Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Průběh TK ponovu


FiFa_cze

Recommended Posts

dzavel: Infrasol ... nevím. Nechci bejt za bubáka co předem maluje čerty na zeď, ale nepůsobí to na mě nijak věrohodně s tou reflexí - protože "Zrcadlové fólie nesmí být také použity na čelním a na předních bočních sklech vozidel."

A moc moc bych chtěl vidět tu jejich homologaci od MDČR na zastiňovací pásy na čelním skle, na kterým jsou jakýkoliv úpravy zakázaný. Nebudu je tu obviňovat že tu homologci nemají, ale vidět bych ji tedy chtěl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 18 minutami, Havlicek.Lukas napsal:

asi je to o lidech

dulezitejsi je aby to brzdilo si myslim nez to jestli doplnky ktere neohrohzuji zivot a funkci mely nejakej vliv

Jak neohrožují? Když nevidíš na šoféra v autě ,když stojíš třebas v křižovatce a nevidíš ani jeho reakce či o Tobě vůbec ví. Nepruhlednost auty ,není vidět třebas jejich brzdovka nahoře ,když auto za ním nereaguje,pak je pozdě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dzavel: jj ... já ten tvůj odkaz četl. právě proto je mi to trošku divný. protože jak dobře známo, zdejší legislativa je dost nejednoznačná (větší než malé množství - regulérní termín ze zákona ... hustý). Rejpu se v tom protože chci letos taky zatmavit, ale na předek vůbec nemám v úmyslu sahat, i když něco protisluncovýho by se hodilo. Jenže vyhláška ohledně reflexe: V ostatních oknech mohou být použity pouze zrcadlové fólie schváleného typu, které mají v obou směrech částečnou propustnost a jejich odrazová schopnost není zaměnitelná se světelnými zařízeními vozidel – odrazkami nebo jinými znaky používanými ve vyhlášce MDS č. 30/2001.

A kdo posoudí, jestli ta odrazivost je nebo není zaměnitelná? Propustnost je jasná - měřitelný procenta. Ale tohle je zase formulace na dvě věci.,

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MilanF1 (foto): to může přes STK projít jen neofiko .... to je vpředu přes čáru zcela evidentně. První polda to musí poslat ze silnice - pokud s tím nejezdí nějaký občan rovnější než ostatní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sawoy: takže zase vím prd :) . Jestli mají opravdu tu homologaci, tak bych to neřešil a dal to tam (pokud to projde i propustností). Každopádně bude záležet i na ceně folie. Klasické zatmavovací folie vyjdou na cca 1500-1700kč od B sloupku dozadu (p406 sedan).

Uvažoval si přímo o nějakém typu nebo značce folií?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vpředu je hnědá folie s 30 zatmavením, ale za ty roky už vybledla, nevím,jaké je zatmavení z výroby. Ono to skoro není poznat, že tam něco je, jenom ta fotka dost zkresluje - spíše se podívej skrz čelní okno na boční spolujezdce - jako by tam folie nebyla. 

Vzadu je folie 95, ale dneska už je taky slabší. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dzavel: zatím asi ASWF nebo Suntek; na Phedru od B sloupku dozadu dva osm, resp. čtyřku, na 406 by vyšly dva šest až tři a půl. Těch tvých 1500 - 1700 je co a kde?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MilanF1: tak je vidět jak ta fotka klame - máš pravdu že přes přední ke spolujezdci je to o něčem jiným. Takže výroba + 30% dodatečných a zatím na STK v pohodě?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sawoy: STK v pohodě, oni to neměří. Myslím, že ani nemají mašinu. Atest tam samozřejmě mám, na kterém je uvedeno, že celková propustnost je 70%. Ono to možná už i sedí. :D 

Když mi to tam před 5 lety lepil, říkal, že dopředu dává hnědé folie, že to není na první pohled poznat jako černá. A mám i potvrzení o instalaci těch předních. :) Sice to je k ničemu, ale mám to :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...