Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P406 - Oprava budíků či palivoměru


Radek Hurvajz

Recommended Posts

Vytahl jsem z Wayback machine puvodní návod na opravu budíků 406, a dokonce se podařilo i s fotkama. Něco jsem přidal, něco upravil, tak děkuji autorovi, tušim že to psal člen @Supetr. Takže mužete na toto odkazovat, někdy se to ještě někomu hodí. ;)

Oprava palivoměru aneb jak vyndat palubku ze 406

Jelikož se krátce po koupi mého Jeana objevila taková nepříjemná závada v podobě blbnoucího palivoměru, rozhodl jsem se pro nápravu.

Krok 1: Najděte na zahradě správného Peugeota

1.jpg

 

Krok 2: Nasedněte dovnitř. Vytáhněte mřížky ventilace. Napřed je sklopte dolů, pak je povytáhněte kus k sobě za levý horní roh. Následně je srovnejte do rovné polohy a vyjměte je za levou hranu. Chce to trochu síly a hodně opatrnosti, ale jde to celkem snadno.

2.jpg

Krok 3: Odšroubujte tři šrouby nahoře v kapličce. Teď můžete tahem za dolní hranu v místě kovových zobáčků táhnout panel k sobě. Chce to opět sílu a opatrnost, až tak snadno to nejde, ale dá se to ;-%29.gif Zobáčky jsou viz. foto - nalevo dva, napravo tři.

 

3.jpg4.jpg

Krok 4: Odšroubujte 4 šroubky (Dva nahoře a dva dole) na packách samotných budíků. Packy odchlípněte dolů a tahem můžete budíky otočit plexisklem dolů.

 

5.jpg

 

Krok 5: Žlutý a modrý konektor odpojíte tahem za černou páčku směrem doleva.

6.jpg7.jpg

 

Krok 6: Vyndejte budíky a pokochejte se tou džuznou v palubce. Pokud máte v blízkém okolí někoho, kdo se takových operací bojí, přivolejte ho a bavte se jeho infarktovými stavy.

 

8.jpg9.jpg

Krok 7: Budíky už jsou doma na stole, tak je můžeme kuchnout. Vše je dobře vidět, jak se má rozdělat, takže už to snad nepotřebuje komentář. Potřebujete jen ruce a šroubovák.

91.jpg

Krok 8: Po opatrném rozloupnutí budíků doporučuji kontrolu žároviček, když už se v tom hrabete.

92.jpg

Krok 9: Při vytahování tištěného spoje je nutné nad žlutým konektorem opatrně odloupnout kovovou sponu která drží kontakty folie. Potom po odehnutí plastových přichytek uvnitř budíků lze tišťák vyjmout

WP_000444.jpg

Krok 10: Tyčky které se zasouvají do jednotlivých budíků mají studené spoje, nejčastěji je to palivoměr, ty se musejí po vyjmutí tišťáku proletovat.

2007-03-18  13-17-39 - 033.jpg

 

Krok 11: Opačným postupem než při demontáži postupujte i při montáži. Jen doufám, že nevyměníte dobré žárovičky zpátky za špatné a nerozbijete to, co jste spravili. Až tak detailně postupovat nemusíte.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...