinou značku (zpravidla za stejnou co jsou kotouče) :myslim

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Ahoj,

tak mám ten samý problém s pískáním brzd po výměně kotoučů a destiček. Když se podívám na zadní kotouče, tak tam je asi 2 mm orezlý okraj. V předu jsou kotouče úplně čisté. Protože už ty koutouče jezdím alespoň 6 měsíců, počítám, že už budou mít najeto pár tisíc kilometrů a stále to píská. Jediné co mi někdo poradil, je, že mám zkusit vyměnit destičky ATE za destičky Ferrodo, že jsou snad měkčí.

Pomohlo to někomu z vás?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli chceš měkčí destičky tak si kup Meyle.......jinak zadek u 307 pokud nejezdíš naloženej tak prakticky vůbec nebrzdí....tudíž zatuhává a rezne.....je potřeba občas za jízdy zatáhnout několikrát na pár set metrů ručku a obrzdit to...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prdlajs, špantá kombinace kotouč X desky, nebo máš oboje stejného výrobce? U Bremba vím, že byla jedna várka - asi páteční směna, silně pískající. Co máš za výrobce deska X kotouč?

Nebo jako u 90% někde něco nechodí, čepy třmenů, plíšky destiček, to vše musím sedět a všechno se musí hýbat jak má.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Tak pískání zatím odstraněno. Vzadu jsem vyměnil kotouče za BOSCH (původní v místě kde nejely destičky, tam byli mírně orezlé, asi tak 2 mm od kraje, kupoval jsem je u Peugeota, takže asi noname :-) ), ale to pískání neodstranilo. Tak výměna předních destiček. Servis mi tam dal destičky ATE, které jsou prý tvrdé (kotouč nevím). Já jsem koupil destičky FERODO (které jsou prý měkké). Zároveň s výměnou destiček jsem nacpal jakési mazivo (na brzdové pístky) do vodících trnů, pilníkem obrousil rez na pístcích v místě kde dosedají na brzdovou destičku a dal nové podložky do kterých se opírají destičky (koupil jsem sadu brzdových destiček s těmi podložkami). Najel jsem tak 50 km a zatím to nepíská. Kdyby to znovu začlo pískat, tak ještě zkusím měnit ty vodící trny (nevím jak se to jmenuje), protože jsou už takové olezlé a na jedné straně chybí takový jakýsi "pístní kroužek", který ten trn "utěsní" v tom válečku kde jezdí. Takže mě odstranění pískání brzd zatím přišlo asi na 2000,- (zhruba 1200,- za kotouče, 800 za destičky).

U výměny zadních kotoučů nebyl problém, zabralo mi to asi 4 hodiny a potřeboval jsem k tomu torx 50. Protože jsem je měnil asi před rokem, tak jsem ten torx měl.

U výměny předních destiček byl problém zvednout auto tak, aby mi nepadlo na hlavu, protože je to (takové příčníky co vedou až k prahu) na podvozku už jakési pomuchlané. Protože mi brzdy měnili loni v servisu, tak ten třmen do kterého se na trny dává brzdič (to s pístkem) se mi nepodařil povolit (což na výměnu destiček není potřeba) neb to asi zabejčil pneumatickou pistolí. K povolení toho třmenu je potřeba torx 55, který jsem měl jen v jakémsi prodlouženém provedení a měl jsem při povolování strach, aby mi nějak nevyklouzl a nestrhnul se. Výměna destiček mi zabrala asi taky 4 hodiny.

Upraveno uživatelem Péťa
Odstraněna prapodivná citace - necitace
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenom pro zajímavost, tak u P206 mají diskusi "Čep brzdového třmene přední brzdy P206". V diskusi mluví o vazelíně "ATE Bremszylinder", kterou mám v garáži (asi tak 10 let) a tu jsem použil a také tam mají fotky těch čepů brzdového třmene, které mám na autě. Nevíte, kde by se ty čepy daly objednat? Má s tím někdo zkušenost?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 6 měsíců později...

Přidávám se ke stejnému problému ... koupil jsem 307ku, vepředu úplně (1000 km) nové kotouče i destičky, vše originál Peugeot. Pískání jak nákladní vagon. Tak jsem to rozebral, vše vyčistil, promazal (i vodicí trny "vazelínou" na brdy od ATE), nikde žádný problém, vše v pořádku. Po složení to asi 100 km nepískalo a pak to zase začlo, i když už méně. Píská to při slabším brždění, spíš při lekhém dobržďování. Jinak auto brdí jako nový, perfektně. Vylučuji zadní brzdy - při přibržďání ručkou je ticho. Když jsem o víkendu měnil gufera na poloosách, znovu jsem brzdy rozebral, znovu vyčistil, odrezil, namazal meděnou pastou dosedací plochy destiček k plíškům atp. 50 km klid a pak zase pískání ... už jsem z toho na prášky. Nechápu. Kdyby to byla blbá kombinace destiček a kotoučů, pískalo by to po opětovném složení hned, ne?

 

P.S: Je to 2.0i 100kW benzín, rok 2003.

Upraveno uživatelem Piwell
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...