Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

problém chlazení


dagustino

Recommended Posts

opět všechny zdravim, mám hned několik otázek, doufám že mi někdo z vás poradí. První moje otázka se týká předřadného odporu shary (váleček se třemi piny velký několik cm), po spuštění ventilqtoru se ohřeje asi na 130 stupňú je to normální? A moje další otázka směřuje k chlazení teplomer na přístrojovce ukazuje 110 stupnu ovsem teplota vody v chladici je 85c a sahara spíná bez problému (za jízdny mám na přístrojovce kolem 90), kdyz zmerim teplotu domecku s termostatem je kolem 90c. Jinak termostat jsem vymenil. Děkuji za odpovedi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no je to odpor,zraza pretekajuce prudy do sahary aby sa netocila naplno (preto sa to hreje)v tom odpore je este zabudovana tepelna poistka ak by tych 130 stupnov bolo moc poistka sa prepali a odpor uz nebude fungovat cize nepojde ani sahara na tento  rychlostny stupen

Upraveno uživatelem krtek 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dekuju za odpoved s tou pojistkou jsi me uklidnil tak to uz resit dál nebudu ted jen vyresit to chlazeni :) jinak jak jsem psal tak auto ukazuje 90c a zastavim tak to hned jde na 110c nemuze být vadná třeba vodní pumpa

 

Upraveno uživatelem dagustino
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto s touto motorizací jsem před lety měl. Za dobu, co jsem ho měl (asi 6let), mi taky teplota takhle občas vylezla, ale co si pamatuju, tak sahara v ten moment neběžela, tak jsem byl v klidu a věřil jsem tomu, že blbnou budíky nebo čidlo. Další den už to zase ukazovalo dobře. Nikdy jsem se po závadě nepídil, protože se tohle dělo jednou dvakrát za rok.

Chlazení jinak fungovalo bez problémů a v koloně se neohřál na víc než 95°C, pak sepla sahaha. Jediný, kdy jsem viděl vyšší teplotu, bylo právě tohle zablbnutí, to to pak ukazovalo asi taky těch 110°C, ale bez běžící sahary.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...