Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Přetěsnění olejové vany


mikysedliste

Recommended Posts

Ahoj při výměně oleje sem zjistil že mám spodek motoru dost od oleje,podle všeho to vypadá že prosakuje olejová vana a při příští výměně se chci pustit do sundání vany a přetěsnění,je tam nějaká záludnost nebo povolím pár šroubů a vana jde dolů? Jen doufám že neteče např nějaký gufero ale bohužel to nešlo poznat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ozzy, to jsi napsal hezky "technologie opravy". Bych chtel videt alespon tady u nas jak prijdou na vychytavku s podlozkou.

Osobni zkusenost s tim autorizakem je ze za 4500,- ti misto kompletni vymeny kapalin a kontroly vseho jen dolejou olej a zbytek az na par blbosti, ktery doporucujou zase za love je v super stavu.

Upraveno uživatelem Lada78
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:) s tou podložkou jsem to nepochopil ani já, protože pokud je stržený závit na vaně, tak nová podložka asi nepomůže :myslim

 technologie opravy je v tom, že díl se v autorizáku neopravuje--nemohli by dodržet záruku na opravu, takže nový závit řezat nebudou ;), ale vanu dají novou...

 

osobně jezdím do autorizáku jen když musím (třeba garančka), jinak jezdím tam, kde můžu kontrolovat, co se kolem auta děje, ovšem základní servis si dělám sám, nemíním platit za olej a filtry, které se nevymění :bojim

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mě někdo vyhrožovat novou vanou za 5 tis ,tak ho tou vanou přetáhnu mezi světla .

to radši zajdu do krámu ,koupím šroub ,auto hodím na zvedák ,nechám tam na vanu navařit matku cočkem za 2 minuty ,krz matku  provrtám díru jakou chci a vrazím tam ten šroub,co jsem si koupi do té matky s těsněním. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na stržené závity Helocoil vložky. Super věc a věčná. Používám to víc jak 30let. Stržený závit na svíčku opravíš bez sundání hlavy. Krásně jsem vyškolil jednoho bazarníka. Fiat Marea 1,8 vystřelená svíčka. Stáhli jsme cenu na skoro zadarmo (náklady na výměnu hlavy práci atd) no a po zapalcení jsem tam šoupnul vložku a za 10 min. hurá pryč. Asi mně nemá rád do dneška :P . Vložky se dělají ve všech možných rozměrěch. Samozřejmně je pro každý rozměr nutná jiná sada s vrtákem, závitníkem a aplikačním trnem.

Už kdysi dávno za hluboké totality to dávala Technometra při výrobě do podvozkových noh na letedla.Vřele doporučuji. Dělají to i jiní výrobci (V-Coil).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...