Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dovolená u Baltu


Recommended Posts

Ksiaz s hotelem 3 hvězda za cca 1400 pro oba jsem tehdy platil ,tam si udělej mezipřistání,máš to tam hoďku 

http://cestovani.idnes.cz/zamek-ktery-mel-byt-sidlem-hitlera-i-jantarove-komnaty-p14-/kolem-sveta.aspx?c=A081003_144841_igsvet_tom

  a pak nahoru k móři  

 ostrov Hel ,ale to si zajedeš....http://cestovani.idnes.cz/polsko-balt-ostrov-hel-0bs-/kolem-sveta.aspx?c=A160529_115607_kolem-sveta_skr

Upraveno uživatelem myšut
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jo nechci tak otravovat, ne že bych nechtěl dát svoje číslo, to jsem osobám ženského pohlaví nikdy ne odmítl. 

Spíš kdyby mi třeba na mail michal@unico.cz poslala nějaké tipy na ubytování, ceny, nápady. 

Díky 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A jaký má být účel pobytu? Koupání? Balt má vodu výrazně studenější a méně slanou než na Jadranu. Pokud chceš jet na severní pobřeží, počítej s teplotou vody 17° a pokud bude hodně teplá tak 19°.  Tady má velkou výhodu ta Helská kosa, kde na severním pobřeží má Balt třeba těch 19° ale na jihu v gdyňské zátoce je výrazně teplejší. Myslím že byla kolem 22 - 24°. Prostě proti severu jak kafe. Ale je také hodně špinavější. Když sjedeš kousek níže - Gdyňa, Sopoty, Gdaňsk, kde jsou převážně městské pláže těchto letovisek, tak ta voda je sice teplá ale od toho zčeřeného písku a množství lidí byla spíš jak tekuté bláto.

Na Helu a vlastně na celé kose je kempů vcelku hodně ale všechny hodně plné v termínu červenec/srpen. Na konci výběžku, v samotném městečku Hel, to i večer vcelku žije a je tam dostatek rybáren a barů, kousek od pláží, což ale pak přináší i noční zábavu s hlasitou reprodukcí hudby, kterou já oželím.

Za návštěvu stojí Léba, s tím jejich pískovištěm co zasypává stromy. Pobřeží má svoje kouzlo. Ubytování je v Lébě, kde je množství kempů evropského typu. Opět ale je v kempu hodně hlučno dlouho do noci. 

Podobné jako na Helu je to i na té "ruské" kose, s centrem Krynica Morska.

My jsem tam byli v roce 2007, projeli jsme s obytným autem celé severní pobřeží od  Szczecina, přes Svinoujscie, Kolobrzeg, Lébu a Hel až k Mazurským jezerům. Od té doby se mohlo něco změnit. Ceny ubytování už si nepamatuju ale nijak to nevybočovalo ze standardu např. u nás. Pokud jde o doporučení, nevím co chcete provozovat, pokud koupání, hledal bych ta místa kde je dostupná i teplejší voda jezerní nebo mělčí zátoky. U jezer ale zase bacha na komáry. Např. Štětínský záliv a jezero Dabie byl v červenci / srpnu vskutku komárů přebytek. Pobřeží Baltu je jinak všude písčité s borovým lesem, všude je zakázáno rozdělávat oheň a to i z důvodu námořně navigačních. Dost si to hlídají.

Pro mě nej z té cesty byla v pořadí Mazurské jezera, Léba, Helská kosa a také Marlbork s jeho historií, demolicí a znovupostavením.

Na Mazury jsme se od té doby vraceli několikrát ale už za vodní turistikou. V této oblasti je spousta kempů i dostupných autem. Hodně kempů je ale vybaveno velmi spartánsky (hlavně co se týká toalet). Slouží spíš jako kotviště k vybírání kotevních poplatků. Ale jsou dostupné i kempy evropského ražení. 

Na obrázkách je severní a jižní pobřeží výběžku u Helu.

 

 

P1040126.JPG

P1040166.JPG

Upraveno uživatelem Midloch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc, takhle jsem si to přesně představoval. Nejde nám až tak ani o koupání a už vůbec ne válení na pláži, spíš vidět to co jsme zatím neviděli. Východní německo od Rostoku až k hranicím znám, tam jsme jezdili dost často, ale tady v Polsku ani jednou. Když nepočítám mistrovství ve fotbale. Tak jsem si říkal, že na jih není kam jet, tak když udeří nějaká větší vedra, seberu rodinu, stan a vyrazíme. Podle chuti, podle nálady, podle počasí.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...