Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 806 - prosím pomoc nejedu


Jana8888

Recommended Posts

Prosím potřebuji pomoc mám Peugeot 806 2.0 benzín r.v. 1996. Jela jsem a nic nenasvědšovalo,že se něco děje.Zastavila jsem u obchodu,šla si nakoupit a když jsem chtěla odjet ,už jsem neodjela.Vůbec to nenechá nastartovat (netočí,naprosté ticho),na palubovce svítí mimo kontrolek,které svítí normálně před nastartováním STOP dále kontrolka u teploty,ale rafička teploty je normální a také se začala hýbat rafička,která se mi normálně nehýbe (ta pod otáčkoměrem) dále mám digitální topení a to také nereaguje když cokoli mačkám.Když mě manžel odtahoval domů,tak jsem to přes puštění spojky se zařazenou dvojkou nakopla a cca 20m dojela,poté jsem to raději hned shasla, po pokusu to opět nastartovat ,stejný výsledek popis výše .Můžete mi poradit co to může být? Napadlo mne, že auto mě nedovolí jet,aby se něco nestalo,ale nevím co by mohla být příčina.Prosím o radu děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stopka ale svítí normálně, když je zapnuté zapalování a není nastartováno. Pokud se po otočení klíčku nerozeběhne startér, je problém buď ve spínačce, nebo v drátech ke startéru, nebo startéru samotném. Od toho bych začal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co se týče té STOPky tak ta pokud jsou zavřené dvěře tak mi nesvítí ani nebliká za normální situace......nyní pořád bliká a svítí mi kontrolka,že je auto přehřáté,což není,myslím že řídící jednotka dává startéru nějaký pokyn proto netočí,bude v tom asi něco jiného.Podotýkám že jsem do auta nalila plnou nádrž ,což jindy nedělám,mohlo by to také mít nějaký vliv?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To myslíš špatně. Řídící jednotka žádný pokyn startéru nedává. Udělej to, co jsem napsal - prověření, zda na startér jde napětí k cívce v okamžiku otočení klíčkem, a zda se startér točí, když na tu cívku přivedeš napětí přímo od baterky. Jednoduché ověření, kde hledat problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

auto z roku 96 ziadne blokacie na starter mat nebude okrem poistky na spinacku (to by nesvietili kontrolky) takze jak pisal oddie preverit ovladanie startera ,ak je na neho dobry pristup tak na skusku po nom tresknut kladivom ci sa roztoci

Upraveno uživatelem krtek 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

netrap si zbytocne hlavu odnes to do servisu a za den dva to bude opravene ,k tomu starteru ak by to bolo blokovane preco by ti to dovolilo nastartovat roztlacenim? 

nehladaj nieco co tam neni respektive nema s tym suvis

 

a stejne musis ist pod auto takze servis najlepsie riesenie

Upraveno uživatelem krtek 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...