Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zvláštní zvuky při akceleraci + video


Firrel

Recommended Posts

Ahoj,

při rozjíždění mi zepředu výchází divné zvuky. Auto jsem koupil asi před měsícem a už to dělalo. Doufal jsem, že to budou rozvody (auto má najeto cca 150tkm), a tak jsem je rovnou nechal vyměnit, ale zvuky nepřestaly. Při přidávání plynu se zařazeným neutralem zvuky slyšet nejdou. Na přední nápravě mam obuté pneu s šířkou 225 místo předepsaných 215, ale nevím zda to může mít vliv, když to dělá jen při rozjíždění ? Přikládám video, kde jsou zvuky slyšet (začíná 0:05, nejvíce jsou pak slyšet 0:09-0:12). Netušíte, co by to mohlo být ? Díky moc za každý tip.

Edit: Zapomněl jsem napsat, že je to Peugeot 407, 2.0 benzín, r.v. 2004

 

Upraveno uživatelem Firrel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napřed zkus vysledovat zda to dělá při zařazení 1,2,3 nebo jen na 1.nebo 2. a pokud přidáš plyn pomalu, je to slyšet rovněž? S motorem to nemá nic společného, když na volnoběhu není nic slyšet. Pneumatiky to nejsou. Problém bude buď spojka, převodovka nebo náprava. Podívej se při rozjezdu na otáčkoměr jestli se nezvyšují otáčky neúměrně k rychlosti. Pak jedině zvednout a kontrola homokloubu, ložisek náprav a kol. Taky si vyměň ty stěrače, nevím jak s tím můžeš jezdit když to dělá takový rámus.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to pozoroval a dělá to ve všech 5 zařazených rychlostech. Je jedno jestli plyn přidám pomalu, či rychle. Při sešlápnutí spojky ve chvíli, kdy to dělá, to dělat přestane. Zdá se mi že zvuky jdou zprava. Otáčky se zvyšujou úměrně k rychlosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus ještě přehodit ty široké gumy na zadek nebo vyměň za správné, stejně to budeš muset udělat, aby se vyloučila možnost nějakého brnkání o podběh nebo něco jiného. Potom už jedině zvednout podložit předek a zkoušet točit, nastartovat a poslouchat při zařazené rychlosti. Jinak by to měl zkušený servisák poznat, co to dělá. Může to dělat setrvačník, ložisko nápravy nebo homokinetický kloub. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...