Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zadní okna


Pilečák

Recommended Posts

Zdravím , z ničeho nic mě začalo zlobit zadní stahovaní oken , někdy jde pouze stahnout a nahoru musím ručně , někdy zas jde , takže ted je nepoužívám a mám neustále nahoře.:D

Chtěl bych se zeptat jestli měl někdo podobný problem + řešení a nebo kolik stojí nové za "dobrou cenu"  :)  

 

Peugeot 407 1.6HDi (2004)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Minuly tyden jsem to resil na prave strane vzadu. Nekdy to sjelo nekdy ne a tak jsem to rozebral a mel jsem praskle lanko na stahovacce. Dal jsem tam stahovacku z vrakace za 1000,- a vyřešeno. Nebo můžeš mít prasklé uložení válečku který je na lanku. Tímto válečkem je spojena pohyblivá část stahovačky s lankem a je možné že lanko ti tam jezdí správně, ale není nijak připojeno k pohyblivé části stahovačky s držákem na okno. Takt nebo tak výměna stahovačky by to nejspíš vyřešila.

Sundej tapec ze dveří a ozkoušej to lanko, kdyby bylo v pořádku tak zkus stáhnout okno a pozoruj jestli se lanko hýbe ale okno ne.... 

Upraveno uživatelem Brizan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můžu tě uklidnit, protože ať to uděláš sebelíp tak ti s největší pravděpodobností praskne nějaký zacvakávací úchyt (položka 75 na obrázku), který tam tapec drží. Je jich tam asi 7 a mě praskly 3. Doporučuji si zajet do Peugeotu a koupit si jich tam pár stojí to asi 18,-Kč/ks.

Demontáž je jednoduchá, vyloupneš okrasnou lištu na madle, pod ní jsou dva torx šrouby které vyšroubuješ. Dále pod madlem v prostoru kapsy je záslepka kterou vyloupneš a pod ní další torx. Z boku dveří pod zámkem je jeden malý šroubek torx a ten taky vyndat. Dále musíš vyloupnout okrasný kryt kolem kliky s ovládáním okna. Je to tam jen nacvaknuté a začni odpředu a jak to budeš mi po obou stranách (nahoře i dole) vycvaklé tak to vysuneš směrem dopředu. Pak už musíš jen opatrně vrazit zespodu mezi tapec a dveře nějakou montpáku (tupý plochý šroubovák) a tapec pomalu vycvakávat z úchytů které jsou ve spodní části po obvodu dveří. Jakmile je budeš mit všechny uvolněné tak tapec vysuneš směrem nahoru z drážky u okna. Bacha jsou tam kabely k výškovým repro a k osvětlení prahů tak ať to pak neutrhneš.

obložení dveří.jpg
 
Upraveno uživatelem Brizan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen pro pořádek - pokud budeš řešení odkládat, lanko zvedající okno se přetrhne, případně rozmotá, okno sjede dolů a už ho nezavřeš. Nijak. Vytáhneš ho rukou nahoru, ale nebude tam držet. Cestou do práce v zimě, kde pak musíš nechat auto osm hodin na parkovišti úžasná zkušenost. Takže stahovačku z vrakoviště a vyměnit. Nebo levná varianta - pokud ještě drží nahoře - odpojit přívod elektrické energie a okno nepoužívat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...