Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Učí tu někdo lyžovat? - asi vyřešeno, Pavel pojede na lyžařský tábor do Krkonoš


Medvěd

Recommended Posts

Pavel změnil v létě oddíl a ten současný nemá žádnou náplň o jarních prázdninách - Praha se totiž na jarňáky půlí a protože oddíl má děcka z různých koutů Prahy, tak by nějaké hory byly vždy jen pro půlku osazenstva.
Přemýšlím tedy o tom, že bych s Pavlem vyjel na jarňáky sám (ideálně Šumava, ale NIC není podmínkou) a že bych mu v tom týdnu zaplatil nějaký lyžařský kurz - mám představu kurzu denně hoďku dopoledne, hoďku odpoledne a domnívám se, že po týdnu už by mohl lyžovat minimálně tak, že by mohl v následujícím roce aspoň na výpravu na běžkách. Napadlo mě ale zkusit se zeptat tady - nefláká se tu čistě náhodou nějaký lyžařský instruktor, který by nabídl své služby eventuelně pomohl sehnat ubytko v lokaci blízké jeho treninkovému svahu?
Myslím si, že nějaká lyžařská školička je na horách u každýho vleku, ale - JSA ABSOLUTNÍ NELYŽAŘ - nemám vůbec žádné zkušenosti ani s odhadem, zda tahle školička něco naučí nebo zda jsou to vyhozený kačky a stálo by za to jet o 20 km jinam, kde lyžovat fakt naučí ...
Termín Pavlových jarních prázdnin je 7. - 13. 3. 2016

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono je otázka či v tom čase ešte bude sneh tohto roku je to veľka bieda... V tatrach otvarali sezonu väčšinou o dosť neskôr až na pár stredísk tak si myslim že aj skôr skončia :P minulý rok bol dobrý :) čo sa týka výuky tak zaleži aj na tom ako plno je na tej danej zjazdovke aby nakoniec nestáli s inštruktorom viacej v rade ako sa učil to by bola škoda peňazí zasa :P

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Méďo, já s klukama jezdím sem:

http://www.skipetrikovice.cz/

 

Dnes jsem tam s klukama byl na průzkumu, makají jak jen to jde, ale sezonu lyžování zahájí pondělním večerním a lyžařská škola až 9.1. (to jsem ale ve Vrchlabí, takže s klukama tam pojedu až 16.1.).

 

Ceny mají dostupné, půjčujeme si u nich i lyže. Odkazy jsou na těch www stránkách.

 

U dolní stanice je ubytování, ale nic pro Tebe ;)http://chalupapodsjezdovkou.eu/

Upraveno uživatelem Péťa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Medvěde. Jak píšeš, školu najdeš skoro u každého vleku :). Jinak týden je dle mého hodně. Pokud je instruktor šikovný ( a dítko žádné dřevo ), lyžuje prcek sám už druhý den. Všude je to o lidech - někdo má k dětem vztah a jde to dobře, někde to holt drhne. Ale vyhozené peníze to nejsou. Pokud chceš aby se Pavel naučil lyžovat a ty to sám neovládáš je toto nejjednodušší možnost.

Z vlastní zkušenosti: lyžujeme celá rodina, nicméně děti jsem dával do školky. Třeba jenom na dvě hodiny z celého týdne. Dítě poslouchá víc cizího, já se nemusím vztekat a tím pádem si to nakonec užijeme všichni víc :) Navíc instruktor se snaží vyhnut různým zlozvykům což jako rodič třeba přehlídnu.

Jinak jezdíme do východních Krkonoš a zde stála hodina cca 500Kč v privátní výuce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak jsem rad ze si ditka naucim lyzovat a misto vyhozenych penez jim radsi koupim poradny zmrzliny :D

V dobry skole ti dite nauci klidne uz druhy den sjet bez padu svah a zatocit v pluhu. Problem vidim spis v Pavlikovi. Nikdy sice neni pozde, ale cim driv se zacne, tim lepe. Tim chci rict, ze lepe se uci deti ve veku 3 let nez treba deti ve veku 8 let, ktere ale maji strach z padu. Nerikam, ze to je tvuj pripad, ale je to tak. Mensi deti maji nizsí pud sebezachovy a lip se to do nic ńahusti :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem kdysi (ježíšku to už je let) jezdil za Liberecký oddíl závodně, potom jsem dělal i instruktora lyžování, ale svoje děti jsem mrsknul jiným. Je to přesně tak jak tu někdo psal. Tatííí mě bolí nohy, tatííí mě se chce tohlecnto, tatíííí ja mám žízeň.  K cizí autoritě si to nedovolí.

Ale je pravda, že třeba Aničku (tehdy jí bylo 3) mi po jednom dni vrátil instruktor na Šumavě, že je na to ještě malá a slabá. Tak jsem jí chvilku v přeskáčích tahal po svahu na bobu a pak mě to naštvalo a posadil jsem si jí na sedačku vyjel nahoru a spolu jsme začali kroužit strání, podruhé také ještě na hůlce, po třetí už sama a pak už to šlo a dneska mám co dělat abych jí stačil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Po prostém propočítání kolik by stál týden na horách mně a Pavlíka jenom na ubytování + ještě k tomu cena školiček cca 500/hodinu, rozhodli jsme se pro toto řešení -
 

http://www.agentura7.cz/index.php/jarni-lyzarsky-tabor-vapenka/

Cena 3900 Kč/týden + cca 2000 Kč na vleky je ve srovnání s tím, co jsem popisoval výše cca polovina + bonus, že si na to nemusím brát dovolenou. Po akci budeme referovat, zda spokojenost nebo zda agenturu7 obcházet obloukem

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano. O agentuře nic nevíme a rozhodovali jsme se jen podle jejich webovek - tam si ale může kdo chce napsat co chce (stejně jako majitel penzionu o svém ubytovacím zařízení) a realita může za poskytnutými informaci zásadně kulhat. No a tak nevidím důvod proč se tu pak následně nepodělit jak o klady nebo zápory - z webu máme celkem dobrý pocit, tak uvidíme ...

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také nemám problém naučit děti lyžovat, ale svoje děti jsem to neučil. Po sezoně se synem jsem to vzdal a skončil ve školičce u kamarádky (mojí, ne jeho :D ). Je to jiná autorita a najednou všechno co se mnou nešlo (nechtělo se mu) s ní šlo hned. S dcerou jsem se ani netrápil, jen hraní, cca ve 2.5 letech, pak už školička a teď (9) už lyžuje v pohodě. Syn už se s námi "nudí", takže se obvykle odpojí a jde se bavit. Zatím mu ale díky vyšší váze stačím, což tedy bylo minulou sezonu, letos uvidíme o víkendu :).

Nicméně v tom, že i když jsem schopen své děti naučit lyžovat, tak školička je lepší, mě utvrdila ta kamarádka, která dokonce roky ve školičkách učila, přesto své děti nechala učit někoho jinýho. Děti si prostě netroufají odmlouvat a naučí se výrazně rychleji než s rodiči, ale neříkám, že nejsou výjimky, jak píše Scratch. Také jak píše Scratch, čím je dítě starší, tak je to náročnější, má výš těžiště, bojí se a pády víc bolí (výška, hmotnost, rychlost...). Je fajn začít od mala a je pravda, že nikdy není pozdě, ideál je kolem šesti let, to dítě dobře reaguje, je šikovné a ještě se nebojí a nezvykne si na záklon, horší je to kolem 12/13, to děti překotně rostou přichází síla a zhorší se jim motorika, těžko se učí... Zrovna v tý době přichází školní lyžák, já to považuji za nešťastné pro děti (i rodiče), co si myslí, že se to tam naučí.. Doporučuji školičky s instruktory certifikovanými APUL. Metodika, co naučit dítě a jak předejít špatným návykům je hodně důležitá, špatné návyky se těžko odstraňují.

Jen Medvěde, pokud nelyžuješ, lyžovat nehodláš je otázka, jestli to nejsou vyhozený prachy, poslat dítě do školičky, pokud nebude lyžovat dál. A pokud ho k tomu nepovedeš, prostě to zapomene a jednou za sezonu se do toho bude zase "dostávat" a následně nic... Nevím, mě to přijde kontraproduktivní. Já jsem třeba milovník hor a veškerý možný čas trávíme na kopcích. Myslím, že jsou chvíle, kdy mě děti proklínají, ale v globálu si myslím, že lyžují rádi.

 

Jinak agentura - těžko říct, jak to bude, cena mi vychází na nějakých 650Kč na den, když vezmu, že v ceně je jídlo + ubytování. Přijde mi tam na kvalifikovaného instruktora dost malý prostor. Kvalifikovaný instruktor na hodinu stojí 300-400Kč. Přičemž 2000 na vleky pro učící se dítě... Ty jo, to je cena šestidenní permice pro celý areál Černá hora/Pec...

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě učila lyžovat máma (i táta dobře lyžoval, ale pamatuju si mámu). A fakt je, že potom v dětském lyžařském oddílu.

Já jsem učil děti, i manželku. Děti se pak zdokonalily na kurzech - dnes je jim 30 a v roce 91 ještě nebyly běžné lyžařské školy.

Pro mne je to spíše o vztahu a společných chvílích, na které se vzpomíná.

A taky o trpělivosti, aby "učiteli" neujely nervy a aby to dokázal nastavit tak, aby dítě neznechutil.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fakt platí, co se v mládí (dětství) naučíš, ve stáří jako když najdeš ;)

Já se snažila naučit lyžovat před dovršením 30let a do teď to neumím, buď su na to absolutně levá nebo nemám vlohy nebo nevím :( , ale už jsem to vzdala, bojím se a připadám si jak debil na svahu, když kolem mě sviští 5letí špunti :mad: a já jedu kakáčstylem dolů :D , v jednu chvílu jsem uvažovala o nějakým instruktorovi, ale teď už ani na to nemám chuť.

Prej má každej člověk na něco vlohy, ale já je teda u sebe ještě neobjevila :( , v žádným sportu nevynikám, hudební sluch nemám, takže na nic nehraju, neumím zpívat, malovat, ve škole taky normálka.....ááá jdu se zahrabat :aut

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pacho - já jsem přesně důkaz toho, o čem píšeš - poprvé na lyžích v sedmé třídě (3 dny, pak "karambol" který skončil vyvrácenou tyčí označující pramen vody, odvozem na sáních za skůtrem a následně diagnostikovaným krevním výronem - dodnes mám v levém stehně "lavor" :D  - naštěstí kost přežila). Pak v prváku na učňáku jsem téměř nelyžoval, páč jsem měl malý lyžáky a když jsem začal jezdit na vodě, přišly zimní soustředění na běžkách - první sezonu jsem jednu běžku prošlápl, druhý rok jsem padal tak usilovně, že jsem si v běžkařský botě vytrhal ve špičce drážky. Pak už jsme s tátou usoudili, že já a lyže prostě k sobě nepasujou a nemá smysl se tím dál trápit.

A proč bych rád, aby Pavel lyžák absolvoval??
Pavel chodí do oddílu, který v zimě dělá výpravy na běžkách, v létě na kolech nebo na vodě - a nechci, aby se dík tomu, že nelyžuje, nemohl výprav účastnit. Nemusí být k lyžím přirostlý, ale zvládnout aspoň základy, aby nebyl dík tomu mimo hru, to by snad ten lyžák mohl dát.

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na běžky mu bude sjezdovej lyžařskej kurz k prdu. Já taky neumím na sjezdových lyžích, vůbec, a ani mi to nechybí a nikdy nechybělo. Povinné lyžáky na ZŠ a SŠ jsem "přežil" plácáním se ve třetím družstvu u začátečnického vlíčku, a na VŠ jsem na ten tejden vyrazil jen s běžkama, že sjezdovat prostě nebudu. Pokud se vyloženě sám nechce na lyžích (sjezdových) naučit, necpal bych ho tam. Pokud chce, ten týdenní kurz bude ideální. Na běžky ale (zase pokud chce) bude ale třeba jiný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...