Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vypínaní motoru


LukasM

Recommended Posts

Zdravím. Poslední asi 2 měsíce mám problém s autem .. nastartuje na poprvé, ale po zhruba 200m otáčky začnou klesat a buď auto stojí s 300 otáčkama nebo se úplně vypne ... zatím to šlo poté hned znova nastartovat, ale dneska už na podruhé ani nechytlo a já stál jak dement v křižovatce než mě odtáhli. Netuším čím by to mohlo být. žádnou chybu neháže jen když dlouho držím klíč a točím to napíše hlášku : Electrical anti-theft faulty.
Ještě bych chtěl podotknout že jsem měl podobný problém zhruba před půl rokem. Zajel jsem stím do peugeotu kde samozřejmě nic na dia nezjistili .. já vysolil prachy a prostě smůla. Baterkou to asi nebude když auto poprvé chytlo ne ?  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha. Tak ani s druhým klíčem to nenastartuju. Tudíž to nebude imobilizérem ne.Jen upřesním že tu hlášku s elektrikou to hodí jen když držím dlouho klíček...když to zapnu normálně nic se nezobrazí jen v autě nějak cvaká a zámek se snaží zamknout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V první řadě zkontroluj jestli ti zabzučí čerpadlo po zasunutí klíče do spínačky. Pokud nic neslyšíš, tak je imobilizér vadný. Nemusí to být nutně jen klíčem. Může být chyba i jinde, možností je víc. Ty můžeš zkontrolovat pojistky a zkusit odpojit na půl hodiny baterku, někdy to pomůže když se to zresetuje. To že se zamykají zámky bude problém v dálce nebo alarm, pokud je nainstalován.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problém může být taky v transpondéru spínačky, nějak se to asi rozladilo a bude potřeba to naučit chodit znovu, tak asi jedině servis který to umí. Můžeš jedině zkusit dobít baterii, slabší baterka může dělat problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Zdravím. Tak auto je od 8.12. pořád v autorizovaném servisu v Brně. Ne závadu nemohou přijít. Mysleli si že to způsobují zanesené vačky, takže vyčistili ..proběhla i výměna oleje ... a nečekaně to tím nebylo. Jen tak pro průběžné info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Správně si odpověděl ,,měli vědět". 

 Napadlo mě, když si neví odborníci z servisu rady s tvojí 308, co se domluvit se členem Olda607 a zkusit servis v Zábřehu. Je to větší vzdálenost dle mapy 77 km

 Je tam rodinný servis a vozidlům Peugeot rozumí a i zde na fóru mají velmi dobré reference. Zkus se telefonicky domluvit. Lepší, než zbytečně vyhazovat peníze u ,,odborníků".

Upraveno uživatelem OK406
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ano to máš určitě pravdu. Ale když už stejně budu muset zaplatit služby v aktuálním servisu nechám to tam ještě týden a pak to budu řešit asi převozem jinam. Nahovno je že i když sem jim původně říkal že olej vůbec měnit nechci .. a on odkývnul ... tak mi poté stejně zavolal že to vyměnit prostě museli podle směrnic ... a teď to nakonec nebylo ani kvůli tomu. Ale říkal že s cenou to nějak uděláme. Jenže určitě to nebude nulová cena za zbytečnosti 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co se týká oleje, tak pokud si jim výslovně říkal, že nechceš měnit olej a oni to přes tvůj výslovní zákaz udělali, tak bych jim nic neplatil. Ale na druhou stranu, pokud nezaplatíš olej, tak ti ho ,,proúčtují" jinde. Bohužel.

Jak jsme ti psal, zkus ten Zabřeh. Nic jiného mě nenapadá. Kontakt Ti dá člen Olda607.

Upraveno uživatelem OK406
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No.

Dnes jsem presne toto resil na dvou 207 !!!!!!!!!

Jedna delala to ze se behem ohrati do cca 50 stupnu chovala normalne a pak zacala houpat s otackama az chcipla.

Ta uz vyresena je.

Druhou zitra.

Urcite ale neni chyba v klicku ten ma za ukol pred startem ECU jenom odemknout a ta zustane odemcena az do faze power launch tzn cca minutu po vypnuti klice.

Pokud chces tak dej dotycnemu servisu cislo na mne a vysvetlim jim postup opravy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...