Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Lišty čelného skla


neoky

Recommended Posts

Zdravím, stretol sa už niekto z vás na svojej 508 s oxidáciou líšt čelného skla? Prikladám foto (na foto je odfotený len jeden detail, inak sú zoxidované skoro po celej dĺžke)... Ako ich demontujem? Viem že sú súčasťou gumového tesnenia. Dajú sa oddeliť od gumy po demontáži zo skla? Viem niekde kúpiť nové, či sa skôr zamerať na ich renováciu? Vyzerá to hrozne na mojej 508, preto by som to chcel nejako poriešiť. Ďakujeem za každý postreh, názor, radu :)

IMG_20160806_150601.jpg

IMG_20160806_150551.jpg

IMG_20160806_150527.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, je to asi vlastnost. Mě se to objevilo těsně před koncem záruky. Zatím jsem to neřešil. Chystám se, až budu mít čas, lišty demontovat a zjistit zda se dá oddělit ta "ozdobná lišta" od gumy. Pokud to půjde, chtěl bych to ošetřit a přestříkat. Nové se mi moc kupovat nechce. Stojí přes dva tisíce jedna a za dva roky to bude stejné. Podotýkám, že do automatické myčky nejezdím. Pouze ruční mytí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 8 měsíců později...
  • O 2 měsíce později...

Ja si dnes idem domov z práce a o jednu tú lištu som prišiel. Aj som si všimol že niečo odletelo, ale bolo to v momente keď ma míňalo protiidúce auto. Viete aspoň poradiť, či nový diel bude už lakovaný, alebo to budem ešte musieť lakovať? :-(449dd66fe821817fd992307912ec5cf4.jpg


Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Uvažoval som, že ich dám dole, odstrojím gumové tesnenie z lišty (lenže to asi nepôjde, pokiaľ sa nemýlim, tak je za tepla nalisované na hliníkovej lište). Po odstrojení, že lištu prebrúsim a strieknem základovkou na hliník a vrchom čiernou s vysokým leskom. No pochybujem že dokážem tie lišty vybrúsiť tak dohladka a strieknuť aby to vyzeralo ako origo. A za ďalšie neviem ako dlho by to vydržalo, keďže po zbrúsení lišty by zišiel dole aj elox hliníka. Eloxovanie je chemická povrchová úprava hliníka pred lakovaním. 

Potom som ešte rozmýšľal, že by som to dal urobiť firme čo renovuje napr. elektróny. Lenže bez odstrojenia gumového tesnenia z lišty to asi nepôjde, nakoľko by to muselo ísť na práškovú farbu a do pece.

Čiže asi len kúpim nejaké zánovné lišty z allegra PL, a vymením, ak nevydržia ani tie zánovné, tak potom to skúsim nejak sám sa s tým pohrať a niečo vymyslieť (napr ofoliovať lištu foliou s vysokym leskom) tak ako to robia na karoseriach automobilov.

Neviem, no, pouvažujem ešte, ale hrozne ma štve ako vyzerajú tie lišty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak je tam oxidacia, nejake hrbolceky, tak pred nalepenim folie, to musis obrusit. Ja by som sa obrusenia nebal, ked das dobru zakladovku, tak to pekne sprejom nastriekas. Pre pohodlne striekanie vies kupit nasadu na sprej a s tym sa naozaj dobre strieka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před čtrnácti dny jsem toto řešil. Myslel jsem, že sundám hliníkovou lištu z gumy, obrousím, vytmelím a nalepím folii. Ale... hliníková lišta nejde sundat z gumy bez poškození (je asi zatepla nalepená), takže mi nezbylo nic jiného než lištu obrousit, vytmelit a nastříkat černým lesklým lakem. Nakonec ještě vyleštit. Výsledek je takový, že to samozřejmě není jako originál, ale aspoň tam nejsou ty bubliny od koroze. Možná by to ještě vylepšilo stříknout bezbarvým lakem na metalízu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...