Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Spotreba oleja 1.6 THP


slavok

Recommended Posts

Mám 3008 s motorom 1,6 THP a spotrebu oleja asi 0,7 l na 1000km, jazdím prevažne mesto a krátke trasy.Všetko dolu je čisté, takže sa olej tratí niekde dnu.Nemá niekto skúsenosti s takouto závadou, Kde mám hladat chybu? Auto má reálnych 107tis km, z toho som 7tis urobil ja. priebežne som dolieval, vačšinou, ked ma upozornil, teraz pri výmene som bol uporornený, že oleja bolo málo. Ked som zrátal, za necelých 7tis km som dolial cca 3,5 litra.Pomohla by dajaká prísada alebo niečo do oleja z reklám alebo je to blud?Poradte mi, kto mal s tým skúsenosť,kde sa tratil. Stratu výkonu alebo modrý dym nepozorujem, Dakujem 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

olej se prostě spaluje (pokud opravdu nikde není vidět únik), tyto motory mají vyšší spotřebu oleje vrozenou (od novoty) a pokud jezdíš jen krátké trasy, tak je spotřeba ještě vyšší , zatím bych s tím nedělal nic, jinak 3.5 litru na 7 tisíc mi vychází 0.5 litru na 1000 KM, osobně těm přípravkům nevěřím, ale můžeš je zkusit, zpravidla nepomůžou, ale ani neuškodí (placebo efekt)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To by bolo barbarstvo tá M6AD nejde tu ani tak o peniaze ale ak sa ten olej kdesi spomaľuje tak to produkuje nejaký dym naviac, ktorý prechádza cez kat. a neviem aké ešte ekologické hluposti, predpokladám, že sa to tam usadza, bojím sa skôr následkov. Viem, že 1.6THP. zvykne byť problémová no nerád by som sa ho zbavovali, uvitam ukážky názor každú skúsenosť, nakoniec taký motor má mnoho modelov. ..ďakujem. ..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...