Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

207 1,4 Vti zkušenosti po 100 tis. km


zingali

Recommended Posts

Přeji hezký den, právě jsem natočil prvních 100 000 km. Auto jsem kupoval jako předváděcí, nejeté - stálo v salónu nebo venku, stav tachometru byl 26 km. Během pěti let jsem řešil závadu čidla olejové měrky, po dvou měsících odešel akumulátor (při té příležitosti jsem zjistil, že prodejce na mě ušil boudu ohledně záruky, časem vyřešeno v můj prospěch), občasné vrzání nejspíš uložení levého předního tlumiče - pomohlo WD, praskla expanzní nádoba chladiče - opraveno svépomocí, ureznul vlnovec výfuku - opraveno za slušný peníz. Motor je zatím 100% spolehlivý, ještě jsem nestartoval dvakrát.  Po cca 60 tis. km se zvýšila spotřeba oleje - měním si sám do  12 tis. km, používám Mobil 1  B71 2290. Karoserie zatím úplně bez koroze, vespod jsou orezlé nápravy a samozřejmě výfuk. Auto stálo 219 000 kč, většinu předepsané údržby  (kromě výměny brzdové a chladící kapaliny, náplň klimatizace, nechám ještě vyměnit klínový řemen alternátoru) si dělám sám, proto je cena za servis  velmi dobrá. Celkově jsem spokojený a doufám, že vydrží ještě pět roků bez větších problémů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě bych rád zmínil, že převodovka občas píská při nižších  otáčkách na 4. stupeň a při podřazení na dvojku kvílí sice méně hlasitě, ale úplně stejně jako moje bývalá LADA SAMARA. To samé platí o jejím chrastění při chodu motoru na volnoběh, po sešlápnutí spojky chrastění přestane, opět - chrastí to méně, ale stejně jako SAMARA. Spojka někdy pracuje přesně s chodem pedálu, někdy rychleji, což způsobuje mírné škubnutí.Spojka s lankem v bowdenu tohle nedělala.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Na STK potvrzeno, že auto je po 102 tis. km (5 roků provozu) ve velmi dobrém stavu. Podvozek, brzdy, motor,emise -  napojení na diagnostiku bez závad. Výfuk chátrá rychleji než bych rád - byla zjištěna prasklina sváru úchytu nad zadní nápravou- opraveno svařením.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...
  • O 2 týdny později...

Nezhoršuje, píská si pořád stejně. Myslím že to není vada, ale vlastnost. Dnes jsem koupil pro ženu a taky jako pracovní auto renaulta thalii  1,4 55 kw v hezkém stavu, najeto 95 tis. km.  Má spojku mechanickou - lanko v bowdenu a funguje hezky, plynule bez poškubávání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...