Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Neostřikuje a částečně nestírá


MaxQ69

Recommended Posts

Zdravím. Potřeboval bych poradit s defektem, který je obzvláště v zimních měsících dost protivný. Když chci ostříknout čelní sklo, trysky nereagují a stěrače nasucho ani nesetřou. Zadní sklo neostříkne, ale setře. Viděl bych problém v páčce, resp. řešením bude asi výměna bloku páček. Ale říkal jsem si, jestli nemůže být problém (také) v motorku osřikování. Co myslíte?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za sebe, z vlastní zkušenosti:

 

Někomu se bude zdát otázka hloupá ... ale: je přítomna kapalina v nádržce ostřikovačů?!  ;)

 

Při neběžícím motoru(to "abych tě lépe slyšela") vyzkoušej ostřikování vpředu i vzadu, zda motor čerpadla jede. Nejede? Nevím kde je pojistka.

 

Pak nezbývá nic jiného než přizvednout auto, vyndat dva kolíčky z přední části podběhu. Podběh ohnout, širokým šroubovákem vydloubnout čerpadlo a zároveň si nechat natéct případný zbytek kapaliny do rukávu. Potom už jen odpojit kablik, a hadičky. Vyzkoušet - přeměřit a případně objednat.

 

V sobotu jsem to dělal :D   Objednal jsem u badisaka na svoji 307 SW, dual pumpa 258 káčé. Perfektní spolupráce a ostřikovače krásně ostřikují ;)  :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kapalina samozřejmě je. Zkusil jsem s nenastartovaným motorem a nic jsem neslyšel. Popravdě bych hned myslel, že je to motorkem, ale nezdá se mi to, že při stisknutí páčky k sobě nejen neostřikuje, ale právě ani dodatečně nesetře nasucho.

Upraveno uživatelem MaxQ69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně, pojistka, pokud víme která ... pokud oki ...

 

... potom vem pomocníka, kterej bude mačkat "kroutík" a ty budeš buď měřit, nebo svítit u podběhu na kontaktech.

 

ozzy56, akorát mne napdlo, jak píše že po stisku ostřiku stěrače nejedou ... problém nemusí být čerpadlem, ale opravdu v ovladači že?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 9 měsíců později...

Chlapy,tak včera jsem se pustil do opravy ostřikovačů.Po nalití nemrznoucí směsi mě po 14 dnech přestaly stříkat,jen jakoby vytékala pomalu kapalina z ostřikovačů,ale bylo slyšet motorek,že točí a zadní ostřikovač stříkal.Neznalý věci jsem sundal přední kolo,kryt podběhu,demontoval nádržku s motorkem. Pak jsem rozdělal motorek-jen spodek s výstupy.Vevnitř byl plastový váleček s gumou a ta nabobtnala,že se uvnitř nepohybovala,tak jsem to ořezal a zabrousil,aby od konce plastu byl tak 1mm gumy na každé straně aby se to vevitř posunovalo a funguje to.Příště už bych jen nad jamou trochu ohl kryt podběhu a vyloupl šroubovákem z motorku tu spodní část s výstupy na hadičky. Trvalo mě to celkem 3h a tak by to bylo opravené za 15min. Když to někdo budete opravovat,tak nad jamou a jen vyloupnout výstupy z motorku.Kapalina vyteče z nádržky,tak pozor na to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...