Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

"Noční" svícení


Alalala

Recommended Posts

Ahoj všem,

rád bych Vás požádal o radu. Chtěl bych si ke své 206 sw přidat osvětlení LED páskem (vně auta). Z let tuningů už jsem vyrostl, ale z hecu s kolegy z práce prostě musím. Na autě mám aktivované denní svícení, což znamená, že se automaticky spouští potkávací světla + parkovačky a podsvětlení přístrojovky. Když následně světla (v noci) rozsvítím, podsvítí se budíky, změní se intenzita osvětlení hodin a přístrojovky a podsvítí se rádio. A já bych chtěl, aby se s tím otočením také rozsvítil ten LED pásek - tedy aby nesvítil s automatickým osvětlením.

Máte nějaké nápady, k čemu ho odborně přibastlit, aby to takto fungovalo?

Předem děkuji za nápady. V motoru jsou pojistky, u kterých jsem ale (u těch mnoha konektorů) nenaměřil řádný rozdíl při automatickém/sepnutém osvětlení. Ale zas bych se docela rád vyhnul tomu, že bych pro druhý kontakt musel do kabiny - rád bych se vším zůstal pouze v motoru.

Ještě jednou díky

Aleš

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak je to multiplex model rozvodu elektroniky v aute tak to radšej nerob vôbec... Po jednom a tom istom vodiči sú vedené viaceré informácie pričom jedna z nich je aj o intenzite osvetlenia pal. PC. Do pal. PC ide 5 vodičov niekde sú tu aj schémy kde je popis aj toho ktorý má na starosti osvetlenie tak jedine vyskúšať... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, aby ti osvětlení fungovalo jak jsi popsal bylo by nejvhodnější, kdybys vytáhl + kabel k LED právě z podsvícení přístrojovky (budíků). Jinde mne opravdu nenapadá kde bys jej naměřil tak jak potřebuješ. 

Sice jsi nenapsal kde chceš konkrétně podsvícení umístit, ale já bych se to snažil vyřešit spíše přes klasický vypínač, nebo IR dálkové ovládání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

děkuji za nápady. Zda je to multiplex, to nevím. Opravdu se mi nechce pomocí nějaké vývodky hledat cestu z motoru do kabiny, ale to IR řešení mě nenapadlo. Vidím to tedy nakonec asi tak, že to zapojím normálně na světla (ať už parkovačky, nebo potkávací) a vypínat se to bude pomocí dálkového ovladače. 

Prapůvodně jsem si myslel, zda nejsou do světel dva přívody, akorát v tomto modelu staženy oba na jednu žárovku (vím, že u některých Peugeotů jsou pro denní svícení žárovky zvlášť), ale to je u 206 asi nesmysl.

Děkuji!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 5 týdnů později...

Jj, tak v tom případě mám multiplex. Našel jsem "špunt", kterým jsem se (tvrdým drátem) propíchl do kabiny, tak jsem tam dnes natáhl kablík, do kabiny si pod volant nainstaloval malý černý kulatý vypínač a napojil to v pojistkové skříňce. Akorát to mám nyní zapojeno "natvrdo" - napájení se nevypíná s vypnutím motoru/světel. Musím ještě najít drátek, který vede od pojistky ke světlům, abych se na něj napojil. To sice bohužel ještě nevím, jak zjistím (jinak, než že zkoušečkou postupně ozkouším všechny vývody při nastartovaném a zhasnutém motoru z asi 3 "multi-konektorů" = tuším zelený a dva černé), ale pak už to bude dokonalé. Kdyby někdo hledal ten "špunt" do kabiny, mohu poslat popis a foto.

Díky za rady!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...