Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nová verze Waze


oddie

Recommended Posts

Tak jsem před časem nechal aktualizovat Waze na ten nový vzhled, verzi mám teď 4.0.1.1, a dost mi začíná lézt krkem. Vzhled sice dobrý, ale funkce šla úplně do háje. Ačkoliv mám nastavenu nejrychlejší trasu, a jezdím to, co už pár let předtím, najednou mi to počítá a nabízí naprosté krávoviny a nesmysly, tak blbou trasu by nenaplánoval ani zhulenej, oproti vypočtenému dojezdovému času toho nesmyslného návrhu vlastní trasou, kterou mi to normálně dřív v předchozí verzi nabízelo jsem tam podstatně dřív... Skoro jako kdyby to vůbec nebralo v potaz nastavení a snažilo se to najít nejkratší, a pak se na ni za každou cenu vrátit, i když už je dávno výhodnější jiná trasa. Nesetkal jste se s tím někdo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takovej chytrej chlapec zdáš se a neumíš používat hlavu v takto jednoduché situaci jako je pražská doprava? Oddie jsi to ty? Nenaboural se Ti někdo do profilu?

Apropo, já myslel, že všude jezdíš jen na kole nebo chodíš pěšky. :P

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Waze používám už dlouhou dobu jako zobrazovač kolon, policajtů a bouraček, čili záležitostí poměrně dynamických a ne úplně předvídatelných. Má to výhodu, že to poměrně efektivně eliminuje zbytečné stání v kolonách, nebo platbu ještě zbytečnějších pokut, že? Tolik k tomu používání hlavy... No a podstatou výše položeného dotazu je to, že tato funkce v poslední verzi Waze poměrně dost utrpěla na kvalitě, tak jestli se s tím setkal ještě někdo - jako že v diskuzi už jsem nějaký takový náznak postřehl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já začal WAZE používat v lednu a zatím si nestěžuju. Jediný problém mám v Supu, kde mi bůhvíproč asi blbě funguje GPSka a tak mě třeba na D1 včera táhla navigace půl cesty po polích (dle mapy tak 100 - 300 m mimo dálnici). Na zpáteční cestu jsem jí zkusil nenabíjet přes Supovo USBčko a stav se razantně zlepšil, ale furt to nebylo srovnatelný s fungováním WAZE v mém autě, Octě nebo Transitu (po polích jsem cestou zpět jel na těch 200 km 5x).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Má, ale to by snad nemělo souviset s tím, že se funkce tabletonavigace zlepšila po té, co jsem jí přestal nabíjet.

 

Tablet ve všech ostatních autech normálně dobíjím - bez toho vydrží fungovat právě tak ty 2 - 3 hodiny
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo waze mě třeba z Kolína do Benešova táhne na Prahu a potom dolů...místo 60km to mi dá pěkných 120km (trasu znám jen dávám příklad). Jinak jsem přešel na auto google.Sice nejsou policajti,ale kolony a vše kolem uzavírek tam šlape podle mě dobře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne sa zda po aktualizacii pomalsi, po mape ide idem, a zrazu sa zasekne. potom sa posunie, potom sekne, potom posunie.

pri navigovani ide vpohode. Otravuje ma akurat hlasenie, ze nemozes zadat pisanie textu, napr pri hlaseni chcem dat text dopisat k obmedzeniu a pise, pisanie pocaj jazdy zakazane, alebo som pasazier.

Jasne ze clovek nepise stale pocas jazdy, ale v kolone, alebo odstaveny.....

Mal som to raz zapnute cestou do BB, a v kopci som nahle "dobehol" kamion, kde som zo 60 musel spomalit na 20, a hned hlaska, zaznamenali sme znacne spomalenie, deje sa nieco na ceste? a uz to chcelo hlasit zapchu. potom sa mi to uz nestalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chyby ve výpočtu se řeší, aspoň tak jsem to pochopil z android fora. Přímo waze na svém blogu podpory, špatné plánování jako chybu nemá.

Tohle je oficiální tech.podpory pro čr - http://www.wazer.cz/ , mi to tak sice nepřijde, ale můžete zkusit hlásit chyby.

 

Staré verze se dají najít třeba na uložto. Záleží jestli to k něčemu bude :).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Motomoto, ano zvolim ze spolujazdec, inac ti ani nedovoli pisat za jazdy, bezpecnost. Vtedy to zdrzuje, kedze nabieha tato hlaska.

Akoze vyuzivam to len pre svoje sukromne jazdy, takze dako silou mocou s tym nejazdim, cca 2 000 km. ale obcas pozeram hlasenia pred jazdou, alebo fakt vynimocne, ked niekde idem co neviem kde je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nekoupil waze Microsoft? To by pak odpovídalo, ty zvláštní trasy. Hihihihi

Člověče, asi ne, ani Here. To byla Nokia, dnes to , pokud vím, koupila D3 a budou to dávat do všech svých aut (potěš), tedy až to předělají...

Kupodivu W10 mapy(MS) plánují docela dobře, lépe než Here, až mě to překvapilo. Tuším ale, že MS používá data z Waze pro hodnocení provozu a jeho zaškrtávátko předávat data online je připojení k Waze Ale komunita W10 mobile je ale tak malá, že snad Waze data neovlivní :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

WAZE koupil Google jinak co se týká přepočet trasy tak o této chybě se ví a prý se bude nějak řešit. Co jsem se dočetl tak v tuto chvíli je dobré WAZE odinstalovat, smazat celou složku a následně nainstalovat. Někomu to pomohlo někomu ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Docela mě překvapilo, že to najednou počítá špatně, měl jsem za to, že ten plánovací engine je na serveru, nebo snad ta nová verze má někde jiný server než ta předchozí?

Už jsem to komplet přeinstaloval, ale stejně žádný zázrak, svoji trasou jsem oproti vypočítanému dojezdu přijel do cíle o 10% rychleji, to je docela velký rozdíl, který by to mělo umět zjistit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...