Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tomova 406 2,1 TD


Tomas405

Recommended Posts

Tak po roce ježdění, jsem se dokopal k založení vlákna, k mé 406. Je to 2,1, vznětový motor XUD11BTE. Barva červená Vulcain. Úroveň výbavy stupeň 3. 4 x el. okna, automatická klima, origo rádio, ovládání rádia pod volantem, CD měnič, roleta na zadním okně + přihrádka, přední sedadla s loketkama. Po otevření dveří, jsou na prazích ozdobné nápisy Peugeot. Ostřikovače předních světlometů.

 

Po roce ježdění, jsem najezdil cca 20000km. Jediný větší problém byl a altíkem. Po neúspěšné opravě, došlo k výměně. Jinak jsem nezaznamenal žádné problémy. Hned po začátku jsem odpojil ostřikovače světel a povařil prasklý nárazník ( do budoucna ho chci vyměnit ). CD měnič je nefunkční. Po rozebrání jsem zjistil, že je neopravitelný. Byla nefunkční dálka. V klíčku bylo pár součástek fuč. Sehnal jsem jiný vnitřek a součástky doplnil. Bohužel jsem se z funkčního klíčku dlouho neradoval. Jednou večer, když jsem přijel do práce ke kamionu, jsem si položil klíč na přední kolo kamionu a zapomněl jsem na něj. Pár míst na autě jsem ošetřil před šířící se korozí. Takže momentálně auto vypadá hrůzostrašně. Dodělal jsem si palubní počítač. Bál jsem se toho, ale bylo to v pohodě.

 

A co do budoucna? Nyní mám už připraveny stabilizační tyčky na přední i zadní nápravu. Připraven olej a filtr na další výměnu. Zbavit podvozek povrchové koroze a komplet natřít. Levé zrcátko je měněné, takže ho dát do laku a vyměnit pravé zrcátko, protože je volaké polámané. Brzy půjde mazlík do servisu, na opravu prahů. Výměna předních blatníků. Pravé světlo je nové a levé už je zdatně zažloutlé. Vypadá to ze předu jak Žižka. Takže sehnat někde zánovní pěkné levé světlo. Do budoucna chci pořídit nějaká pěkná kola. Ono té práce bude víc. Postupem času se pokusím dodávat foto, jak práce probíhají. Půjde to pomalu, protože toho volného času se mi moc nedostává. A když už to náhodou vypadá dobře, tak do toho něco vleze. :papa

.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Minulý víkend jsem vyměnil olej s filtrem. dneska jsem jel pro manželku do práce, a píchl jsem kolo. Při výměně kola jsem strhnul jeden šroub. To se mi teda ještě nikdy nepovedlo :grr No a jelikož nemám na nic čas, tak jsem si ještě pořídil motorku. To jen abych se nenudil. Teď jsem byl od středy doma, protože jsem od synáčků chytil neštovice. Když už jsem měl čas, tak jsem musel trčet doma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Dnes jsem se konečně pustil do zadních brzd. A to jsem asi neměl dělat. Spodní šroub třmenu jsem vytáhl i s vodícím pouzdrem. Ten vrchní torx nemůžu ani za boha povolit. Asi ty brzdy nikdo před tím nedělal. Zítra budu pokračovat, tak snad se s tím posunu kupředu. Při té příležitosti, mám v plánu vyměnit stabilizační tyčky. No ale pokud ten brzdič nevymontuji, tak budu muset v pondělí do práce s tchánovou Xsarou. Ach jo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jelikož jsem nikoho nezastihl doma, tak si horkovzdušnou pistoli zítra koupím. Ještě by mne zajímalo, jak vymontuji staré tyčky? nahoře to půjde odříznout, ale dole není vůbec místo. Každopádně bude pokračování příští víkend. Jinak od posledka jsem sloupal tu černou samolepku na dveřích. Byla už na pár místech popraskaná a oloupaná. Ještě jsem připravil krytky zrcátek na nástřik. Toť zatím vše :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Ahoj, tak po delší době zase něco napíšu. Zadní brzdy se mi nakonec povedlo rozebrat způsobem navaření matky na ten horní torx. K tomu jsem koupil sprej s šok efektem a šlo to úplně samo. Jelikož už jsou kotouče dost špatný, tak proběhne tento víkend komplet výměna. Bohužel jsem poslední tři týdny řešil podivné zvuky z oblasti klínového řemene. Po radách že to bude napínací kladka, jsem jí objednal i s řemenem. Dnes jsem jí chtěl vyměnit a po nastartování auta, rachot jako když by se utrhlo něco na spojce. Vlezu pod auto a ejhle, řemenice na klice je kaput. Takže dnes jedu do práce tchánovou Xsarou a v pátek proběhne komplet výměna. Teď ale ještě musím vyřešit dotažení řemenice stanoveným momentem. Bohužel nemám momenťák a nebudu mít kde jsi ho půjčit. Půjde to nějak odhadnout, nebo to mám dát do servisu? Jinak jsem konečně vyměnil saharu. Ta původní byla rozlámaná a chyběl jeden větrák. Při té příležitosti jsem sehnal krásné pravé světlo a vyměnil jej. Konečně není lvíček jednooký. Pohrál jsem si z dopasováním komplet předku, aby to krásně sedělo. Krom nárazníku, pod světlama nesedí úplně stoprocentně. Na začátku června jsem nechal doplnit klimu. Do dnešního dne funguje krásně. Byla kompletně suchá, tak jsem se bál že uniká. Vypadá to že jí nikdy nikdo nedoplňoval. Toť zatím vše. Až to dám do cajku, dám nějaké fotky z prací ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Tak zase něco po delší době. V říjnu mi přeskočil rozvoďák. Po rozborce jsem zjistil, že se rozpadla řemenice na klice a část gumy z ní, vletělo k rozvodům. Bylo jasné že se rozvody rovnou vymění a snad to bude dobré. Naštěstí se zadařilo. takže mám nové rozvody, řemenici na klice a automatický napínák řemene. jediné co mne štve, je že nějaký řemen píská za studena. To budu zjišťovat na jaře, až se udobří počasí. před měsícem jsem vyměnil kotouče a destičky na zadní nápravě. Už to bylo v dost špatném stavu. Chtěl jsem ještě natřít třmeny nějakou barvou, ale bohužel kvůli počasí odloženo opět na jaro. Teď potřebuji sehnat někoho, kdo mi vyvaří prahy. Už to mají taky za sebou. Na jaře mne ještě čeká oprava zadního a předních blatníků. Ještě musím zjistit, kde mi uniká lehce olej. Je to někde na zadní části motoru. Asi turbo? Letos jsem do auta nasypal cca 17000. Měnil jsem přední a zadní stabilizační tyčky, rozvody, automatický napínák řemene, řemen, vodící kladku, řemenici, baterii, zadní kotouče a destičky, jeden silentblok motoru, olej + filtr a nějaké drobnosti. Dále jsem vyměnil saharu, altík a levé přední světlo. To bylo sehnáno různě na internetu, jako použité díly. Pro letošek je to vše, co jsem na autě udělal. Příští rok bude náročný na čas, protože začnu pracovat na podkroví, a ještě bych potřeboval dát dohromady mašinu. Tak nevím nevím, kde si nakradu nějaké to volno. Jinak když bych se sem už letos nedostal, tak přeji všem klubákům šťastné prožití Vánočních svátků a jen to dobré do nového roku. Hlavně zdraví a minimum starostí s našimi lvi ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...
V 3. 7. 2016 at 15:36, Tomas405 napsal:

Jelikož jsem nikoho nezastihl doma, tak si horkovzdušnou pistoli zítra koupím. Ještě by mne zajímalo, jak vymontuji staré tyčky? nahoře to půjde odříznout, ale dole není vůbec místo. Každopádně bude pokračování příští víkend. Jinak od posledka jsem sloupal tu černou samolepku na dveřích. Byla už na pár místech popraskaná a oloupaná. Ještě jsem připravil krytky zrcátek na nástřik. Toť zatím vše :-)

Na tyčky potřebuješ nervy dvoje sikovky a 16 klíč :D a nové si kup bez tech imbusů jsou na pytel lepší jsou s ploškama na 17 klíč super se to montovalo a bude i demontovat zase po 40tkm :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to auto koupil asi před 14 dny a mělo to ještě ty originální plastové s imbusem na který sem sáhl a rozpadl se tak jsem musel odstranit manžetu vzít jedny siky chytnou to za čep druhýma sikama chytnout ty první siky a pak už je povolovat :) ale doporučuji si to třeba dva - tři dny předem prostříkávat nějakým rezožroutem :) a pro lepší přístup si vyháknout kabel čidla ABS a ten držáček vyhnout nahoru ale říkám rovnou demontáž mi trvala doma na heveru asi dvě hodiny a montáž díky těm ploškám asi deset minut :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...