Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů


Tony Stark

Recommended Posts

Oops.

Jedna moje známá dělala. Při jejím stupni moudrosti jsem se tomu dost divil, ve fitku (jasně řečeno, moc chytrá není a chce někomu radit). Teď trochu přibrala, celkem dost. Její máma byla taky tlustá.

Já ti poradím: celkově jez míň (poloviční porce), více jez zeleninu, rajčata. Večer málo (jeden krajíc chleba) a hlavně před 17. hodinou. A drž se svého rozumu. A nic za radu nechci (taky důležité - poradci bys musel zaplatit pár stovek ze stejnou radu).

To je strašné - takové rady.:aut Ale vlastně - píšu ti reálnou odpověď ze svého okolí.

A pokud se ti moje odpověď zdá zmatená, tak napíšu jasně: jsi si jistý, že ten poradce toho ví víc než ty? Anebo si poradce jen přečetl pár příruček a teď od tebe chce peníze. Možná nikoli za radu, ale chce ti prodat potravinové doplňky (předražené a kdoví co obsahují).

PS:koukni na svoje rodiče, pokud jsou tlustí, tak asi budeš taky...

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A rada druhá, také zadarmo :D 

Pokud máš sedavé zaměstnání, tak trochu toho pohybu. Občas nějaká ta svižná půlhodinová vycházka, jestli bydlíš v paneláku ve vyšším patře, tak chůze po schodech. Doma trošku těch kliků a sedolehů a váha se určitě znormalizuje. 

Manželka už do nutričních poradců a jejich rad nacpala spousty tisícovek a nic moc převratného jí neřekli. A hlavně jejich rady na počítání kalorií a zkoumání přesného složení potravin byly tak složité, že to manželku stejně nebavilo a preventivně se na své hubnutí po měsící vybodla. Pár rad od nich možná bylo užitečných, ale stejné info najde i na netu v diskuzích na toto téma. 

Já se v mém případě řídil selským rozumem jak popisoval Olda. Nepřežírat se, nejíst vyloženě každý den koláče, čokolády a pod. Přidat ovoce (potlačí chuť na jiné méně zdravé sladkosti) a zeleninu. A trochu se hýbat a cvičit. U mě to zafungovalo perfektně. Zato manželka pořád potřebuje návody, rady, poradce a je na tom pořád stejně. Ale to je už trošku jiný příběh... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tony Stark ,trochu to rozvěď,než se tu ostatní rozvášní ...nutriční poradna má být pro koho konkrétně....?

tahal jsem tam lidi s rakem,co potřebovali přibrat ,i ženský ,co to měly trochu jinak nastavený v hlavě ,mockrát jsem ty věci tahal na hrbu do sanitky.Nebo to sleduješ pro sportovní vyžití...?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady se nabízí otázka – co je to vlastně ten nutriční poradce zač? Jestliže je to postavené tak, že na tento "titul" stačí i víkendový kurz (a to je nejspíš fakt), tak nejde o nic víc, než službu svojí kvalitou podobnou léčitelství nebo výše zmíněném fóru e-mimino.

Jestli jde o zdravotní problém a je potřeba upravit jídelníček, nikdy bych k podobným kapacitám pro radu nešel, ale jedině k lékaři. Ten má aspoň příslušné vzdělání a zároveň vede záznamy, což se může hodit. Jestli jde o problém s váhou (ubrat/přibrat), tak to chce disciplínu, zdravý rozum a za mě sport – silným pomůže spalovat tuky a hubeným významně zvyšuje chuť k jídlu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, Medvěd napsal:

Se mi zdá, že "pokec" má úspěšně našlápnuto konkurovat e-miminu a podobným tlachárnám :D:D:D

 

A přesně tomuhle jsem se chtěl vyhnout, proto raději poprosím o zamknutí a přesunutí témata někam do fuč, ba nejlépe jeho smazání.

Nechci zde přímo uvádět své zdrav.potíže, bez kterých tuto otázku/vlákno nemohu dotáhnout do konce, prostě jsem chtěl jenom znát zkušenosti. Takže z mé strany omlouva všem a vřelý dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak napsal P607Olda ,, :koukni na svoje rodiče, pokud jsou tlustí, tak asi budeš taky... ". Z toho plyne, že genetiku neobelstíš, ale jsou vyjímky a to různé chirurgické zákroky. Na druhou stranu jsou různé nemoci, které mají vliv na hmotnost člověka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • ChouLu locked this téma
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...