Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P 307 1.6HDI občas zhasne motor


PeJo

Recommended Posts

Zdravím, jsem tu nováček a rád využijí informace před koupí vozu, která se mi naskytla. S Peugeoty nemám zatím žádnou zkušenost, ale s Citroen ano. Měl jsem 2 BXka, jedno dosluhuje a jezdí s ním otec. Já mám Xantii kombi s HDI 80kW motor RHZ. Auto jsem kupoval před 13ti lety, rv 2000. A bez problémů slouží už 16let. Najeto cca 300k. Původem z Francie. Nyní se mi naskytla velmi výhodná koupě P307 kombi rv 2006 1.6HDI 66kW VF33E9HXC84869007. Pokud někdo může ověřit VIN, budu vděčný. Auto má najeto 200k a na první pohled je velmi zachovalé. Majitel ho kupoval dvouleté a prý se o něj pravidelně staral. Nyní však problém s motorem, prý občas trochu cuka a když zajede ke krajnici tak chcípne, ale jde pak po chvíli znovu nastartovat. Na diag je chyba tlaku nafty. Po startu studeného motoru chvíli světlý kouř . Rozvody dělané ve 123k a nyní prý trochu rachta řetěz mezi vačkami. Počítám s nějakou investici do oprav, protože cena je velmi zajímavá. Auto bych chtěl pro otce místo dosluhujiciho BXka. Nabízená cena je téměř třetinová oproti podobným nabídkám na bazarech z netu. Něco opravit zvládnu sám, ale celkovou kontrolu a opravu motoru rád svěřím někomu, kdo tomu rozumí a udělá to poctivě. Dík za každou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oni to původně chtěli prodat za normální cenu, ale začal zlobit ten motor. Navíc spěchají protože potřebují peníze na akontaci na nové auto. Neni to úplně cizí člověk, dohodil mi ho kolega, který je taky fanda do aut. 

Už to prodělalo nějaké kolečko po servisech, palivový filtr vyměněn, prý jsou trochu horší vstriky atd. Pripojeno jen ne nějakou univerzální diagnostiku a ne vse šlo vyčíst. Vzhledem k historii toho auta a ceně, bych to i risknul, pokud bych věděl o někom spolehlivém, kdo by se ujal opravy. Ideálně Kolín a +- 100km okolo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...