Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ručička teploty na maximu 308 1.4.VTI 2013


Auzub

Recommended Posts

Zdravím! Ručička teploty kolísala mezi 0 - 90. Poté se po několika dnech ustálila a vyjela vždy normálně na 90 a zůstala tam. Včera však cca po ujetí 10 km najela rafika na doraz do červeného - výstražný signál - rozsvítila se STOPKA a sepnul ventilátor .Vody dostatek ( sice na minimu ale nevařila ) Auto stálo cca 2 hodiny - ujeto asi 7 km a vše v poho při spuštěném topení na maximu .Jaká je pravděpodobnost vadného termostatu, čidla teploty, konektorů či studený spoj ? Předem děkuji za radu kudy se ubírat !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vadné teplotní čidlo, pravděpodobně bude potřeba výměna celé komory i s termostatem, záleží na tom jestli je tam komora se dvěma čidly nebo jen s jedním. Jsou buď dvě dvoupinová nebo jedno čtyřpinové. Pokud je jedno, je to nerozebratelné a mění se to celé. Nechal bych to na servisu, bývá třeba úprava SW.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napřed se podívej zda máš komoru s jedním neoddělitelným čidlem nebo se dvěma z toho se dá jedno vyměnit, je zajištěné jen kovovou sponou. Pak by snad stačilo vyměnit jen čidlo a to bys zvládl sám. Vyndej airbox a hadici sání (stačí otočit proti směru hod. ruček a vypadne) a pořádně tu komoru prohlédni. Pokud by to celé měnili v autorizáku, tak asi nejmíň 3.5k. Jinak je levnější eshop autorozvody.cz. dá se koupit i samotné čidlo. Objednej případně podle VIN vozidla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

Zdravím ! Vracím se zpět k mému problému ! Navštívil jsem Peugeot servis Hruška Ostrava kde vyměnili senzor teploty vody a zcela zdarma ! Jsem čučel jak puk ! Poté jsem fičel na dovolenou do Croatia a tam i zpět vše ok . Tak to tak snad vydrží . Ještě jednou děkuji všem za rady. Sale měl pravdu ! :):potlesk   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...